Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μισόλογα από Μητσοτάκη για το Σκοπιανό!


Τοποθετήθηκε στη Βουλή για την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, μη ξεφεύγοντας, όμως, από την πολιτική τού ήξεις αφήξεις

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να κινείται σε «θολή» γραμμή και να κρατά χαμηλά τους τόνους όσον αφορά την κατάπτυστη και προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών.

Είναι γεγονός ότι μόνο όταν υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από τις δηλώσεις διάφορων υπουργών, οι οποίοι είδαν και «θετικά» στην εθνικά επιζήμια συμφωνία, τοποθετήθηκε στη Βουλή κατά τη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης), μη ξεφεύγοντας ωστόσο από την πολιτική τού ήξεις αφήξεις ή του «ναι μεν... αλλά».

Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «κακή», αλλά μπορεί να διορθώσει μόνο ορισμένες αρνητικές συνέπειες.

Ακόμη και στο θέμα της άσκησης «βέτο» σχετικά με την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. δεν αποσαφηνίζει το ακριβές πλαίσιο της ενεργοποίησής του.
Ερώτημα είναι, επίσης, πώς θα αποκαλεί τη γειτονική χώρα: Σκόπια ή Βόρεια Μακεδονία;

«Προτεραιότητα αποτελεί η άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών από την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και αιχμή εδώ αποτελεί το αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη βόρεια Ελλάδα, η προστασία των μακεδονικών προϊόντων και μια μεγάλη διεθνής καμπάνια για τη Μακεδονία μας» 
τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και έστειλε μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας λέγοντας:
«Από τη συμπεριφορά και την καλή συνεργασία των γειτόνων μας θα κριθεί και η πορεία τους προς την Ευρωπαϊκή Ενωση».
Στο ίδιο πλαίσιο, αλλά βασικά περισσότερο για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τη «θολή» γραμμή της κυβέρνησης, τοποθετήθηκαν εν συνεχεία και άλλοι υπουργοί.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατήγγειλε παραποίηση των δηλώσεών του όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι «η συμφωνία είναι μια κληρονομιά την οποία παίρνει αυτή η κυβέρνηση μαζί με όλες τις άλλες προβληματικές κληρονομιές που παίρνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφέροντας τα περιθώρια βελτίωσης, στάθηκε τόσο στο πεδίο της οικονομίας, αλλά πρόσθεσε και τον αλυτρωτισμό.
«Θέλουμε να προχωρήσουν τα δυτικά Βαλκάνια προς την Ε.Ε., αλλά χωρίς εκπτώσεις σε θέματα αλυτρωτισμού» 
είπε.


«Δεν μπορούμε να ακυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών», αλλά «να αμβλύνουμε τις συνέπειες αυτής της κακής συμφωνίας» είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, ενώ πιο ξεκάθαρος ήταν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, λέγοντας σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι «η Ν.Δ. ήταν, είναι και θα είναι κάθετα αντίθετη με τη Συμφωνία των Πρεσπών», κατηγορώντας τον Τσίπρα ότι ψάχνει να βρει μία «κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

Εξεταστική για Κοτζιά ζητεί ο Βελόπουλος

Εξεταστική επιτροπή για την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών ζητάει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου βάζοντας στο στόχαστρό της τον «αρχιτέκτονα» Νίκο Κοτζιά.

«Ακυρώστε την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και οι Ελληνες θα σας ευγνωμονούν» 
είπε ο κ. Βελόπουλος στην τοποθέτησή του στη Βουλή, με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στη μήνυση που έχει κατατεθεί εις βάρος του πρώην υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά, καλώντας τους «Μακεδόνες βουλευτές της Ν.Δ.», οι οποίοι, όπως είπε, προεκλογικά έκαναν λόγο για «εγκληματική συμφωνία», να αποδείξουν αν όντως θέλουν να την ακυρώσουν.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη. Κλείστε την προδοτική συμφωνία, γιατί ανοίγει ο ασκός του Αιόλου. Ξέρετε τι περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία; Περιλαμβάνει τη δυνατότητα των Σκοπίων να έχουν ναυτικό στον Θερμαϊκό. Τους επιτρέπει να έχουν ΑΟΖ» 
όνισε.

Τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης καλώντας τους βουλευτές της Ν.Δ. να συνυπογράψουν μαζί τους το αίτημα για εξεταστική επιτροπή σχετικά με τον «αρχιτέκτονα» της Συμφωνίας των Πρεσπών, τον τότε υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

«Ελάτε, κύριοι της Ν.Δ., να υπογράψουμε για να στείλουμε τον Κοτζιά σε εξεταστική για εσχάτη προδοσία» 
ανέφερε ο κ. Μυλωνάς.

Η Ν.Δ. δέχθηκε κριτική και από την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση της όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα στοχοποίησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας
«και εσείς πρωτοστατήσατε στην κριτική περί προδοτικής συμφωνίας. Τώρα είναι καλή η Συμφωνία των Πρεσπών ε; Το λέει ο υπουργός Αμυνας και ο υπουργός επί των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων» 
είπε για να καταλήξει:

«Η υποκρισία κάποια στιγμή πληρώνεται και θα το βρείτε μπροστά σας».

Στο μεταξύ, κόντρα ξέσπασε και μεταξύ του Μάκη Βορίδη και των Πάνου Σκουρλέτη και Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να συγκεντρώνει τα βέλη των άλλων δύο πολιτικών για «ασυνεπή στάση» στο Σκοπιανό.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]