Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υψώνει τους τόνους ο Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει


Κανένας λόγος δεν θα αποτρέψει την Τουρκία από το να προστατέψει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά τη λήψη μέτρων κατά της Άγκυρας που ζήτησε το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια δείπνου στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε πως «κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει από το να επιδιώκουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Μερικές φορές μας κάνουν τους μάγκες. Αλλά εμείς με τις ένοπλες δυνάμεις μας εκεί παίρνουμε θέση και συνεχίζουμε τις έρευνες. Τις προάλλες τι είπαν; Είπαν ότι θα βγάλουν ένταλμα σύλληψης για το προσωπικό μας εκεί. Κι εμείς τι τους είπαμε; Να μας συμπαθάτε αλλά "αν σας περνά, ελάτε να τους συλλάβετε" τους είπαμε. Δεν θα μπορέσουν να τους συλλάβουν. Δεν φτάνει η δύναμή τους γι’ αυτό. Επειδή εμείς είμαστε Τουρκία, είμαστε Τούρκοι. Δεν θα τους δώσουμε την ευκαιρία», είπε.

Αναφερόμενος στις γεωτρήσεις της χώρας του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε κι αυτός με τη σειρά του ότι έρχεται στην Aν. Μεσόγειο και το "Γιαβούζ". «Αυτή τη στιγμή το πλοίο μας είναι στην περιοχή και πηγαίνει και το άλλο. Εμείς δεν χαρίζουμε σε κανένα τα δικαιώματα και το δίκαιο των αδελφών μας Τ/Κ».


Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ακόμα ότι ξένες χώρες δεν μπορούν να προχωρούν σε συλλήψεις μελών του πληρώματος πλοίων εξερεύνησης αερίου κοντά στην Κύπρο.

Λίγο νωρίτερα, σε υψηλούς τόνους είχε απαντήσει το τουρκικό ΥΠΕΞ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί την ΕΕ ότι μεροληπτεί υπέρ τον ελληνικών θέσεων, ότι δεν λειτούργησε ως οντότητα με αρχές και αξίες αλλά ως ομάδα διαπραγμάτευσης συμφερόντων, καθώς και ότι με το επιχείρημα της «αλληλεγγύης της Ένωσης» λειτουργεί ως δικαστήριο διμερών διαφορών, ενώ με τη στάση της η ΕΕ οδηγεί παράλληλα σε σφετερισμό των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων.

Μεταξύ άλλων, το τουρκικό ΥΠΕΞ υπογραμμίζει ότι η ΕΕ είχε κάνει μεγάλο λάθος όταν δέχτηκε ως μέλος της την Κυπριακή Δημοκρατία το 2004 και τώρα «συνεχίζει αυτό το λάθος», ότι «φαίνεται πως η ΕΕ έγραψε τις αποφάσεις της σήμερα (Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων) από μία εντελώς ελληνική προοπτική», τις οποίες χαρακτηρίζει ««αβάσιμες και μαξιμαλιστικές».

Καταλήγοντας δε, η ανακοίνωση της Άγκυρας κλείνει με μια συγκαλυμμένη απειλή, καθώς το τουρκικό ΥΠΕΞ υπογραμμίζει πως «ενόψει παγκόσμιων κινδύνων όπως η τρομοκρατία, η παράνομη μετανάστευση και η ενεργειακή ασφάλεια, είναι προς το συμφέρον της ΕΕ να εγκαταλείψει τη μεροληψία και να ενεργήσει με στρατηγικό όραμα».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]