Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιμένει ο Ερντογάν: Η Τουρκία θα παραλάβει τους S-400


Δεν θα υπάρξει υποχώρηση όσον αφορά τη συμφωνία για την απόκτηση του ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου των G-20 προσθέτοντάς ότι «τα βλέμματα είναι στραμμένα στη διαδικασία παράδοσης», η οποία αναμένεται να γίνει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Τις δηλώσεις έκανε πριν από τις συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ σημείωσε επίσης ότι είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί ο πρώτος αντιδραστήρας στον πυρηνικό σταθμό του Άκουγιου ως το 2023.

Εν συνεχεία συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε αναμφίβολα προβληματική κατάσταση την αγορά του ρώσικου αντιπυραυλικού συστήματος S400 από την Τουρκία και έκανε λόγο για μια περιπλοκή κατάσταση.


Επίσης, επέρριψε ευθύνες στον πρώην πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα για το γεγονός όπως ανέφερε ότι η Τουρκία δεν μπόρεσε να αγοράσει αντιπυραυλικό σύστημα από την Αμερική και ανέφερε πως κάποια στιγμή θα επισκεφτεί τη γείτονα χώρα.

Ερωτηθείς για τις κυρώσεις, ο Trump είπε: «Το συζητάμε» και πρόσθεσε πως «εξετάζουμε διαφορετικές λύσεις». Μετά τη συνάντηση με ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος σημείωσε ότι ο Πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανή αγορά της Τουρκίας του ρωσικού συστήματος πυραυλικής άμυνας S-400 και ενθάρρυνε την Τουρκία να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αμυντική συνεργασία με τρόπο που να ενισχύει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ».

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι θα επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία αν προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας για την απόκτηση των S-400. Ωστόσο η Τουρκία έχει απορρίψει τις προειδοποιήσεις αυτές και έχει δηλώσει ότι δεν θα υποχωρήσει. Εξαιτίας αυτού οι σχέσεις μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ έχουν ενταθεί.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]