Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προκλητική ρητορική με αφορμή τους μουφτήδες από το μειονοτικό κόμμα της Θράκης


Κριτική στην Αθήνα, μέσω συνέντευξής της στο πρακτορείο Anadolu, ασκεί η επικεφαλής του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, Σιγκντέμ Ασάφογλου, για το γεγονός ότι δεν συμβουλεύτηκε το κόμμα της για τον διορισμό μουφτήδων στη Θράκη.

«Ελπίζω η κυβέρνηση της χώρας να δει την αλήθεια και από εδώ και πέρα να αναγνωρίσει το ρόλο του ΚΙΕΦ», μεταξύ άλλων, αναφέρει η Ασάφογλου. «Αν μας είχαν συμβουλευθεί ίσως να είχαμε βρει κοινό έδαφος», πρόσθεσε, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία του μειονοτικού κόμματος να αποκτήσει ρόλο μεσάζοντα στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Σε όσους μας λένε “αν είστε Τούρκοι, πηγαίνετε στην Τουρκία” απαντώ κάθε φορά με την ίδια απάντηση: Όχι, δεν θα πάμε, γιατί αυτό το μέρος μας ανήκει όσο και σε εσάς», αναφέρει η ίδια σε άλλο σημείο της συνέντευξής της.


Σημειώνει ακόμη ότι το ΚΙΕΦ «δεν αποτελεί απειλή, αλλά πηγή πλούτου για την Ελλάδα», υποστηρίζοντας την ίδια στιγμή, ότι «δεν πάμε πουθενά, ζούμε στη Δυτική Θράκη, στην Ελλάδα, αλλά είμαστε Τούρκοι που προσπαθούν να συνεισφέρουν στην Ελληνική Δημορκατία».

Υπενθυμίζεται ότι το μειονοτικό κόμμα αναδείχθηκε πρώτο σε Ξάνθη και Ροδόπη στις πρόσφατες ευρωεκλογές.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το αν η Κα Ασάφογλου θα μείνει εδώ ή θα πάει κάπου αλλού ποσώς με ενδιαφέρει προσωπικά.
    Όσο θα είναι εδώ όμως θα πρέπει να μάθει να σέβεται το "διαφορετικό" και να πάψει να διεκδικεί το μονοπώλιο στην εκπροσώπηση της μειονότητας, γιατί όντως προκαλεί τον κοινό νου.
    Το ποσοστό που πήρε το κόμμα στο οποίο "διορίστηκε" ως αρχηγός, με ή χωρίς την αποχή, δεν της επιτρέπει τέτοια ρητορική.
    Αυτά μέχρι την επόμενη φορά που θα ξαναδιεκδικήσει την ψήφο των πολιτών της μειονότητας, οπότε και το ξανασυζητούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]