Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στρατιωτικές ενισχύσεις στη Μέση Ανατολή στέλνουν οι ΗΠΑ


Οι ΗΠΑ στέλνουν ένα σύστημα άμυνας πυραύλων «patriot» στη Μέση Ανατολή εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων με το Ιράν, συνοδευόμενα από αποβατικά σκάφη, αμφίβια οχήματα, αεροσκάφη και πεζοναύτες, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου, όπως αναφέρει το BBC

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως στέλνει στην Μέση Ανατολή μία συστοιχία των αντιπυραυλικών και αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot και το πολεμικό πλοίο USS Arlington, το οποίο μεταφέρει πεζοναύτες, αμφίβια οχήματα, αποβατικά σκάφη και αεροπλάνα. Ήδη, βομβαρδιστικά Β-52 έφτασαν σε βάση στο Κατάρ, δήλωσε το Πεντάγωνο.

Η Ουάσιγκτον απέδωσε την αποστολή των επιπλέον δυνάμεων στις «ενδείξεις για αυξημένη ιρανική ετοιμότητα για την εκτέλεση επιθετικών επιχειρήσεων κατά των δυνάμεων και των συμφερόντων των ΗΠΑ», δίχως να δίνει συγκεκριμένες πληροφορίες.

Το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ότι οι αμερικανικές δυνάμεις ανταποκρίνονται σε πιθανή απειλή για τις δυνάμεις των ΗΠΑ» και πως η Ουάσινγκτον ήταν «έτοιμη να υπερασπιστεί τις δυνάμεις και τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή», προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ δεν αναζητούν σύγκρουση με το Ιράν.


Οι ΗΠΑ έχουν ήδη αποσπάσει στην περιοχή το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln και την ομάδα κρούσης που το συνοδεύει, συν ομάδα βομβαρδιστικών αεροσκαφών. Η Αμερική ούτως ή άλλως διαθέτει περίπου 5.000 στρατιώτες στο γειτονικό Ιράκ, δύναμη στην βόρεια Συρία και βάσεις σε πολλές χώρες στην ζώνη του Κόλπου.

Η Τεχεράνη έχει απορρίψει τις αμερικανικές κινήσεις ως «ψυχολογικό πόλεμο» που αποσκοπεί στον εκφοβισμό.

Την Τετάρτη η Ισλαμική Δημοκρατία προανήγγειλε ότι θα σταματήσει να υλοποιεί ορισμένες δεσμεύσεις-κλειδιά που είχε αναλάβει βάσει της συμφωνίας του 2015 για την ρύθμιση του πυρηνικού προγράμματός της.

Διαμήνυσε πως θα ξαναρχίσει τον εμπλουτισμό ουρανίου πέραν των συμφωνημένων ορίων εάν οι Ευρωπαίοι, η Κίνα και η Ρωσία δεν βρουν τρόπο να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις εντός 60 ημερών, ενώ παράλληλα αρχίζει να ξαναχτίζει απόθεμα ουρανίου και πλουτωνίου.

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που εγκατέλειψε την συμφωνία πριν από έναν χρόνο, απάντησε επιβάλλοντας περαιτέρω οικονομικές κυρώσεις στην Τεχεράνη, στοχεύοντας τις βιομηχανίας σιδήρου, χάλυβα, αλουμινίου και χαλκού.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]