Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κρατούν και φέτος κλειστή τη Μονή Σουμελά οι Τούρκοι


Χωρίς αντίκρισμα έμειναν οι πανηγυρικές ανακοινώσεις για την ολοκλήρωση των έργων αναστήλωσης της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, καθώς όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο οι τουρκικές αρχές επικαλούμενες τη... συνέχιση των εργασιών δεν θα δώσουν άδεια ούτε και φέτος για την πραγματοποίηση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας τον Δεκαπενταύγουστο.

Για λόγους που έχουν να κάνουν σαφώς με το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η τουρκική κυβέρνηση ενώ αρκετές εβδομάδες πριν πρόβαλε με δημοσιεύματα στα κρατικά και μη ΜΜΕ την ολοκλήρωση των εργασιών που κράτησαν κλειστή την Ιστορική Μονή, ενημέρωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο ότι «τα εκτεταμένα σωστικά και αναστηλωτικά έργα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ώστε να καταστεί δυνατή η είσοδος, σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας, των εκατοντάδων προσκυνητών στους χώρους του Μοναστηριού.


Φαίνεται ότι οι τουρκικές αρχές που αντιμετωπίζουν εχθρικά οτιδήποτε έχει σχέση με τον Ποντιακό Ελληνισμό, έχουν λάβει τις αποφάσεις του προκειμένου να περιορίσει την πραγματικά μεγάλη προσέλευση χιλιάδων πιστών κάθε Δεκαπενταύγουστο στην Ιερή Μονή για την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, συνάντηση η οποία πλέον είχε πάρει εθιμικό χαρακτήρα με βαθύτατους συμβολισμούς.

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος είχε επισκεφθεί πέρυσι τον Οκτώβριο την Ιερά Μονή και είχε ενημερωθεί από τους αρμοδίους για την πορεία των αναστηλωτικών εργασιών και τις σημαντικές και ποικίλες σωστικές παρεμβάσεις που εκτελούνται σε αυτό.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Οικουμενικό Πατριαρχείου «Ο Παναγιώτατος και η Μητέρα Εκκλησία εύχονται και ευελπιστούν σύντομα να ολοκληρωθούν με επιτυχία τα υπό εξέλιξη έργα και να τελεστεί και πάλι Θεία Λειτουργία στο μέγα τούτο σέβασμα του Γένους μας».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]