Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξαφνικά η Τουρκία εξέδωσε Navtex για άσκηση με πραγματικά πυρά στην περιοχή Καστελλόριζου


Μετά από ένα εκρηκτικό «εορταστικό» τριήμερο, με κλιμάκωση των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από την Τουρκική Αεροπορία, η Άγκυρα επιμένει στην ένταση.

Αργά χθες το βράδυ μετά από μια «δύσκολη» ημέρα με εμπλοκές και υπερπτήσεις η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για πραγματοποίηση σήμερα άσκησης με πραγματικά πυρά στην περιοχή του Καστελλόριζου και εκεί που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Τουρκία συστηματικά επιλέγει περιοχές για ασκήσεις που …οδηγούν σε κλιμάκωση της έντασης καθώς καθιστούν σχεδόν αναπόφευκτες τις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, ακόμη και την υπέρπτηση ελληνικών νησιών.

Χθες πήρε φωτιά ο ουρανός στο Αιγαίο καθώς μετά από αρκετό καιρό καταγράφηκαν εννέα αερομαχίες, με τη νευρικότητα της Άγκυρας να χτυπά κόκκινο.

Η πιο σοβαρή πρόκληση είναι η υπερπτήση στη Ρω, όταν τουρκικό F-16 πέρασε σε ύψος 5.400 ποδών, καταδιωκόμενο από αντίστοιχο ελληνικό αεροσκάφος της 336 Μοίρας. Από τις εννέα συνολικά αερομαχίες που έγιναν, οι τρεις καταγράφονται στην περιοχή του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης. Μάλιστα οι Τούρκοι στην ίδια περιοχή θέλησαν να προκαλέσουν ακόμη περισσότερο και με πτήση Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους.


Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ NAVTEX

N/W : 0536/19
MEDITERRANEAN SEA
GUNNERY EXERCISE, ON 02 MAY 19 FROM 0300Z TO 0500Z OUT OF FOREIGN TERRITORIAL WATERS IN AREA BOUNDED BY;
36 05.00 N – 028 44.00 E
36 02.40 N – 029 20.60 E
36 04.37 N – 029 23.12 E
35 58.80 N – 029 38.05 E
35 03.00 N – 029 38.00 E
35 30.00 N – 028 10.00 E
CAUTION ADVISED


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]