Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Η ψυχραιμία δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία»


Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι αυτονόητο πως δεν μπορούμε ούτε πρόκειται να ανεχτούμε παραβατικές συμπεριφορές που αμφισβητούν ευθέως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα κι εκείνα που απορρέουν από διεθνείς συμβάσεις.

Διευκρίνισε, βέβαια, ότι στόχος της Ελλάδας είναι να επιδιώξει σχέσεις ειρήνης και καλής γειτονίας, αλλά πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο. «Δεν προκαλούμε αλλά δεν μας αρέσει και να μας προκαλούν, δεν εφησυχάζουμε αλλά επαγρυπνούμε», υπογράμμισε με νόημα και προειδοποίησε ότι «η ψυχραιμία μας και η διάθεσή μας για ειρηνική επίλυση δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως αδυναμία»! Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος της Ελλάδας είναι να μπουν σε άλλη φάση οι σχέσεις των δύο χωρών, «αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμάς». «Θα επιδείξουμε νέους διαύλους. Περιμένουμε έμπρακτες αποδείξεις κι από πλευρά της ότι θέλει το ίδιο», σημείωσε.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος παρουσίασε επίσης τους πέντε άξονες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας:


- Εξασφάλιση επάρκειας αμυντικού εξοπλισμού

- Αναδιοργάνωση δομής Ενόπλων Δυνάμεων – με σταθερό πλαίσιο σταδιοδρομικής εξέλιξης ώστε αυτή γίνεται αξιοκρατικά

- Εκσυγχρονισμός υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τις προμήθειες

- Ενίσχυση εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας

- Αναβάθμιση στρατιωτικής εκπαίδευσης

Κλείνοντας ο ίδιος έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας και ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων. Είπε συγκεκριμένα: « Έχουμε το κρίσιμο πατριωτικό καθήκον να φροντίσουμε ένα ξίφος. Το ξίφος της Ελλάδας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της. Είναι η κόψη του σπαθιού η τρομερή! Και αν σε καιρό ειρήνης το ξίφος είναι στο θηκάρι, σε ταραγμένους καιρούς, όταν το χέρι έρχεται στη λαβή, τότε το ξίφος πρέπει να είναι ακονισμένο, κοφτερό και αστραφτερό».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]