Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θυμήσου πριν ψηφίσεις


Γράφει ο Πέτρος Πιζάνιας

Αγαπητή και αγαπητέ συμπολίτη η μνήμη αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις της κριτικής σκέψης και της ορθής επιλογής. Για τούτο λοιπόν ας μου επιτρέψεις να σου θυμίσω πως το 1996 το ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον κ. Σημίτη παρέδωσε ως γκρίζες ζώνες ορισμένα τμήματα της ελληνικής εθνικής επικράτειας στο ανατολικό Αιγαίο. Και Ω! του θράσους και του κυνισμού οι δύο αλληλοδιάδοχοι υπουργοί του της Εθνικής Άμυνας έκλεβαν από τους εξοπλισμούς των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Έκλεβαν και άλλοι, αλλά θυμήσου επιπλέον πως μεταξύ των δύο θητειών του το ΠΑΣΟΚ σε προέτρεψε σθεναρά να παίξεις στο χρηματιστήριο όπου εσύ άμυαλε τους άκουσες και έχασες ακόμη και μικρή περιουσία. Και το ξαναψήφισες.

Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ για να κρατήσει την εξουσία φούσκωσε το χρέος και μετά για να εκλεγεί ξανά ο πρωθυπουργός της μοίραζε κατοστάρικα σε Τσιγγάνους και άλλους για να εξαγοράσει τους ψήφους, όπως έκανε πιο συγκαλυμμένα ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιδόμενος σε εκλογοθηρία επί της ένδειας των φτωχών συμπολιτών μας.

Στο μεταξύ επειδή το κράτος είναι για αυτούς λάφυρο και όχι αγαθό για τη δημόσια προστασία, το 2007 κάηκαν 2,5 εκατομμύρια στρέμματα, 82 χωριά, δεκάδες άνθρωποι, και αναλόγως το 2018 στο Μάτι επί ΣΥΡΙΖΑ και για τις ίδιες αιτίες. Κράτος λάφυρο. Θέλεις το κράτος να είναι το λάφυρό τους;


Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε με τον Παπανδρέου το 2009 δίνοντάς υποσχέσεις για μπόλικο χρήμα και η πρώτη του απόφαση ήταν να παραδώσει την χώρα και την πλειονότητα των πολιτών στα χέρια του ΔΝΤ, της γερμανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καταλύοντας την πολιτική κυριαρχία και την λαϊκή ταυτοχρόνως. Εσείς τον ψηφίσατε για πρωθυπουργό αλλά αυτός αποφάσισε σαν εντεταλμένος ευρωπαϊκών τραπεζών. Και έκτοτε ξεκίνησε η λιτότητα. Θέλεις να επιβραβεύσεις αυτό το κόμμα επειδή άνοιξε την πύλη της κόλασης;

Ξανά η ΝΔ

Ακολούθησε ξανά η ΝΔ αυτή τη φορά με τον Σαμαρά που μετά από πύρινους αντιμνημονιακούς λόγους στο Ζάππειο υπέγραψε την συνέχεια του πρώτου, δηλαδή το δεύτερο μνημόνιο και ανασκολόπισε όλη την εργατική και άλλη νομοθεσία συνεχίζοντας την λιτότητα μαζί με το ΠΑΣΟΚ που στο μεταξύ είχε αναλάβει ο Βενιζέλος μάγιστρος της θεσμικής φαυλότητας. Και μαζί ξεπάτωσαν τα συνταξιοδοτικά σου ταμεία, έβγαλαν στο σφυρί υπέρ Γερμανών, δορυφόρων και ιθαγενών υμετέρων ολιγαρχών την δημόσια περιουσία.

Και ο Κ. Μητσοτάκης, ο Γεωργιάδης και άλλοι να μαίνονταν για απολύσεις από τα σχολεία, τα νοσοκομεία, το δημόσιο κτλ. Τώρα ο Σαμαράς προαλείφεται για Ευρωπαίος Επίτροπος με παχυλότατο μισθό -αυτός που έριξε τα παιδιά σου στην ανεργία και την υποαπασχόληση, 300 ευρώ το μήνα. Και ο Μητσοτάκης για πρωθυπουργός υπόσχεται ανάπτυξη με αέρα φρέσκο. Πόσες φορές χρειάζεσαι να σε κοροϊδέψουν, να καταπατήσουν τα δικαιώματα και την ζωή σου για να μην τους ψηφίσεις ξανά;

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το δεξιό απόκομμα τους ΑΝΕΛ, αφού υποσχέθηκαν αντιμνημονιακούς λαγούς με πετραχήλια υπέγραψαν και τρίτο και τέταρτο μνημόνιο και τις ειδικές ρήτρες τις οποίες ζήτησε ο Σόιμπλε, και υποθήκευσαν ότι είχε απομείνει από δημόσιο πλούτο για 99 χρόνια. Στο μεταξύ είχαν αναίσχυντα καταπατήσει όσα είχαν διακηρύξει όσο και την λαϊκή κυριαρχία στο δημοψήφισμα του 2015, ενώ τα βασικά τους στηρίγματα μετατοπίζονταν πλέον προς την αμερικανική κυβέρνηση και την γερμανική. Θα τον ξαναψηφίσεις;

Η επιλογή του μικρότερου κακού

Σε κάθε περίπτωση θυμήσου πως η επιλογή του μικρότερου κακού ενισχύει τις χειρότερες πολιτικές. Αποδείχτηκε πλέον πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι παρά μια εγκληματική οργάνωση. Και ο υπό τον τίτλο Ελληνική λύση εκμεταλλεύεται τη θρησκοληψία ανόητων συμπολιτών μας για να αυξήσει την επιρροή του πουλώντας αλοιφές από το Άγιο όρος. Καλά για τόσο ευτελή έχεις τα πολιτικά σου δικαιώματα;

Όλοι όσοι κυβέρνησαν, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ παρέδωσαν την χώρα σε ξένη κυριαρχία, την αποπτώχευσαν και πολλαπλασίασαν τους φτωχούς: 3,6 εκατομμύρια φτωχοί και ακόμη 2 εκ. στα πρόθυρα. Έκοψαν τις συντάξεις 15 φορές, τις 3 ο Σύριζα και μας υπόσχονται σιωπηρά παράταση των μνημονίων.

Τέλος το λευκό, το άκυρο και η αποχή, όσο και εάν ψυχολογικά σου ταιριάζουν βοηθάνε απευθείας τον εχθρό σου. Και ακόμη καθώς θα πηγαίνεις προς το εκλογικό τμήμα θυμήσου πως τα πολιτικά δικαιώματα και η ψήφος είναι καταδικά σου. Δεν τα χρωστάς σε κανένα κόμμα ούτε σε κάποιο αρχηγό. Μόνο σε αυτούς που από το 1821 έως και το 1974 και ξανά σήμερα πάλεψαν για να τα απολαμβάνουμε εμείς και τα παιδιά μας. Τέλος πίσω από το παραβάν πριν ψηφίσεις σκέψου τα παιδιά σου, τα ανίψια σου. Θέλεις να ζουν με 300 ευρώ το μήνα; Αν όχι κάνε κάτι.

SLPress


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Όλα αυτά τα σκέφτηκα πριν από καιρό και κατέληξα σε ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]