Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα λόγια και τα έργα στα εθνικά θέματα


Ο τύποις πρόεδρος και ουσία νεοσουλτάνος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ούτε λίγο ούτε πολύ, δήλωσε πως, ό,τι και να λέει ο Τσίπρας για διεθνή δίκαια, νόμους, αποφάσεις και συμμαχίες, εκείνος θα συνεχίσει τον... χαβά του.

Για την ακρίβεια, δήλωσε: «Διαθέτουμε τέσσερα πλοία στην περιοχή και έχουμε λάβει τα μέτρα μας.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει ο ίδιος, εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί. Στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεών μας θα συνεχίσουν τις έρευνες. Έχουμε πάρει και θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα».

Η ουσία αυτής της δήλωσης περιλαμβάνεται σε δύο φράσεις: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει ο ίδιος, εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί». Ειδικά η πρώτη φράση, πέραν όλων των άλλων, δείχνει αλαζονεία και περιφρόνηση όχι μόνο για το πρόσωπο του κ. Τσίπρα, αλλά για την Ελλάδα.


Όταν παρουσιάζεται ένας πρωθυπουργός να «λέει μόνος του κάποια πράγματα», περνά η εικόνα ενός ταλαίπωρου γραφικού που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα και η χώρα του στην ουσία αποτελεί αμελητέα ποσότητα. Αυτή η στάση απέναντι στην Ελλάδα δεν είναι αποκλειστικότητα του Ερντογάν, αλλά τουρκισμός εν δράσει.

Η Τουρκία ποσώς ενδιαφέρεται για έννοιες. Δεν την απασχολούν. Το μόνο που θα μπορούσε να την προβληματίσει είναι ενέργειες οι οποίες θα φέρουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Όποια εξουσία και η εκάστοτε κυβέρνηση στην πατρίδα μας πρέπει να έχουν κατά νου αυτή την πτυχή των ελληνοτουρκικών σχέσεων: Μόνο η ισχύς πείθει τους Τούρκους.

Οι διαρκείς επικλήσεις σε ιδέες, έννοιες και αξίες, τις οποίες δεν καταλαβαίνουν και δεν έχουν σκοπό να κατανοήσουν, αντί να μας κάνουν πιο σεβαστούς στα μάτια τους, απλά υποβιβάζουν τη θέση μας και εκείνοι μας αντιμετωπίζουν σαν ακίνδυνους φαφλατάδες.

Κι αυτό θα συνεχίσει να γίνεται και να επιδεινώνεται, μέχρι να έρθει η ημέρα που θα διαπιστώσουν, με θεαματικό τρόπο, οι αλαζόνες γείτονες πόσο άδικο είχαν...

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]