Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία επισκέπτεται την Αλβανία


Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας, ταξίαρχος Μπαρδούλ Κολτσάκου, συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, ταξίαρχο Ουμίτ Γιλντ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία.

«Συνεχής η υποστήριξη της Τουρκίας»

Ο Κολτσάκου ευχαρίστησε τον τούρκο αξιωματικό και την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει για την επίσκεψή τους στη χώρα και τη συνεχή υποστήριξη που η Τουρκία παρέχει στις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις.

Εξέφρασε την επιθυμία να ενισχυθεί η συνεργασία και στο μέλλον, κυρίως σε θέματα εκσυγχρονισμού και κατάρτισης του προσωπικού.

Ακολουθήθηκε η ατζέντα της επίσκεψης με τη συνάντηση μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, μία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και μία των αλβανικών με επικεφαλής τον διοικητή της δύναμης ξηράς ταξίαρχο Αλμπερτ Μουλάι.


Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν τις δυνατότητες εντατικοποίησης των διμερών στρατιωτικών σχέσεων, ιδίως στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της διοικητικής μέριμνας, της στρατιωτικής ιατρικής και του εκσυγχρονισμού.

Συμφώνησαν, επίσης, να συνεχίσουν και να εμβαθύνουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον στρατιωτικό τομέα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του αλβανικού στρατού.

Πλοία του ΝΑΤΟ στο Δυρράχιο

Δύο πολεμικά πλοία που αποτελούν τμήμα της Αποστολής Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, έφθασαν στο μεγαλύτερο λιμάνι της Αλβανίας, Δυρράχιο.

Η παραμονή τους στις αλβανικές ακτές συνδέεται με τη δέκατη επέτειο της ένταξης της χώρας στη Βόρειοατλαντική Συμμαχία, καθώς και τη διεξαγωγή ναυτικής άσκησης με το αλβανικό ναυτικό.

Τα πλοία που ανήκουν στο ολλανδικό και καναδικό ναυτικό κατέπλευσαν στο αλβανικό λιμάνι εκδηλώνοντας «την αναγνώριση της συμβολής της Αλβανίας, ως μέρος των αποστολών του ΝΑΤΟ και των υπεράκτιων αποστολών», όπως σημειώνει το sitel.com.mk.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]