Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καμία λογική εξήγηση σε όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά


Μας ενημερώνουν οι Τούρκοι ότι κατά το διάστημα μεταξύ 20 - 25 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των υπουργείων η συνάντηση «Συνεργασία στο Αιγαίο»

Δεν υπάρχει καμιά λογική εξήγηση για όσα συμβαίνουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στις αλλεπάλληλες προσβλητικές για την αξιοπρέπειά μας ως λαού, παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας μας από τους Τούρκους, απαντάμε με την ευαγγελική ρήση, στρέφοντας και το άλλο μάγουλο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ανήγγειλε ότι εχθές ξεκίνησαν συνομιλίες με τους Τούρκους. Η τουρκική αντιπροσωπεία, και για ένα πενθήμερο, θα συζητά με την αντίστοιχη ελληνική, με σκοπό την διερεύνηση δραστηριοτήτων ενεργειών στο πλαίσιο υλοποίησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία δεν είναι καθόλου διαφωτιστική για το περιεχόμενο των συζητήσεων. Ούτε διευκρίνισε ο Ευάγγελος Αποστολάκης τι συζήτησε στο περιθώριο της Συνόδου Άμυνας του ΝΑΤΟ, όταν είχε συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Ακάρ.

Και σ’ αυτήν την περίπτωση, ανακοινώθηκε με πλήρη ασάφεια ότι θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών για να καθοριστούν δράσεις στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Και στη συνέχεια ο Ευ. Αποστολάκης είχε δηλώσει: «Παρά τα υφιστάμενα προβλήματα, από την πλευρά μας, καταβάλλουμε μια προσπάθεια εξομάλυνσης».

Όλη αυτή η μυστικοπάθεια περί του αντικειμένου των συζητήσεων, είναι συνήθης στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις παραπλανητικές διακηρύξεις ότι όλα θα γίνονται στο φως. Και όπως συμβαίνει συνήθως, πρέπει να ανατρέξουμε σε τουρκικές πηγές για να πληροφορηθούμε ποιο είναι το αντικείμενο των συζητήσεων.


Μας ενημερώνουν λοιπόν οι Τούρκοι, ότι κατά το διάστημα μεταξύ 20 και 25 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των υπουργείων Αμύνης Τουρκίας και Ελλάδας συνάντηση με τίτλο "Συνεργασία στο Αιγαίο". Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας. Προσέξτε; Οι στρατιωτικοί δεν συζητούν για συνεργασία σε οικονομικό, ή αθλητικό επίπεδο. Αλλά σε στρατιωτικό.

Τι συνεργασία λοιπόν μπορεί να υπάρξει στο Αιγαίο με τον τουρκικό στρατό; Δεν είναι ο εχθρικός στρατός που μας επιτίθεται. Και αξίζει να ξαναπώ, επειδή διαπιστώνω πως οι διεθνολόγοι μας δεν το αναφέρουν, ότι η εχθρική ενέργεια δεν παρατηρείται την στιγμή της ρίψης της πρώτης σφαίρας, αλλά λογιέται από την στιγμή τη προετοιμασίας για την επίθεση.

Αυτό έχει αναγνωριστεί από την διεθνή κοινότητα, όταν το διατύπωσε στις αρχές του 20ού αιώνα, ο Πολίτης, νομικός, διπλωμάτης και στενός φίλος του Ελευθερίου Βενιζέλου. Και αυτό το επιχείρημα έφερε ο Μπεγκίν, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν το Ισραήλ βομβάρδισε αποθήκη στο Ιράκ, που θεώρησε ότι υπάρχουν αποθηκευμένα υλικά για κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου από τους Γάλλους.

Δεν υπάρχει επομένως καμιά ερμηνεία που να στέκεται στη λογική, η όποια στρατιωτική συνεργασία με τον εχθρό, την στιγμή μάλιστα που μόλις προ ημερών ο υπουργός Αμύνης της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, είχε αναφέρει ότι έχει ζητήσει ο ίδιος από τον ομόλογό του Έλληνα υπουργό Αποστολάκη την αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Επ’ αυτού του αντικειμένου θα συνεργαστούμε;

Φυσικά, δεν είναι αυτή η μοναδική πρόκληση. Την Κυριακή, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, το Προξενείο Θεσσαλονίκης οργάνωσε εκδήλωση με χορευτικά συγκροτήματα και μουσική, στην αυλή του οικήματος, για να εορτάσει τα 100 χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησαν οι σφαγές των αμάχων Ελλήνων του Πόντου.

Αν η εκδήλωση γινόταν σε περίκλειστο χώρο, θα περνούσε απαρατήρητο το γεγονός. Όμως η εκδήλωση έγινε στην ύπαιθρο, με τους παροικούντες Έλληνες στις διπλανές πολυκατοικίες να ακούν την μουσική και να βλέπουν τους χορούς των ευφραινομένων Τούρκων. Εκδήλωση, με προφανή την διάθεση πρόκλησης. Μ’ αυτούς έχουμε να κάνουμε. Και παρ’ όλα αυτά συζητούμε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, και μάλιστα για στρατιωτική συνεργασία στο Αιγαίο. Μήπως λειτουργούμε ως Πέμπτη Φάλαγγα του Ερντογάν;

Ο Μακεδών
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]