Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το τηλεοπτικό εμπάργκο ενός ολιγάρχη


Τελικά ο Αλέξης Τσίπρας δίνει την εντύπωση του μανιώδους παίχτη της τράπουλας και ταυτοχρόνως της ρουλέτας και των κουλοχέρηδων.

Το παίζει «σε όλα τα ταμπλό» του πολιτικού καιροσκοπισμού. Ακόμη και στο ταμπλό του Σκάι που του είχε κηρύξει …το εμπάργκο, αποκλείοντας δια ροπάλου τη συμμετοχή τόσο των κοινοβουλευτικών, όσο και της κομματικής νομενκλατούρας της πλατείας Κουμουνδούρου, στα ραδιοτηλεοπτικά πάνελ…

L’ état s’ est moi, έλεγε ο βασιλιάς Ήλιος Λουδοβίκος 14ος. Το «κράτος είμαι εγώ» επαναλάμβανε μέχρι προχτές ο καταποντισμένος, στις εκλογές της 26ης Ιουνίου, πρωθυπουργός. Για να καταλήξει, όχι με δική του… απόφαση αλλά την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος, ο εθισμένος σε καταληψιακούς λεονταρισμούς πρωθυπουργός, να συρθεί ως ικέτης στον Σκάι, για την αποψινή συνέντευξή του προς τη Σία Κοσιώνη και τον Αλέξη Παπαχελά.

Φυσικά, σε όλο το διάστημα του αυταρχικού εμπάργκο κατά του Σκάι δεν έχασε η Βενετιά βελόνι. Μάλλον ανέβηκε η ακροαματικότητα και η τηλεθέαση του ραδιοτηλεοπτικού καναλιού. Για τον απλούστατο λόγο, ότι το συγκρότημα του Νέου Φαλήρου με το τσιπραϊκό εμπάργκο πήρε όλα τα εύσημα της νεοσταλινικής και Ερντογανικής λογοκρισίας.


Για να μη θυμίσουμε βέβαια την με καθοδήγηση της Κουμουνδούρου και του Μαξίμου πειθαρχική διαγραφή της Σίας Κοσιώνη και πέντε ακόμη διακεκριμένων συναδέλφων της, διότι … «ετόλμησαν» να κριτικάρουν το «όχι» του νόθου, απατηλού και αντιευρωπαϊκού δημοψηφίσματος του 2015, που οι ίδιοι οι κυβερνητικοί καθοδηγητές του, το μετέτρεψαν μέσα σε λίγες ώρες, σ’ ένα «ναι» προς τους πιστωτές μας, εναρμονιζόμενοι έτσι προς το «ναι» της αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, για να εξιλεωθεί για τις διώξεις αυτές, έναντι των συναδέλφων, θα ήταν και σκόπιμο και ωφέλιμο να ζητήσει αμέσως μετά το «καλησπέρα» της αποψινής του συνέντευξης, αυτό που αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι… Δηλαδή μια «συγγνώμη»…

Κλείνοντας αυτό το σημείωμά μου αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω μια εκ διαμέτρου αντίθετη γνώμη προς την αποδοχή της …διαταγής του Αλέξη Τσίπρα να ανοίξουν διάπλατα οι πόρτες του συγκροτήματος του Νέου Φαλήρου προς την αφεντιά του για την αποψινή συνέντευξή του.

Το οποιοδήποτε ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο που σέβεται το λειτουργικό του κύρος θα όφειλε σε παρόμοιους ηγεμονικούς λεονταρισμούς, να υποχρεώσει τον πρωθυπουργό στη δημόσια δήλωση της συγγνώμης του…

Μακρής Πέτρος
Το Βήμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]