Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο «σωτήρας» που εμφανίζει τη νϋχτα... μέρα


Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο Μνημόνια ο υπουργός Οικονομικών που έφερε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού

Ο Γιάνης Βαρουφάκης συνεχίζει να πολιτεύεται και να διεκδικεί την ψήφο των Ελλήνων λέγοντας... μπαρούφες. Σαν να μην ήταν μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και σαν να μην κρατούσε τα «κλειδιά» της οικονομίας διαπραγματευόμενος με τους δανειστές, προσπαθεί τώρα να πείσει πως προέρχεται από παρθενογένεση και να το παίξει σωτήρας, σαν άλλος Γιώργος Παπανδρέου.

«Ακόμα κι αν όλοι μας στο ΜέΡΑ25 ψηφίζαμε ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. θα βγει πρώτο κόμμα επειδή ο λαός τιμωρεί κάθε πρωθυπουργό που πέρασε Μνημόνια» ανέφερε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε: «Πόσο μάλιστα κάποιον που πέρασε δύο Μνημόνια, ένα το καλοκαίρι του 2015 κι ένα το καλοκαίρι του 2018».

Ο κ. Βαρουφάκης επαναλαμβάνει ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός της χαμένης ψήφου και δηλώνει: «Η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία και στο ΚΙΝ.ΑΛ. ενισχύει τη στυγνή ολιγαρχία. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι άνευ αντικειμένου. Μόνο η ψήφος στο ΜέΡΑ25 και στο ΚΚΕ είναι ψήφος αντίστασης στο 4ο Μνημόνιο».


Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, ο μόνος τρόπος να χάσει την αυτοδυναμία η Ν.Δ. είναι να μπει το κόμμα του στη Βουλή. «Τι θα λένε στους υπουργούς του κυρίου Μητσοτάκη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; “Δώστε πίσω το ΕΚΑΣ, τα τρένα, τα αεροδρόμια, τα πλεονάσματα;” “Μα εσείς τα πήρατε” θα τους απαντούν εύλογα» υποστήριξε.

Απαντώντας στο ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής από την επόμενη κυβέρνηση για το εξάμηνο που ήταν υπουργός Οικονομικών, επισημαίνει ότι τους καλεί από το καλοκαίρι του 2015 να το κάνουν και ότι είναι έτοιμος να μετατρέψει «τους εγχώριους υπηρέτες της τρόικας στους πραγματικούς κατηγορούμενους για την κατάρρευση της χώρας και τον εγκλεισμό των Ελλήνων σε μια μόνιμη, απέραντη χρεοδουλοπαροικία». «Πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν θα τολμήσουν να το κάνουν», σημειώνει, σαν να μην πέρασε μία ημέρα από το υπουργείο Οικονομικών και σαν να μην ήταν αυτός που διαπραγματευόταν με τους δανειστές την υποθήκευση Ελλάδας και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]