Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το παρακράτος ζητά ακύρωση των εκλογών


Οι μελανοχίτωνες του καθεστώτος πρωταγωνιστούν σε ένα ακόμη μονόπρακτο, υπαγορευόμενο από τα υπόγεια του Μαξίμου: «Υπάρχει κρίση με την Τουρκία, ακυρώστε τις εκλογές». Τα trolls της Κουμουνδούρου καλούν, δήθεν αθώα, τον Αλέξη να αναστείλει τις εκλογές! Το κτήνος ξεψυχά και βρυχάται. Η προοπτική απώλειας της σίτισης από τον κρατικό κορβανά παράγει πρακτικές παρακράτους.

Η ιδέα έφτασε ως «κύμα» που σκάει στην ακτή, με μηνύματα στο twitter. «Δημοσιογράφοι» και γνωστοί «σχολιαστές» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που τα τελευταία χρόνια έχουν διοριστεί σε θέσεις μετακλητών στο δημόσιο, ανέλαβαν το έργο του λαγού. Βγήκαν να ρίξουν την ιδέα για να μετρήσουν τις αντιδράσεις και αναλόγως να κινηθούν στη συνέχεια.

Ποιος άρρωστος νους συνέλαβε, άραγε, μία τόσο «θαυμαστή πρόταση»; Να είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα εν λόγω μηνύματα εμφανίστηκαν σχεδόν ταυτόχρονα και μάλιστα αφού ο πρωθυπουργός είχε συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ; Ο κ. Τσίπρας επέλεξε την οδό της δραματοποίησης και την ίδια ώρα τα trolls έριξαν ρουκέτες φόβου. Αν μη τι άλλο η «σύμπτωση» ήταν εντυπωσιακή. Να μας συγχωρούν για τα εισαγωγικά, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για πραγματική σύμπτωση, όταν οι περισσότεροι από δαύτους που ονοματίζουμε ως trolls είναι επίλεκτοι συνεργάτες υπουργών. Πρόκειται ξεκάθαρα για μια συντονισμένη προσπάθεια εκστρατείας φόβου.


Χρησιμοποιούν μία πραγματική κρίση με την Τουρκία για να επιδιώξουν μικροκομματικά οφέλη. Όπως έκαναν και με τις Πρέσπες. Εργαλειοποιούν τα εθνικά μας θέματα και προχωρούν σε επικίνδυνες ασκήσεις επί θεμάτων κοινοβουλευτισμού, αρνούμενοι, στην πράξη, να αποχωριστούν την εξουσία. Ένας ολόκληρος παρακρατικός μηχανισμός, καλά σιτισμένος από τα δημόσια ταμεία, παίζει ένα εξτρεμιστικό και επικίνδυνο παιγνίδι.

Ότι δεν ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους «λεπτομέρειες» είναι γεγονός. Το απέδειξαν και με το Μακεδονικό, αλλά και το πρώτο εξάμηνο του 2015. Θα έκαναν τα πάντα για την εξουσία, για να εξυπηρετήσουν τον κοινό τους στόχο. Επίσης, έχουν μέχρι σήμερα επιδείξει εξαιρετικό έργο στο πεδίο της δολοφονίας χαρακτήρων και της κατασυκοφάντησης των πολιτικών τους αντιπάλων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ικανοί για πολλά περισσότερα και πολύ χειρότερα. Να ξέρουν μόνο ότι ο ρόλος τους είναι γνωστός. Κι ότι το 2019 δεν είναι 2012, ούτε 2015. Όσο για τις λαμπρές υπηρεσίες του κράτους; Έχουν πιο σπουδαίες ασχολίες. Που να βρουν χρόνο για μερικά… trolls που συζητούν ανοικτά περί εκτροπής…

Θανάσης Μαυρίδης
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]