Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όχι άλλη ανοχή σε γκρίζες ζώνες και άβατα ανομίας


Του Κώστα Δέρβου

Η ανομία είναι σαν ένα καρκίνωμα, αν δεν ξεριζωθεί μια και έξω, νομοτελειακά θα επεκταθεί. Τη συνηθίζεις σταδιακά, έως τη στιγμή που δεν μπορείς να ξεφύγεις και να την ελέγξεις πλέον.

Αποκαΐδια, φθορές και σπασμένα συγκροτούν το καθημερινό θέαμα που αντικρίζουν οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας. Κάθε βράδυ τρέμουν μήπως κάποιος τους κάψει το αυτοκίνητο, μήπως μια ομάδα τραμπούκων αποφασίσει να κάνει κατάληψη στην ιδιωτική τους περιουσία, ή μήπως περνώντας από την πλατεία Εξαρχείων, «μπουν στο μάτι» κάποιου ψευτόμαγκα, μόνο και μόνο επειδή έτυχε να βρεθούν εκεί.

Τα Εξάρχεια πλέον είναι κράτος εν κράτει. Ελευθερία υπάρχει μόνο για τους αναρχικούς και τους μπαχαλάκηδες και όχι για του κατοίκους, οι οποίοι είναι όμηροι αυτής της κατάστασης. Η πλατεία των Εξαρχείων έχει μετατραπεί σε αποκλεισμένη περιοχή, σε ένα γκέτο βίας και ανομίας που εκκολάπτει μελλοντικούς τρομοκράτες. Κουμάντο κάνουν οι «γνωστοί άγνωστοι» και οι αντιεξουσιαστές και παρά δίπλα με αυτούς αναπτύσσονται και άλλες μορφές εγκληματικότητας, όπως το εμπόριο ναρκωτικών.

Τα τελευταία κυρίως χρόνια δίνεται η αίσθηση ότι έχει δοθεί ασυλία στην ανομία των τραμπούκων. Οι ίδιοι δρουν σαν να έχουν το ακαταδίωκτο, αποθρασύνονται όλο και περισσότερο και έχουν καθιερώσει το δόγμα πως «με λίγο παραπάνω τσαμπουκά, κάνεις ό,τι θέλεις».


Σε όλη αυτή την κατάσταση, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραμένει αμέτοχο. Οι υπεύθυνοι δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα, νομίζουν ότι κάθε βράδυ σπάνε και καίνε οι Μονμάρτηδες, και έτσι το αγαθό της δημόσιας τάξης καταπατάται από τις ορέξεις «επαναστατημένων νιάτων» που λυμαίνονται ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες.

Ο εξευτελισμός και η απαξίωση των «σκοτεινών σημείων» του κέντρου πρέπει να λάβουν τέλος. Έχουμε χρέος να προστατέψουμε την ελευθερία των νομοταγών πολιτών και να είμαστε απέναντι σε όσους την υπονομεύουν.

Οι δυνάμεις που καταργήθηκαν πρέπει να επανασυσταθούν (π.χ. Ομάδα ΔΕΛΤΑ) και οι περιπολίες να πολλαπλασιαστούν. Κυρίως όμως πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη πολιτική βούληση «να καθαρίσουν» τα Εξάρχεια και κάθε άλλη φωλιά παραβατικότητας που υποθάλπει εγκληματίες. Διαθέτουμε τις δυνάμεις να το κάνουμε, αρκεί να αφήσουμε την αστυνομία να εφαρμόσει το νόμο. Άλλωστε, είναι σαφές ότι η ανομία στα κάθε λογής Εξάρχεια έχει ταυτότητα. Όσοι κρύβονται πίσω από την κουκούλα και επιβάλλουν το νόμο των μολότωφ είναι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, γνωστοί στην ΕΛ.ΑΣ.

Τα Εξάρχεια και γενικά το κέντρο της Αθήνας, ανήκει στους κατοίκους του και σε αυτούς πρέπει να επιστρέψει. Η επόμενη κυβέρνηση θα έχει την πολιτική βούληση να επιβάλει το νόμο και να επανέλθει η κανονικότητα στις ζωές των Αθηναίων. Χωρίς να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας και δικαιοσύνης, κινδυνεύει το ίδιο το αγαθό της ελευθερίας.

Δεν νοείται να καταπατώνται τα δικαιώματα και η ελευθερία των κατοίκων που ζουν και εργάζονται σεβόμενοι τους νόμους του κράτους στο όνομα των δικαιωμάτων των αναρχικών που αντιμάχονται κάθε θεσμό και στοιχείο του ευνομούμενου κράτους.

Η νόμιμη εξουσία δεν είναι αυταρχισμός. Αυταρχισμός είναι αυτό που βιώνει καθημερινά ο μέσος πολίτης του κέντρου. Ο πραγματικός νόμος πρέπει και θα νικήσει το νόμο της ζούγκλας.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]