Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με επίκληση του Δημοψηφίσματος-κοροϊδία πάει ο Τσίπρας στις κάλπες


Από την Πλατεία Συντάγματος ρίχνει ο Αλέξης Τσίπρας την προεκλογική αυλαία για τον ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία του ομιλία μια ανάσα πριν από την κάλπη. Είναι εντυπωσιακή η μάλλον "αυτοκτονική" επιλογή του απερχόμενου πρωθυπουργού να επικαλεστεί την επέτειο ενός έωλου Δημοψηφίσματος που έστησε το 2015, το οποίο ο ίδιος ακύρωσε πριν να προλάβει καν να στεγνώσει η μελάνη του αποτελέσματος και οδήγησε την χώρα σε τρίτο μνημόνιο και το κόμμα του σε διάσπαση.

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα δήλωσε ότι άξιζε τον κόπο εκείνη η βραδιά που "γκρέμισε τον φόβο", μιλώντας για την ανάγκη επανάληψης της ίδιας …ιστορικής ανατροπής υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

"Χθες ο κ. Μητσοτάκης ειρωνεύτηκε τους Έλληνες που βρέθηκαν εδώ ακριβώς, στην Πλατεία Συντάγματος, πριν από 4 χρόνια. Ακόμα δεν συγχωρούν εκείνη τη βραδιά που γκρέμισε το φόβο και που ανάγκασε σε παραίτηση τον χειρότερο πρωθυπουργό και πιο διχαστικό πολιτικό που γνώρισε η Ελλάδα" .

Ο κ. Τσίπρας επενδύοντας σε κινδυνολογία για την Ν.Δ. που "έρχεται για να εκδικηθεί" ποντάρει εμφανώς σε αριστερόστροφο ακροατήριο ώστε να πλαγιοκοπήσει όμορα πολιτικά κόμματα (ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25, ΚΚΕ, Λαφαζάνη) μειώνοντας την θηριώδη διαφορά με την Ν.Δ. για την οποία προιδεάζουν οι δημοσκοπήσεις.


Αφού ξαναμίλησε για την …μάχη του ΣΚΑΙ που έδωσε, ξαναφόρεσε την αντιμνημονιακή μπέρτα και παιάνισε ότι η ιστορία γράφεται με ανυπακοή και μάχη. Απηύθυνε προσκλητήριο συμπόρευσης στους "παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ" και της Αριστεράς για συμπόρευση ώστε να ανατραπεί όπως είπε η "παλινόρθωση της δεξιάς".

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

* Τώρα που εμείς όλοι μαζί βγάλαμε τη χώρα σε ξέφωτο, έρχονται αυτοί που την έριξαν στο σκοτάδι, για να ζητήσουν εκδίκηση. Και δε ζητούν εκδίκηση μόνο από μας. Αυτό είναι το λιγότερο. Ζητούν εκδίκηση από έναν ολόκληρο λαό, γιατί τους αγνόησε και στάθηκε όρθιος, παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς στις πιο κρίσιμες στιγμές. Θέλουν να διαγράψουν από τη συλλογική μνήμη τις στιγμές της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας που έζησε ο λαός μας σε αυτή την πλατεία, πριν από 4 χρόνια.

* Το σχέδιό τους είναι να ξεπουλήσουν την επικουρική ασφάλιση και να κόψουν ξανά τις συντάξεις. Το σχέδιό τους είναι να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ, να αυξήσουν τις τιμές στο ρεύμα και τα φάρμακα, να απολύσουν δασκάλους και γιατρούς, να δώσουν ξανά τα πάντα στους δανειστές και τις τράπεζες.

* Εμείς είμαστε περήφανοι γιατί στο διάβα της ιστορίας η δική μας παράταξη υπηρέτησε πάντα την αλήθεια και το πατριωτικό συμφέρον. Από τα χρόνια του Βενιζέλου, από το έπος του 40 και τα χρόνια του ΕΑΜ μέχρι σήμερα η Αριστερά, η Δημοκρατική παράταξη βάζει πρώτα την Ελλάδα.

* Εμείς τολμήσαμε με γενναιότητα και πατριωτισμό και ανοίξαμε δρόμους εκεί που κανείς άλλος δεν τόλμησε. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που αποκαθιστά την ιστορία μας, την ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας και βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό.

* Δεν θα ξαναδώσουμε τα κλειδιά του ταμείου σε αυτούς που το χρεοκόπησαν. Δεν θα δώσουμε ξανά το τιμόνι σε αυτούς που έριξαν στον γκρεμό τη χώρα. Δεν θα εμπιστευτούμε ξανά το μέλλον μας σε όσους γκρεμίσανε τα όνειρα και την αξιοπρέπειά μας.

* Ζητάμε εντολή για μια Ελλάδα που θα δίνει ασφάλεια και αλληλεγγύη για όλους. Με ισχυρό κοινωνικό κράτος και δικαιοσύνη. Με καλά δημόσια νοσοκομεία και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Με καλά δημόσια σχολεία και ποιοτικά δημόσια πανεπιστήμια. Με ισχυρή κοινωνική αλληλεγγύη που δε θα αφήνει κανέναν στο περιθώριο. Με ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.

* Πήγα σε ένα κανάλι που έχει επιλέξει να μας πολεμά χωρίς αύριο, ένα κανάλι που παράγει επί της ουσίας όλη την επικοινωνιακή στρατηγική του κ. Μητσοτάκη. Πήγα σε ένα ντιμπέιτ με τον κ. Μητσοτάκη χωρίς ο ίδιος να είναι παρών. Και το παράδοξο είναι ότι κατάφερε να ηττηθεί ακόμη και εν τη απουσία του. Αυτό θα το γράψει η ιστορία.

Νίκη Ζορμπά
Capital



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]