Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι βουλευτικές εκλογές θα οξύνουν το πρόβλημα στη Θράκη


Υπήρξαν δύο άξια λόγου δημοσιεύματα αυτήν την εβδομάδα τα οποία επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες για τα όσα συμβαίνουν στη Θράκη

Εξακολουθεί ο πολιτικός κόσμος να μη αντιλαμβάνεται ή να αδιαφορεί για όσα συμβαίνουν στην Θράκη. Φαίνεται πως οι ψήφοι των μουσουλμάνων, που κατευθύνει το τουρκικό Προξενείο, έχουν περισσότερη βαρύτητα από την παράδοση της Θράκης σε συνδιοίκηση με τους Τούρκους.

Ίσως, τα ανωτέρω να θεωρηθούν βαριές κουβέντες, όμως δεν είμαι μόνον εγώ -ευτυχώς- που ανησυχώ βασίμως, αλλά εξέχοντες Έλληνες ερευνητές που κρούουν -ματαίως έως τώρα- τον κώδωνα του κινδύνου.

Υπήρξαν δύο άξια λόγου δημοσιεύματα αυτήν την εβδομάδα, και θα αναφερθώ σ’ αυτά, αφενός επειδή επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες που διατυπώνω σ’ αυτή την στήλη, εδώ και χρόνια, και αφετέρου επειδή δημοσιεύθηκαν σε δύο εξίσου σοβαρές και έγκυρες ιστοσελίδες, όπως η voria.gr.

Η Via Diplomacy, δημοσίευσε άρθρο με τίτλο "Τα μηνύματα Συνδιοίκησης στην Θράκη", παίρνοντας αφορμή από την επίσκεψη σε Κομοτηνή και Ξάνθη. την επομένη των εκλογών (2 Ιουνίου), του Τούρκου Πρέσβη στην Αθήνα.

Επισκέφθηκε μεν την περιοχή με αφορμή της γιορτή των Μουσουλμάνων, όμως η επίσκεψη είχε κυρίως πολιτική σημασία αφού ο Τούρκος Πρέσβης εκτός από την επίσκεψη στο Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή, πήγε και στην Ξάνθη όπου είχε συνάντηση με τον ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ.

Προσέξτε τώρα τον επικίνδυνο ρόλο του ψευτομουφτή, τον οποίον, όπως έχω γράψει πολλές φορές, επισκέπτονται και συνεργάζονται μαζί του, πλην των μουσουλμάνων βουλευτών και αυτοδιοικητικών επιρροής του Προξενείου, και χριστιανοί πολιτευτές για να πάρουν προφανώς την "ευλογία" του εν όψει εκλογών.


Ο ψευτομουφτής αυτός, είχε μπει στον "πάγο" από την Άγκυρα το τελευταίο διάστημα μετά τις καταδικαστικές του αποφάσεις για δηλώσεις μίσους και τις περιπέτειες του με την εφορία όπου σε μεγάλο βαθμό φανερώνουν το ρόλο του και εκθέτουν το Τουρκικό Προξενείο [του επεβλήθη πρόστιμο, επειδή δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την κατοχή χρημάτων για αγορά πολυτελούς τζιπ].

Όμως μετά την επιτυχία του στην Ξάνθη να στηρίξει συνδυασμό ο οποίος κέρδισε τις εκλογές με ψήφους που ελέγχει, και έχοντας έτσι λόγο στα αυτοδιοικητικά μεγάλου δήμου της Θράκης, η στάση της Άγκυρας άλλαξε απέναντι του. Το επόμενο διάστημα θα δούμε έναν ψευμουφτή πιο ενεργό, πιο πιεστικό στην μειονότητα ώστε να έχει και ρόλο στις εθνικές εκλογές.

Να σημειωθεί ότι κατά την επίσκεψη του Τούρκου Πρέσβη σε Ξάνθη και Κομοτηνή, ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσείν Ζεϊμπέκ, ήταν παρών σε όλες τις συναντήσεις, όπως και σε αυτή του ψευτομουφτή, ο οποίος είναι ουσιαστικώς μια παράνομη Παράλληλη Δομή του Ελληνικού Κράτους.

Η ανησυχία του αρθρογράφου της ανωτέρω ιστοσελίδας, φαίνεται ότι έχει να κάνει με την απαίτηση της Άγκυρας, στις δημόσιες υπηρεσίες να αναγνωρίζεται ως επίσημη γλώσσα και η τουρκική. Να υπάρχει και υπάλληλος που μιλά τουρκικά με σπουδές σε τουρκικό Πανεπιστήμιο. Η αναγνώριση αυτού του υπαλλήλου θα γίνεται με τουρκική σημαία που θα υπάρχει στο γραφείο του.

Αυτό το απαίτησαν και από τους Βουλγάρους -το δημοσίευσα στην voria.gr, στο Βαλκανικό Ημερολόγιο-, αλλά ο εκεί πατριωτικός πολιτικός κόσμος διαμαρτυρήθηκε εντονότατα στην Άγκυρα, επειδή επεμβαίνει στα εσωτερικά του κράτους. Φαίνεται όμως, ότι στην Ελλάδα τα εσωτερικά του ελληνικού κράτους, αποτελούν και εσωτερικά της Τουρκίας.

Ένα δεύτερο δημοσίευμα, υπογράφεται από τον γνωστό ανταποκριτή στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, του οποίου δημοσιεύω την εισαγωγή: «Πολιτικοί εξυπηρετούν τους ηγέτες των μουσουλμάνων για μερικούς ψήφους. Όσοι δεν εθελοτυφλούν και αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι Τούρκοι, βλέπουν δια γυμνού οφθαλμού ότι οι μουσουλμάνοι στη Θράκη, χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους. Όπως στην Κύπρο… Όπως στο Κοσσυφοπέδιο…

» Πάνω απ’ όλα, οι Τούρκοι, εκμεταλλεύονται την αδιαφορία του αθηναϊκού κράτους, οι εκπρόσωποι του οποίου ενοχλούνται μάλιστα όταν κάποιος εντοπίσει τα λάθη τους. Αλλά τι περιμένει κανείς όταν κάποιοι υπουργοί και βουλευτές των περισσότερων κομμάτων, δέχθηκαν να γίνουν το όχημα για τους μουσουλμάνους της Θράκης, ώστε να έχουν κομματικά οφέλη»;

Ο Μακεδών
Voria https://www.voria.gr/article/i-vouleftikes-ekloges-tha-oxinoun-to-provlima-sti-thraki


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]