Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο τουρκικός “Θαλασσόλυκος”… ασκείται σε τρεις θάλασσες για να τονώσει το ηθικό των Τούρκων!


Με δυο νέες μεγάλες ναυτικές ασκήσεις η Τουρκία επιδιώκει να προβάλει την ναυτική ισχύ της στις τρεις θάλασσες που την περιβάλουν: τη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα, απειλές σε όλα τα μέτωπα…

΄Έτσι η μεγάλη τουρκική άσκηση Sea Wolf 2019 (Θαλασσόλυκος) ξεκινά την επόμενη εβδομάδα ενώ συγχρόνως η Τουρκία προωθεί την διεθνοποίηση ναυτικής άσκησης του τουρκικού ναυτικού, με σενάρια που περιλαμβάνουν και απειλές σχετικά με προσπάθειες έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Η Τουρκική άσκηση «Sea Wolf 2019» θα διαρκέσει, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Sabah από τις 13 έως τις 25 Μαΐου και θα είναι η κορυφαία ναυτική άσκηση της χρονιάς και θα λάβει χώρα ταυτόχρονα στην Μαύρη Θάλασσα, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο με την συμμετοχή 131 πλοίων, 57 αεροσκαφών και 33 ελικοπτέρων.

Επίσης θα συμμετάσχουν στην άσκηση και δυνάμεις του Πεζικού, των Ειδικών Δυνάμεων και της Ακτοφυλακής. Υπολογίζεται σύμφωνα με τους επιτελείς ότι σχεδόν 25.900 στρατιωτικοί θα πάρουν μέρος στην άσκηση. Σε μια προσπάθεια μάλιστα τόνωσης του εθνικού φρονήματος τα 85 σκάφη που θα λάβουν συνολικά μέρος θα επισκεφθούν 33 λιμάνια της Τουρκίας και θα είναι ανοικτά για επίσκεψη από τους πολίτες.


Σύμφωνα με την Yeni Safak, η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με μια σειρά χωρών προκειμένου να συστήσουν μια «Μεσογειακή Ασπίδα» στο πλαίσιο της ομώνυμης άσκησης που οργανώνεται από την Tουρκία.

Η «Mediterranean Shield», πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2006 και έχει ως σενάριο την αντιμετώπιση θαλάσσιων απειλών ασφάλειας. Σύμφωνα με την εφημερίδα η Τουρκία έχει ήδη απευθυνθεί για την υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας με την Αλβανία, το Αζερμπαϊτζάν, την Αλγερία, την Γεωργία, την Λιβύη, τον Λίβανο, το Πακιστάν, την Τυνησία και την Ιορδανία, προκειμένου να συμμετάσχουν στην άσκηση.

Οι χώρες αυτές που είτε βρέχονται από την Μεσόγειο, είτε έχουν εμπορικά ή στρατηγικά συμφέροντα θα έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και θα ενημερώνονται για τους σχεδιασμούς και την εκτέλεση της άσκησης, χωρίς να τους ζητηθεί να προσφέρουν πολεμικά σκάφη.

Η προηγούμενη μεγάλη ναυτική άσκηση την οποία είχαν προαναγγείλει για νωρίτερα φέτος οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, με την επωνυμία «Γαλάζια Πατρίδα» με τους γνωστούς συμβολισμούς, τελικά περιλάμβανε ασκήσεις πολύ μικρότερου μεγέθους και με μικρότερη συμμετοχή σκαφών από αυτή που είχε ανακοινωθεί.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]