Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άκυρες και παράνομες όλες οι αποφάσεις Ρουμπάτη στην ΕΥΠ;


Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για τις αποφάσεις του κ. Ρουμπάτη στην ΕΥΠ;

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Με 150 βουλευτές να ψηφίζουν «ναι» πέρασε από την Ολομέλεια η διάταξη, με την οποία αλλάζουν τα προσόντα του διοικητή της ΕΥΠ.

Την ίδια ώρα, 70 βουλευτές ψήφισαν «όχι» στη συγκεκριμένη τροπολογία. Πιο αναλυτικά, καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ υπερψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ.

ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ 25 είχαν ήδη αποχωρήσει από τη σχετική συνεδρίαση.

Νωρίτερα, κατά τη συζήτηση και για την τροπολογία για τα προσόντα του νέου επικεφαλής της ΕΥΠ, ο κ. Γεραπετρίτης αποκάλυψε ότι ο προηγούμενος διοικητής δεν είχε τα τυπικά προσόντα.


Όπως εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας, ο Γιάννης Ρουμπάτης δεν είχε αναγνωρισμένο πτυχίο, όπως προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος, αλλά «αυτό ουδέποτε προσεβλήθη από την αντιπολίτευση». «Αναζητήστε ένα κοινοβούλιο παγκοσμίως στο οποίο η αντιπολίτευση να μέμφεται τη συμπολίτευση για θέμα που αφορά αντίστοιχη υπηρεσία πληροφοριών», υπογράμμισε και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία αναδρομικότητα στη διάταξη της ΝΔ. Προσέθεσε, δε, ότι αυξάνεται σε δεκαετής η διοικητική εμπειρία, πράγμα που ουσιαστικά «υποκαθιστά την απόκτηση ενός πτυχίου».

Μάλιστα, σε κάποια στιγμή, και ενώ ο Γ. Ραγκούσης και ο Δ. Τζανακόπουλος συνέχιζαν τις παρεμβάσεις τους την ώρα που μιλούσε, ο κ. Γεραπετρίτης αναρωτήθηκε σκωπτικά "αν θα πρέπει την επιλογή του προσώπου «να την αφήσουμε στην αντιπολίτευση".

Liberal

Σχόλιο ιστολογίου: Εάν, όπως ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, δεν είχε αναγνωρισμένο πτυχίο, τότε το θέμα που δημιουργείται είναι μείζον, αφού δεν πρέπει όλες του οι αποφάσεις να ακυρωθούν; Και σε επίπεδο ελέγχου, μεταθέσεων, μετατάξεων κ.λ.π. του προσωπικού που διοικούσε, αλλά και σε επίπεδο προμήθειας εξοπλισμών; Διερωτώμαστε, αν και είμαστε βέβαιοι πως η κυβέρνηση θα δώσει την πρέπουσα απάντηση τόσο σε πολιτικό όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο, προς όλους τους ενδιαφερόμενους...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ...!!! Αφού ήταν παράνομος αυτό που λέτε δεν είναι το λογικό....;;; Και πολιτικά να το δει κάποιος έτσι είναι... Η ίδια η κυβέρνηση δεν είπε ότι ήταν παράνομος...;;; Πως λοιπόν θα ισχύσουν οι όποιες αποφάσεις Ρουμπάτη...;;; Η λογική λέει ότι θα πρέπει να επανακριθούν όλες οι υποθέσεις...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]