Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άσυλο στην εκ συστήματος παρανομία


Πάλι το άσυλο. Πάλι η γνωστή αερολογία. Πάλι ο πασίγνωστος, νεοελληνικός, παραλογισμός. Διότι σε ασυλία το ¨κανονικό”. Σε διαρκή ασυλία το “αφύσικο”.

Σε διαρκή ασυλία το μπάχαλο το δημοσιοϋπαλληλικό. Σε μόνιμη ασυλία η καφενολαγνεία. Σε ατελείωτη και αθεράπευτη ασυλία ο ερασιτεχνισμός. Σε ακατάβλητη ασυλία η φοροκλοπή. Και σε αιώνια ασυλία η καθιερωμένη μη πληρωμή.

Για παράδειγμα τι άλλο είναι και πως εσείς ονομάζεται το γεγονός πως κυρίως οι έχοντες, οι εύποροι και οι λεγόμενοι πλούσιοι αρνούνται να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους στη ΔΕΗ;

Όταν όλοι αυτοί χρωστάνε περίπου οκτακόσια εκατομμύρια ευρώ. Και γιατί οι αρμόδιοι της ΔΕΗ δεν έχουν κατεβάσει τους διακόπτες σε όλους αυτούς τους μπαταχτζήδες που διάγουν εν ασυλία ζωή χαρισάμενη; Γιατί;

Εκατομμύρια απλοί άνθρωποι πληρώνουν τους λογαριασμούς τους από το υστέρημά τους. Η ασυλία λοιπόν δεν έχει να κάνει μόνο με τους πανεπιστημιακούς χώρους. Εκεί είναι ας πούμε νομικά κατοχυρωμένη. Όμως στις άλλες περιπτώσεις διαρκώς συμβαίνει. Το άσυλο είναι ένα από τα πιο προσφιλή σπορ της νεοελληνικής κοινωνίας.


Για παράδειγμα λοιπόν. Σε ασυλία τα αυθαίρετα. Σε ασυλία οι αυθαιρετούχοι. Σε ασυλία όλοι αυτοί που έχουν μαντρώσει την πρόσβαση προς την θάλασσα.

Αλλά και σε ασυλία οι πολιτικοί που ακόμα και τώρα, ύστερα από ένα χρόνο, μετά απ αυτή την τραγωδία των εκατόν δύο αθώων ψυχών που απανθρακώθηκαν στο Μάτι, τίποτα δεν έκαναν και όλα παραμένουν στάχτη.

Μακριά από εμένα συμψηφισμοί και συγκρίσεις. Αλλά σας ερωτώ. Δεν είναι απείρως χειρότερη η κατάσταση με την ασυλία των αυθαιρέτων και των μαντρότοιχων στο Μάτι από εκείνη που λαμβάνει χώρα κάθε ημέρα με ναρκωτικά και μικροπωλητές στα πανεπιστημιακά ιδρύματα;

Και δεν είναι χειρότερη και πιο καταστροφική η πλημμύρα στη Μάνδρα με τόσους νεκρούς;
Ποια τα ονόματα των αξιωματούχων που παρείχαν όλες αυτές τις άδειες; Ποιοι είναι αυτοί;
Και πόσοι αλλά και ποιοι είναι αυτοί οι πολιτικοί που αντάλλασσαν κάθε αυθαιρεσία με την ψηφοθηρία;

Άσυλο στην ψηφοθηρία.
Άσυλο στην φοροκλοπή.
Άσυλο στο “δεν πληρώνω¨ τη ΔΕΗ.
Άσυλο στην αγκύλωση την δημοσιουπαλληλική.
Άσυλο στο γρηγορόσημο.
Άσυλο στην ύποπτη συναλλαγή.
Άσυλο παντού.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταφέρει, εκτός από την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, να εξοντώσει και όλες αυτές τις μορφές ασυλίας. Αν καταφέρει να περιορίσει τις παθογένειες. Αν με συνοπτικές διαδικασίες καταφέρει να αλλάξει, να εκσυγχρονίσει τους κρατικούς μηχανισμούς. Ε τότε θα αποδειχθεί ο μέγας μεταρρυθμιστής.

Και κάτι ακόμα. Σχετικά με το πανεπιστημιακό άσυλο. Μα φυσικά πρέπει η αστυνομία να μπαγλαρώνει κάθε εγκληματία. Δηλαδή τι; Αν κλέψω έξω από το πανεπιστήμιο είμαι κλέφτης. Αν το κάνω μέσα στο Πολυτεχνείο είμαι ελεύθερο πουλί.
Για όνομα του θεού! Αυτό δεν είναι ασυλία. Είναι ελεύθερη διακίνηση κακουργημάτων, κλεφτών, βιαστών, εμπόρων ναρκωτικών και νταβατζήδων.
Στοιχειώδες συντροφάκι Αλέξη Τσίπρα!

Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]