Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν ο πρωθυπουργός μιλάει σαν Αντουανέτα


Η χτεσινή έκπληξη του πρωθυπουργού για την αντίδραση των συνταξιούχων στην κοροϊδία της δήθεν 13ης σύνταξης θυμίζει λίγο Αντουανέτα. Και αποτυπώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την άγνοια που έχει για το λαό όταν δεν τον χειροκροτεί, αλλά και για τη σοβαρότητα που έχει ένα ψέμα. Μέχρι χτες είχε μάθει τα ψέματά του να είναι καλοδεχούμενα. Και η απαξία του για τη στάση των παραπονούμενων είναι το πρώτο του πολύ μεγάλο επικοινωνιακό λάθος. Γιατί λοιδορεί λαό.

Στη συνέντευξή του στο 24/7 ο κ Τσίπρας επιτίμησε τους συνταξιούχους που παραπονέθηκαν ότι η λεγόμενη 13η σύνταξη μπήκε στους λογαριασμούς κουτσουρεμένη. Και είπε περισσότερο ειρωνικά παρά έκπληκτος «γιατί αντιδρούν; Γιατί παίρνουν λιγότερα; Λιγότερα από τι; Από κει που δεν έπαιρναν καθόλου;»

Όχι κύριε πρωθυπουργέ. Αντιδρούν γιατί τους υποσχέθηκες ότι μέχρι 500 ευρώ σύνταξη θα πάρουν μια ολόκληρη και από κει και πάνω θα πάρουν το 70% και το 30%. Νούμερα στρογγυλά και καθαρά. Και δεν είπες κουβέντα για κρατήσεις. Από κουτοπονηριά. Και όχι. Δεν είναι αυτονόητο. Για ανθρώπους που δε ζουν με 20 χιλιάρικα το μήνα σαν κι εσένα, αλλά με 500 ευρώ το μήνα. Και για ανθρώπους μεγάλους, που όπως όλοι οι μεγάλοι ακούν συνήθως ό,τι τους λείπει και ό,τι τους ευχαριστεί.

Αυτό κυρίως το δεύτερο έρχεται να επιβεβαιώσει για πολλοστή φορά πόση έλλειψη ευαισθησίας έχει πραγματικά ο πρωθυπουργός για τους ανθρώπους. Και πόσο η ευαισθησία που πουλάει κατά καιρούς είναι στοχευμένη και φτιαχτή. Fake. Οι άνθρωποι για τον πρωθυπουργό είναι εργαλεία για τις φιλοδοξίες του. Παίζει μαζί τους νομίζοντας ότι θα παίζει ες αεί ατιμώρητος. Δεν έχει ιδέα από ιστορία της πολιτικής και από ψυχολογία του κόσμου. Ένας κομήτης που έκανε κουμάντο σε ανήλικα και σε έφηβους εμφανίστηκε να κάνει τα ίδια σε ενήλικες.


Η α λα Μαρία Αντουανέτα έκπληξη και απάντηση του πρωθυπουργού φανερώνει ότι δεν έχει καταλάβει πως δεν του φταίνε οι συνταξιούχοι, αλλά τα ψέματα που είπε για το επίδομα εξαγοράς ψήφων που έδωσε. Και το οποίο, αφού δεν μπορούσε να το διαφημίσει ως τέτοιο το πούλησε κάλπικα και παραπλανητικά ως 13η σύνταξη.

Αυτή την κουτοπονηριά πληρώνει από προχτές μέχρι σήμερα ο λαοπλάνος. Και, όχι. Δεν ήταν αυτονόητο. Ό,τι τάζεις έταξες. Δεν το κάνεις, την πληρώνεις. Όταν μάλιστα απευθύνεσαι σε ανθρώπους που τους έχει κλαπεί το 70% του εισοδήματος για να επιζήσουν οι τράπεζες. Γιατί περί αυτού πρόκειται.

Το ερώτημα είναι: Αφού το πούλησε ως 13η σύνταξη δεν ήθελε να το εκλάβουν ως τέτοια οι συνταξιούχοι; Και, αφού το εξέλαβαν ως τέτοια, γιατί παραπονιέται ο ίδιος που διαμαρτύρονται που δεν είναι ούτε 13η ούτε σύνταξη; Τι έπρεπε να κάνουν οι ξωμάχοι; Να του πουν κι ευχαριστώ για το ψέμα και για την απόπειρα εξαγοράς;

Και το χειρότερο: Δεν ξέρουν ακόμα, ότι πολλοί απ αυτούς που δεν πλήρωναν μέχρι τώρα εφορία θα πληρώσουν γιατί θα καβαλήσουν φορολογική κλίμακα. Και θα πληρώσουν περισσότερα από όσα πήραν! Αλλά, γι αυτό πέρα έβρεξε για τους αστέρες της οικονομικής πολιτικής που πήραν τις αποφάσεις.

Ο κ Τσίπρας μιλάει και συμπεριφέρεται λες και ο λαός πρέπει να χάφτει τις κουτοπονηριές του διαρκώς. Και να τον ευχαριστεί γι αυτό. Και λες και τα λεφτά τα έδωσε από τα δικά του! Από την τσέπη του! Λες και τα λεφτά δεν προέρχονται ΚΥΡΙΩΣ από τη φορολογία των ίδιων των συνταξιούχων και των μισθωτών. Δηλαδή, από τις τσέπες από όπου τα πήρε. Επειδή ο πρωθυπουργός αρνείται να αρπάξει όλους τους επαγγελματίες και όλο το μεγάλο πλούτο (τους φίλους του) που φοροδιαφεύγουν.

Και, επειδή, είναι εθισμένος στο ψέμα, συνέχισε και χτες να υποστηρίζει ότι η εξαγορά ψήφων «ισοδυναμεί περίπου όπως το παλιό δώρο Πάσχα και επίδομα άδειας γιατί… τόσο επιτρέπουν τα δημοσιονομικά περιθώρια».

Κανείς από τους πρώην αραχτούς υπουργούς του, αλλά ούτε και ο ίδιος που δεν ήταν ποτέ μισθωτός, δεν του είπε ότι η 13η σύνταξη ήταν ΟΛΟΚΛΗΡΗ και δινόταν πριν τα Χριστούγεννα. Και ότι δεν υπήρχε 14η σύνταξη, αλλά δώρο Πάσχα μισή σύνταξη (και μισός μισθός) και επίδομα άδειας μισή σύνταξη και μισός μισθός.

Τι 13η σύνταξη δίνει ο πρωθυπουργός 5 μήνες μετά τα Χριστούγεννα, ένα μήνα μετά το Πάσχα, που δεν είναι ούτε ολόκληρη ούτε μισή ούτε καθαρή, όπως τη διαφήμισε;

Ο πρωθυπουργός είπε χτες στη συνέντευξή του ξεκάθαρα: «Δε φτάνει που τους δίνω λεφτά από κει που δεν έπαιρναν, παραπονιούνται κι όλας».

Η Αντουανέτα τελικώς έχασε το κεφάλι της από αυτούς που θαυμάζει ο κ Τσίπρας χωρίς να έχει ιδέα ποιοι είναι. Από το λαό. Πού να φανταστεί ότι μια μέρα το καλάμι που έχει καβαλήσει θα τον φέρει κοντά στη θέση της. Γιατί, δεν αρκεί να έχεις γίνει στα 40 σου πρωθυπουργός για να επαίρεσαι διαρκώς γι αυτό. Σημασία έχει αν είσαι άξιος πρωθυπουργός. Και όχι απλώς μια επιβλαβής μετριότητα.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]