Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Αλέκσης σας έχει γραμμένους στην τοποθεσία θαλαμηγός (και καλά κάνει)


Γιατί ο Αλέκσης μας αυτό ακριβώς είναι. Ένας άνθρωπος που ξέρει με ποιους να κάνει παρέα
Ο Αλέξης Τσίπρας στη θαλαμηγό της ελίτ, που τόσο σκληρά πολεμάει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω την έκπληξη που προκάλεσε σε κάποιους συμπολίτες η φωτογραφία του πρωθυπουργού Αλέκση να απολαμβάνει πολυτελή φιλοξενία σε εφοπλιστική θαλαμηγό λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι. Είναι σαν κανείς να απορεί με ένα κουνούπι που τσιμπάει ή έναν κροκόδειλο που περιμένει ακίνητος το θήραμα του. Είναι σα να απορεί με τη φύση και εν προκειμένω με τη φύση του πρωθυπουργού μας.

Γιατί ο Αλέκσης μας αυτό ακριβώς είναι. Ένας άνθρωπος που ξέρει με ποιους να κάνει παρέα, που ο αριθμός 100 του φαίνεται πολύ μικρός όταν μιλάμε για νεκρούς (μην ξεχνάτε πως τα πολιτικά του είδωλα έχουν εξοντώσει εκατομμύρια) και που καταλαβαίνει πως αυτά που λέει και πρεσβεύει είναι ό,τι για τον Τζορτζ τον Ρ τον Ρ τον Μάρτιν οι περιπέτειες των ηρώων του Game of Thrones: δημιουργήματα της φαντασίας ενός επαγγελματία. Φυσικά, σε αντίθεση με τον Τζ.Ρ.Ρ.Μ., ο Αλέκσης απλώς αναμασά όσα έχει παπαγαλίσει από δημιουργίες άλλων, αλλά η ουσία παραμένει η ίδια. Όπως ο Μάρτιν δεν πιστεύει ότι κινδυνεύει από τους White τους Walkers, έτσι και ο Αλέκσης ξέρει ότι όλα όσα λέει για το κεφάλαιο, την πλουτοκρατία, τον νεοφιλελευθερισμό (ό,τι κι αν είναι αυτό), την αριστερά, τις ίσες ευκαιρίες, την αναδιανομή του πλούτου, τον σοσιαλισμό, τη διαπλοκή και όλα όσο συνθέτουν το δικό του παραμύθι, τα λέει μόνο για να κοιμίσει τα παιδάκια που ακόμα τον πιστεύουν.


Όταν τα παιδάκια πέφτουν για ύπνο και ονειρεύονται τον άλλο κόσμο που είναι εφικτός ή βλέπουν εφιάλτες με νεοφιλελεύθερους (ό,τι κι αν είναι αυτό) βρυκόλακες, ο Αλέκσης πίνει στην υγειά τους σε κότερα και βίλες εφοπλιστών, στέλνει τα παιδιά του σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία, φοράει πανάκριβα κοστούμια (χωρίς γραβάτα, γιατί είναι επαναστάτης), κάνει ταξίδια αναψυχής με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, βολεύει τους φίλους του και γενικά κάνει ό,τι κάνει κάθε άνθρωπος που έχει κουραστεί πολύ για να κατακτήσει την εξουσία και είναι αποφασισμένος να πιεί τους γλυκούς της χυμούς μέχρι την τελευταία σταγόνα. Έτσι κι αλλιώς τα παιδάκια που πιστεύουν τις ιστορίες του κοιμούνται και για τους υπόλοιπους δεν δίνει δεκάρα.

Και πολύ καλά κάνει.

Γιατί, δηλαδή, να δώσει δεκάρα για ανθρώπους που ακόμα αναρωτιούνται αν ο πρωθυπουργός που τοποθετεί τον Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο και κάνει δωράκια με τη μορφή ρύθμισης στις εφημερίδες, είναι διαπλεκόμενος; Γιατί να νοιαστεί για ανθρώπους που τον παρακολουθούν να κρατάει αγκαλιά τον Πολάκη και να υπερασπίζεται το ήθος του και περιορίζονται στο να κουνούν αποδοκιμαστικά το κεφάλι (αλλά πάντα λίγο και προσεκτικά, μην τυχόν και τους πουν ότι δεν είναι μετριοπαθείς); Γιατί να λυπηθεί αυτούς που δεν λυπούνται τον εαυτό τους και μετά από πέντε χρόνια ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν τα «ναι μεν αλλά» και τα «ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα»; Γιατί να λυπηθεί αυτούς που βλέπουν τη φωτογραφία του στο κότερο του εφοπλιστή, λίγες μέρες μετα την παράσταση πάνω στα πτώματα των νεκρών του Ματιού κι αντι ν΄ αρχίσουν τα καντήλια λένε «δεν είναι σωστό να ασχολούμαστε με την προσωπική ζωή των ανθρώπων»; Γιατί να δώσει έστω και μια δεκάρα γι αυτούς που αρνούνται να καταλάβουν ότι το με ποιόν κάνει παρέα ο πρωθυπουργός δεν είναι προσωπικό του ζήτημα; Γιατί να ενδιαφερθεί για όσους δεν καταλαβαίνουν πως το ότι στέλνει τα παιδιά του να μάθουν γράμματα κάπου μακριά από εκεί που πειραματίζεται με τα παιδιά των άλλων, είναι σοβαρό πολιτικό θέμα;

Γιατί να νοιαστεί ο Τσίπρας για ανθρώπους που τον βλέπουν πάνω στο κότερο ενός εφοπλιστή αλλά δεν το κάνουν και θέμα; Γιατί να νοιαστεί γι’ αυτούς που αναρωτιόνται αν πειράζει που ήταν στο κότερο; Αυτοί είναι άξιοι της μοίρας τους. Και το μόνο πραγματικά κακό είναι που η μοίρα τους επηρεάζει και τη δικιά μας. Και μπράβο μας.

Μάνος Βουλαρίνος
AghensVoice



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ!

    07/05/2019



    Ένα από τα πιο κραυγαλέα ψεύδη των μπολσεβίκων, ροζ και κόκκινων, ήταν ότι η Χρυσή Αυγή χρηματοδοτείται από τους… εφοπλιστές. Αυτούς τους «πατριώτες» της κονόμας, με τις ξένες σημαίες και τα ξένα πληρώματα, που έχουν τις έδρες των επιχειρήσεών τους στα διεθνή ύδατα και τα φράγκα τους στις τράπεζες της Ελβετίας… Τώρα, η αλήθεια τους γυρίζει μπούμερανγκ, αποδεικνύοντας ότι οι ίδιοι είναι τσιράκια των εφοπλιστών!

    Αποκαλύφθηκε, λοιπόν, η αλήθεια για τις τσάρκες του μπολσεβίκου Τσίπρα με το κότερο της διαπλοκής!

    Η… εύθυμη χήρα του καπιτάλα εφοπλισταρά Παναγόπουλου, μίλησε στα ΜΜΕ και παινεύτηκε ότι δικό της ήταν το κότερο. Μάλιστα, όπως είπε, ο… φιλεύσπλαχνος (πάντα με τους «άρχοντες» και ποτέ με το λαό!) σύζυγός της, που «τον εκτιμούσε σας λέω πάρα πολύ και τον εμπιστευόταν και τον σεβόταν», παρατήρησε πως το αρχικομμούνι ήταν… κουρασμένο και του πρότεινε τσάρκες με το κότερο, για να… ξεκουραστεί.

    Επιπλέον, η καπιτάλα, δήλωσε θαυμάστρια του πρωθυπουργού των… πολλών, όπως άλλωστε είναι όλοι στο σινάφι της: «Ο Αλέξης Τσίπρας ανήκει στο φιλικό μου περιβάλλον και το δικό μου και του εκλιπόντος συζύγου μου. Ο Τσίπρας είναι ικανότατος να σώσει και έσωσε τον τόπο».

    Αυτοί είναι οι κομμουνιστές κι αυτές είναι οι παρέες τους – να τις χαίρονται!

    Έλληνα άνεργε, που δεν έχεις στο ήλιο μοίρα, Έλληνα νέε που η μόνη επιλογή για να ζήσεις αξιοπρεπώς είναι να φύγεις μακριά απ’ αυτή τη χώρα, Έλληνα εργαζόμενε και συνταξιούχε, που σου πίνουνε το αίμα με το καλαμάκι και σου ζητάνε να πεις κι ευχαριστώ για τα ψίχουλα που σου πετάνε, θα δείξεις πως είσαι άξιος της τύχης σου ψηφίζοντας το ίδιο κόμμα με την καπιτάλα Παναγοπούλου; Ή θα ψηφίσεις το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της Χρυσής Αυγής, το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που δεν έχει καμμία σχέση με τη σαπίλα των λεφτάδων; Δική σου η επιλογή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΙΓΟΥΡΙΑ και πάλι λιγούρια.Δεν είχε χρήματα ο πρωθυπουργός για να νοικιάσει μια θαλαμηγό και να κάνει διακοπές με δικά του (δικά του, όχι δικά μας, αν και τον πληρώνουμε) χρήματα; όμως είναι τσαμπατζίδες και αχόρταγοι, πότε θα ξαναδούν εξουσία και χρήματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]