Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι απραγματοποίητες υποσχέσεις του Τσίπρα θηλιά στον ΣΥΡΙΖΑ


Έχοντας εμπρός του ο καθείς την εικόνα της τετραετούς διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ματαίως επιχειρεί να καταγράψει κάτι τι το θετικό

Αποτελεί κοινή παραδοχή, ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός και οι επιτελείς του, προκειμένου να αλώσουν την εξουσία υποσχέθηκαν τα πάντα, υπερβαίνοντας τα όρια κάθε λαϊκισμού.

Πέτυχαν το 2015, έχοντας απέναντί τους έναν ζαλισμένο λαό, που έχανε μέρα με τη μέρα όσα είχε επιτύχει επί μακρά σειρά ετών, και πιάστηκε, όπως ο πνιγμένος, από το χέρι όποιου του πρόσφερε βοήθεια.

Δεν είναι θέμα του παρόντος, αν ο Α. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ψεύδονταν συνειδητά δίνοντας απραγματοποίητες υποσχέσεις στον ελληνικό λαό, ή από παντελή άγνοια της πολιτικής, πίστευαν ότι με τα γρουπούσκουλα και τις μπαρόβιες συζητήσεις, θα κτυπούσαν το παγκόσμιο σύστημα. Η φράση του Α. Τσίπρα, ότι θα βαράει νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές, θα τον συνοδεύει, καταδεικνύοντας ότι άνευ παιδείας, όχι μόνον πολιτικής, επέμεινε να κυβερνήσει έναν λαό.

Μάλιστα δε, είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος χρησιμοποίησε μια φράση αποδιδόμενη στον Τσώρτσιλ, ότι μπορείς να κοροϊδέψεις πολλούς για λίγο χρονικό διάστημα, να κοροϊδέψεις λίγους για μεγάλο διάστημα, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς επί πολύ χρόνο. Δεν είχε την δυνατότητα να αντιληφθεί, ότι αυτό ακριβώς έπραξε. Δεν καταλάβαινε επομένως τι διάβαζε, στον λόγο που του έγραψε ο λογογράφος του.


Το γερμανικό περιοδικό Focus σε ανταπόκριση από την Αθήνα, τονίζει πως τελικά δεν πραγματοποίησε τις υποσχέσεις του και πως τις μεταρρυθμίσεις τις πληρώνουν τελικά μόνο οι φτωχοί. Ειδικότερα, γράφει το περιοδικό:
«Ο Αλ. Τσίπρας δεν πραγματοποίησε την υπόσχεσή του. Οι φτωχότεροι είναι εκείνοι που θα επωμιστούν τα νέα μέτρα λιτότητας που αποφασίστηκαν στη Μάλτα. Σε αυτά ανήκει και η μείωση του αφορολόγητου. Παράλληλα όσοι έχουν εισόδημα 450 ευρώ μικτά το μήνα θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος. [...] Την ίδια στιγμή οι φόροι ακινήτων καθιστούν την Ελλάδα μια από τις πιο ακριβές χώρες για ιδιοκατοίκηση.

» Οι σχετικοί φόροι είναι υψηλότεροι από εκείνους στη Γερμανία. Κατά συνέπεια καταρρέουν οι τιμές των ακινήτων. Την εξέλιξη αυτή εκμεταλλεύονται όλο και συχνότερα ξένοι εκτός ΕΕ, οι οποίοι μόνο πέρυσι αγόρασαν για 250 εκ. ευρώ ακίνητα και μαζί με αυτά μια βίζα για το χώρο του Σέγκεν. Την ίδια στιγμή πολλοί Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν δόσεις και φόρους και έτσι τα ακίνητά τους απειλούνται με πλειστηριασμό. Ενώ ο Αλ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι δεν θα δώσει κανένα σπίτι σε τραπεζίτες, οι δημοπρασίες εξπρές έγιναν πραγματικότητα» καταλήγει το δημοσίευμα.

Είναι γεγονός, κι αυτό φαίνεται σε όλη την Ευρώπη, ότι τα λαϊκιστικά κινήματα, δεν έχουν τίποτα να χάσουν και δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να δίνουν υποσχέσεις, ελπίζοντας να κερδίσουν ψήφους, με τα άλλα κόμματα να αναγκαστούν να προσαρμοστούν.

Ο οικονομολόγος Νικόλα Νόμπιλε, ειδικός στην Oxford Economics, υποστηρίζει ότι προφανώς, δεν θα εφαρμόσουν αυτές τις υποσχέσεις στο σύνολό τους, και κάνει λόγο για "απραγματοποίητες ή ανώφελες" υποσχέσεις. Που όμως, επαναλαμβάνω, βρήκαν απήχηση για πολύ καιρό στον λαό.

Μόνο που, επειδή στην πολιτική κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος, έχοντας εμπρός του ο καθείς την εικόνα της τετραετούς διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με την υποστήριξη της Α. Μέρκελ και των δανειστών, ματαίως επιχειρεί να καταγράψει κάτι τι το θετικό, που να δίνει προοπτική για το μέλλον. Οι παλαιοκομματικές μαυρογιαλούρικες τακτικές, ενόχλησαν. Επειδή ήσαν μόνον αυτές.

Ο Καρλ Γιουνγκ, που θα έπρεπε να βρίσκεται στις βιβλιοθήκες των Αριστερών, είχε γράψει: «Αυτός που υπόσχεται τα πάντα, είναι σίγουρο, τίποτα δεν θα εκπληρώσει και όποιος υπόσχεται πολλά κινδυνεύει να χρησιμοποιήσει δόλια μέσα για να τα καταφέρει και ήδη βαδίζει ολοταχώς προς την καταστροφή». Μόνο που στην καταστροφή, παίρνει και τον λαό μαζί του.

Κι αν δεν τους αρέσουν οι λόγοι του Γιουνγκ, τουλάχιστον θα γνώριζαν την ελληνική παροιμία «Μην τάξεις σ' άγιο κερί και σε παιδί κουλούρι». Αυτοί έταξαν φούρνους με κουλούρια. Και τώρα πληρώνουν τις ψευδείς υποσχέσεις. Και με περισσή υποκρισία ρωτά ο Α. Τσίπρας: «Ποιους εμπιστεύεσαι»;
Ο Μακεδών
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]