Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν βρέχει... Σας φτύνουν...


Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό αλλά στην κυβέρνηση και στον Σύριζα δεν δείχνουν να έχουν αντιληφθεί τίποτα! Γιατί έχασαν; Γιατί δεν κατάλαβε -λένε- ο κόσμος!

Και επιρρίπτουν, ακόμα και σήμερα, την ευθύνη στον κόσμο. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα για τους λόγους της ήττας τους. Τους φτύνει (με την πολιτική έννοια) όλη η κοινωνία και εκείνοι νομίζουν ότι βρέχει!!! Μέχρι προ διήμερου, σε συνέντευξή του, νομίζω στο STAR, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μην πάνε οι ψηφοφόροι στις κάλπες ως υπνωτισμένοι. Εννοώντας προφανώς ότι αν... σκεφτούν δεν μπορεί να μην προτιμήσουν τον κ. Τσίπρα. Είπαμε... Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι... Αυτός δεν ευθύνεται για τίποτε. Όλα καλώς καμωμένα. Ο κόσμος κοιμάται...

Δεν γνωρίζω δε - αν και υποψιάζομαι ότι έτσι είναι...- αν αρκετοί μέσα στην κυβερνητική παράταξη δεν είναι έως και... ευτυχείς με το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και την επερχόμενη νέα πολιτική "σφαλιάρα" στις εθνικές εκλογές. Τους αρκεί που θα είναι μεγάλο δεύτερο κόμμα. Λειτουργούν με φοβίες και ισοπεδωτικό θυμικό. Τα σχεδόν τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησης δεν τους πήγαν ούτε ένα βήμα μπροστά. Μικροαστοί γιαλαντζί αριστεροί ήταν οι περισσότεροι (και κάποιοι μεγαλοαστοί...) και δεν εξελίχθηκαν ούτε στο ελάχιστο... Μονοκόμματοι και ιδεοληπτικοί μπήκαν στην εξουσία. Με τα ίδια κουσούρια βγαίνουν.


Η όποια ύπαρξή τους την επομένη των εκλογών, ανεξαρτήτως ποσοστών, διασφαλίζεται περισσότερο από την αδυναμία του ΚΙΝΑΛ να περάσει οποιοδήποτε θετικό μήνυμα στους παλαιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Τους οποίους απωθεί άλλωστε και με τις ακατανόητες και ολέθριες πολιτικές επιλογές της η κυρία Γεννηματά. Βλέπετε, δεν είναι μόνο οι Συριζαίοι που ενώ τους φτύνουν νομίζουν ότι βρέχει... Είναι και οι ΚΙΝΑΛίτες...

Θα πείτε ίσως, τι μας πειράζει; Η ανυπαρξία όλων αυτών διασφαλίζει στον μέγιστο βαθμό την προοπτική δημιουργίας μιας κυβέρνησης ισχυρής που θα εγγυάται την πολιτική σταθερότητα από τις 8 Ιουλίου. Σύμφωνοι. Ωστόσο ακόμα και η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη για τη χώρα αν είναι σοβαρή. Και στα χρόνια που έρχονται μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμος παράγων μία ορθολογική και συνειδητοποιημένη αντιπολίτευση.

Capital



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]