Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άγκυρα: Προς το συμφέρον της ΕΕ να μην μεροληπτεί υπέρ των ελληνικών θέσεων


Σε υψηλούς τόνους απαντά η Άγκυρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας που ζήτησε νωρίτερα το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί την ΕΕ ότι μεροληπτεί υπέρ τον ελληνικών θέσεων, ότι δεν λειτούργησε ως οντότητα με αρχές και αξίες αλλά ως ομάδα διαπραγμάτευσης συμφερόντων, καθώς και ότι με το επιχείρημα της «αλληλεγγύης της Ένωσης» λειτουργεί ως δικαστήριο διμερών διαφορών, ενώ με τη στάση της η ΕΕ οδηγεί σε σφετερισμό των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων.

Μεταξύ άλλων, το τουρκικό ΥΠΕΞ υπογραμμίζει ότι η ΕΕ είχε κάνει μεγάλο λάθος όταν δέχτηκε ως μέλος της την Κυπριακή Δημοκρατία το 2004 και τώρα «συνεχίζει αυτό το λάθος», ότι «φαίνεται πως η ΕΕ έγραψε τις αποφάσεις της σήμερα (Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων) από μία εντελώς ελληνική προοπτική», τις οποίες χαρακτηρίζει ««αβάσιμες και μαξιμαλιστικές».

Καταλήγοντας δε, η ανακοίνωση της Άγκυρας κλείνει με μια συγκαλυμμένη απειλή, καθώς το τουρκικό ΥΠΕΞ υπογραμμίζει πως «ενόψει παγκόσμιων κινδύνων όπως η τρομοκρατία, η παράνομη μετανάστευση και η ενεργειακή ασφάλεια, είναι προς το συμφέρον της ΕΕ να εγκαταλείψει τη μεροληψία και να ενεργήσει με στρατηγικό όραμα».




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]