Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όπως πάντα, όλοι νίκησαν στις φετινές εθνικές εκλογές!


Φαίνεται πως αυτήν την φορά, δεν είναι προσχηματική η υποστήριξη, ότι πράγματι τα εισερχόμενα κόμματα στην Βουλή νίκησαν

Είναι συνήθης πρακτική, αμέσως μετά τις εκλογές όλα τα κόμματα που εισέρχονται στην Βουλή να υποστηρίζουν ότι νίκησαν. Μάλιστα, σε μια αναμέτρηση με ηττημένο το ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Παπανδρέου εμφανίσθηκε περιχαρής, αγγέλλοντας ότι νίκησε η... Δημοκρατία.

Φαίνεται όμως, πως αυτήν την φορά, δεν είναι προσχηματική η υποστήριξη, ότι πράγματι τα εισερχόμενα κόμματα στην Βουλή νίκησαν, το καθένα προβάλλοντας τα δικά του επιχειρήματα. Τούτο συμβαίνει ιδίως με τα δύο κόμματα εξουσίας, τα οποία με τα ποσοστά που συγκέντρωσαν επαναφέρουν τον δικομματισμό. Δεν ξεπερνούν βεβαίως τα εξωπραγματικά ποσοστά των 80% και άνω που συγκέντρωναν τα δύο κόμματα, αλλά και το 70% είναι αξιοσημείωτο ποσοστό.

Η νίκη της Ν.Δ. ήταν αναμενόμενη, αλλά επιβεβαιώθηκαν εχθές τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσε, τα οποία της δίνουν και την αυτοδυναμία, όπως αιτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Να σημειώσω, πως εξ ανάγκης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ανάγκη των ψήφων του ΚΙΝΑΛ για την υπερψήφιση νομοσχεδίων, ιδίως την κατάργηση του νόμου περί απλής αναλογικής, που εκδικητικά ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να φέρει ακυβερνησία στην χώρα.

Η νίκη της Ν.Δ. πιστώνεται κατά μεγάλο μέρος στον πρόεδρό της, ο οποίος έπεισε φαίνεται σημαντικό τμήμα του λαού, ότι είναι αναγκαίες πολλές μεταρρυθμίσεις, ακόμη και αν ενοχλούν εργατοπατέρες ή οργανωμένα συμφέροντα, που στέκουν πάντα εμπόδιο σε κάθε βελτίωση της κατάστασης. Οργανωμένα συμφέροντα αποτελούν και οι ομάδες των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών, των οποίων ο περιορισμός της παραβατικότητας δεν είναι εύκολη υπόθεση, και απαιτεί την πλήρη συμπαράσταση της υγιούς κοινωνίας.


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ηττήθηκε. Βγήκε νικητής, και μόνο επειδή υπάρχει. Πόσο μάλιστα όταν το ένα τρίτο περίπου των εκλογέων δηλώνει ικανοποιημένο από την πολιτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια. Αυτό σημαίνει παγίωση της νέας κατάστασης, την οποία υπαινίχθη ο Α. Τσίπρας στον αποχαιρετιστήριο λόγο του στο Ζάππειο, περί μετεξελίξεως του ΣΥΡΙΖΑ σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Είναι προφανές, ότι ο Α. Τσίπρας αποφάσισε να απαλλαχτεί από τα βαρίδια των γκρουπούσκουλων, τα οποία άλλωστε αποτελούν ισχνή μειοψηφία μέσα στο κόμμα, με τους περισσότερους να έχουν βρεθεί είτε στο κόμμα του Βαρουφάκη, είτε σε άλλα της Αριστεράς. Ο Α. Τσίπρας, αποφάσισε ίδρυση κόμματος με βάση το παλαιό ΠΑΣΟΚ. Και δεν είναι άγνωστο, ότι αυτό το παλαιό ΠΑΣΟΚ, είναι ό,τι χειρότερο υπήρξε στην πολιτική σκηνή, το οποίο θέλει τώρα να επαναδραστηριοποιηθεί πάλι, όπως τα χρόνια των πρασινοφρουρών.

Οι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως το κόμμα κερδίζει σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ένα ισχυρό εκλογικό ποσοστό, που επιβεβαιώνει ότι αποτελεί τον κύριο και αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στον τόπο μας. Είπα και άλλοτε, ότι αποτελεί ειρωνεία να βαπτίζονται προοδευτικοί, τα πλέον αντιδραστικά στην πρόοδο στοιχεία.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα φανεί, πώς θα πορευθούν τα δύο κόμματα εξουσίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Α. Τσίπρας θα επανενδυθεί το αριστερό κουστούμι της κενολόγου ρητορικής, και θα ξαναδούμε πάλι διαδηλώσεις και πορείες στην Αθήνα, που όσο κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, έλειπαν [δεν χρειάζεται να πούμε το γιατί]. Άλλωστε, ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει ως μοναδικό επίτευγμα της πολιτικής του σταδιοδρομίας, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις. Και φυσικά θα φέρει εμπόδια στις επενδύσεις, με γνώμονα όσα έπραξε στο Ελληνικό, στο Λιμάνι του Πειραιά και αλλού. Ίσως να άλλαξε πολλές απόψεις ο Α. Τσίπρας, αλλά το μίσος του Αριστερού για τους επιτυχημένους, τον συντροφεύει.

Ο Μακεδών
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]