Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μην πατήσουμε την μπανανόφλουδα!


Την ώρα που η Τουρκία ανάβει φωτιά στην περιοχή, κυβέρνηση και αντιπολίτευση φαίνεται να απασχολούνται με την καρέκλα...

Από τον Νίκο Ελευθερόγλου

Αλλη μια φορά ο κόσμος καίγεται κι εμείς παραμένουμε αιχμάλωτοι στον μικρόκοσμό μας. Ασχολούμαστε με ανέξοδες προτάσεις μομφής, που δεν θα πετύχουν ούτε την αποπομπή του υπουργού (αν και έπρεπε ο κ. Τσίπρας να τον έχει αποσύρει ήδη, μια και τον έχει εκθέσει πολλαπλώς) και με σίγουρες σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμά τους προτάσεις ψήφου εμπιστοσύνης.

Και οι δυο πλευρές γνωρίζουν ότι δεν θα συμβεί κανένα ατύχημα. Το μόνο που θα γίνει είναι να αυξηθεί η πόλωση, που ευνοεί περισσότερο την κυβέρνηση, που εμφανίζει χαμηλά ποσοστά συσπείρωσης, και λιγότερο την αντιπολίτευση, αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν απασχολεί το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη.

Και όλα αυτά την ώρα που η Τουρκία ετοιμάζεται πάλι να βάλει φωτιά στην περιοχή, με τις παράνομες και τις προκλητικές ενέργειές της σε ό,τι αφορά τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το παιχνίδι έχει αγριέψει και οι διάφορες πολυεθνικές, που θα είναι οι κερδισμένες της ιστορίας, τρίβουν ήδη τα χέρια τους.

Γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι τα λεφτά είναι πολλά και θα πάρουν όσο περισσότερα μπορούν. Το κακό είναι ότι άλλη μια φορά οι μεγάλες δυνάμεις μάς βάζουν μπροστά για να λύσουν τα δικά τους προβλήματα και να αποδυναμώσουν τόσο την Τουρκία όσο και την Ελλάδα.

Οσοι εντρυφήσουν λίγο στα αναγνώσματα της περιόδου πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή και πώς οι σύμμαχοι μας χρησιμοποίησαν και στη συνέχεια μας «άδειασαν» θα βγει σίγουρα σοφότερος για το τι ακριβώς παίζεται αυτήν την περίοδο.


Θα μου πείτε, δεν είναι ίδιες οι εποχές. Ακόμη και αυτό αν αποδεχτούμε, οφείλουμε να είμαστε υποψιασμένοι. Να έχουμε καταστρώσει σχέδιο αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων και να μη γίνουμε... βαποράκια άλλων συμφερόντων.

Για την ώρα οι αντιδράσεις στις προκλήσεις της Τουρκίας είναι λεκτικές. Θα φανεί στη συνέχεια αν οι σύμμαχοι εννοούν αυτά που λένε, θωρακίζοντας την περιοχή με στρατιωτικά μέσα, ή παίζουν το παιχνίδι της Αγκυρας, που ρίχνει πολλά στο τραπέζι για να κερδίσει κάτι στη διαπραγμάτευση.

Το ίδιο έγινε και στη Συρία. Αφού την απείλησαν αρχικά, ύστερα της έδωσαν ό,τι ήθελε, με ελάχιστα ανταλλάγματα.

Ο πόλεμος για την ενέργεια είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ ό,τι βλέπουν τα μάτια μας. Εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι εμείς συμπεριφερόμαστε σαν να μην υπάρχει αύριο, παρά μόνο αυτό των εκλογών. Οι κοκορομαχίες που θα γίνουν στη Βουλή θα δείξουν την εικόνα μιας χώρας που το μόνο που την απασχολεί είναι ποιος θα καθίσει στην καρέκλα.

Αντί να συνεδριάζουν και να καταστρώνουν από κοινού σχέδια αντιμετώπισης της Αγκυρας, να έχουν έτοιμα σενάρια, στήνουν καβγάδες στο εσωτερικό. Δεν καταλαβαίνουν ότι ο πραγματικός εχθρός είναι εκτός των συνόρων μας. Οτι οι «μεγάλοι», αν κάτι ξέρουν καλά, είναι να κερδίζουν από τις συγκρούσεις που δημιουργούν περιφερειακά.

Η Ιστορία είναι γεμάτη με τέτοια επεισόδια. Οχι μόνο η δική μας, αλλά και άλλων χωρών. Ας ελπίσουμε να μη γίνουμε άλλη μια φορά οι χρήσιμοι ηλίθιοι της Ιστορίας. Ηλίθιοι που είναι πρόθυμοι να διυλίσουν τον κώνωπα και να καταπιούν την κάμηλο.

Γι’ αυτό ας προσέχουμε μην πατήσουμε καμιά μπανανόφλουδα. Διότι αυτή η γλίστρα θα σημάνει ήττα σε εθνικά θέματα. Γι’ αυτό λέμε προσοχή στους χειρισμούς μας και σχέδιο εθνικής αντιμετώπισης όσων έρχονται, με ένα σύνθημα: Πρώτα η Ελλάδα.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. "Αντί να συνεδριάζουν και να καταστρώνουν από κοινού σχέδια αντιμετώπισης της Αγκυρας, να έχουν έτοιμα σενάρια, στήνουν καβγάδες στο εσωτερικό. Δεν καταλαβαίνουν ότι ο πραγματικός εχθρός είναι εκτός των συνόρων μας."


    ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!

    Ο εχθρος βρισκεται εντος των πυλων!!

    Αυτοι που πουλησαν διαχρονικα Μακεδονια και Αιγαιο τωρα παιζουν την τελευταια παρασταση!!

    Δεν πρεπει να ειμαστε "μοναχοφαηδες"!

    Οποτε, ας τα "βρουμε" με τους Νεοοθωμανους,οπως ακριβως τα "βρηκαμε" με τους σκοπιανους!

    Ποτε θα δουμε ελληνικη φρεγατα να πλεει στην Κυπριακη ΑΟΖ για την παρεμποδιση της τουρκικης

    γεωτρησης;

    Με την Ιταλικη ΕΝΙ δεν υπηρξε κανενα σχεδιο αποτροπης!!

    Το ιταλικο γεωτρυπανο εφυγε τελικα επειδη το αναγκασαν οι τουρκοι!

    Τωρα βλεπουμε για δευτερη φορα αδυναμια αποτροπης!!

    Τι μηνυμα δινουμε στους τουρκους;

    Εχουν καταλαβει τους πολιτικαντηδες μας και μας εμπαιζουν!

    Και να τεθει και ενα αλλο ερωτημα:

    Οι Ισραηλινοι βομβαρδισαν τουρκικο πρακτορειο ειδησεων!

    Πως και δεν υπηρχαν θυματα;

    Πως καταφερνουν με χειρουργικη ακριβεια να βομβαρδιζουν κα να σκοτωνουν,εστω και κατα λαθος,

    αθωους Παλαιστινιους, αλλα κανεναν τουρκο;(!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατε ΓΜ: Κακώς εξανίστασαι καί απορείς.Eδώ γιά νά δικαιολογήσουν τό ξεπούλημα τής Μακεδονίας μας. Ετοιμάζονται νά εξαπολύσουν προπαγάνδα καί νά μάς κάνουν πλύση εγκεφάλου αξίας 500εκατομμυρίων ευρώ. Καί μάλιστα κατεπείγον κονδύλιο. Πού τό βρήκαν; Όταν: Α. Ό Εξοπλισμός τών υποβρυχίων μέ σύγχρονες τορπίλες Βαρέως τύπου παραπέμπεται στίς καλλένδες. Ενώ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΜΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. Τώρα είμαστε στό : θά, εάν εφόσον. Ανάρτηση στό διαύγεια ,δημόσια διαβούλευση. Καί ό Τούρκος κάνει αποβατικές πρόβες στή Χίο... Β. Μέ τά χρήματα αυτά θά αγοράζοταν δύο μεταχειρισμένες φρεγάτες πού τόσο έχει ανάγκη ό γηρασμένος στόλος μας. ... Γ. Νά δινόταν προκαταβολή γιά τήν αγορά τών belharra. Καθώς οί συζητήσεις μέ τούς Γάλλους πολύ λάδι καί από τηγανίτα τίποτα. Μετά τήν προκαταβολή έμενε 1 δίς κάπως θά τά βρίσκαμε. Αλλά πού εκλογές έρχονται καί πρέπει νά μοιραστεί χρήμα στούς νεοαφιχθέντες "Έλληνες" από Μπακλαντές ,Πακιστάν ,Μαρόκο,Αλγερία καί όπου γής.... Νά δώ όμως τόν κύριο Αλέξη . Άν τού "κάτσει" καμιά στραβή καί χαθεί πχ καμμιά Χίος. Τί θά πεί; Όσο καί νά έκανε light τόν ποινικό Κώδικα περί εσχάτης.... Έρχεται θεία δίκη. Άς ψάξει στήν ιστορία όνόματα όπως : Δ Γούναρης, Πρωτοπαπαδάκης,στρατηγός Χατζηανέστης. Γουδί δίκη τών έξι. Καί εκείνοι τουλάχιστον δέν ήταν τόσο δόλιοι.....

      Διαγραφή
    2. Πάνο,η Χίος δεν πρόκειται να χαθεί, είναι προστατευμένη και μην ξεχνάς ότι στις εκλογές δεν ψήφισαν οι Χιώτες τον συριζα.ΝΔ 38,89 %,ΣΥΡΙΖΑ 27,11 %.Τώρα να δείς τι αποτελέσματα θα βγάλουν.Κάποτε σε άλλο site (τότε η Όλυ είχε επισκεψιμότητα, τώρα βαράει μύγες) κάποιος συριζαίος μου είπε ότι δεν θα λυπηθούμε τους Χιώτες, επειδή του έγραψα ότι είναι ναυτικό νησί και οι ναυτικοί υπερφορολογούνται ενώ θαλασσοπνίγονται μακριά από τις οικογένειες τους.Τον χορτάτο μην τον φοβάσαι, να φοβάσαι τον νηστικό και ανέβηκαν στην εξουσία οι νηστικοί, οι λιγούρηδες.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή Κέλλυ . Πρέπει νά καταλάβεις κάτι. Οί στιγμές πού ζούμε είναι λίγο πρίν τήν έναρξη τής τουρκικής αποβατικής ενέργειας. Δέν γνωρίζουμε τήν ακριβή ημέρα καί ώρα απλώς.... Όσο γιά τήν Χίο... Έτσι πίστευα καί εγώ ότι θά είναι κανένα μικρό νησάκι... Αλλά ακούγοντας προορήσεις τού μακαριστού γέροντα Βασιλείου Καυσοκαλυβίτη. Μιλά ό Παπούλης ξεκάθαρα γιά Λέσβο ,Χίο, Κώ , Ρόδο.... Αλλά νά σού πώ, έστω δέν είναι κάποιο εξ αυτών. Καί είναι Καστελλόριζο ,Ρω,Αγαθονήσι κτλ. Είναι μικρότερη ή ζημιά άραγε; Χώρια πού ακούγεται τό εξής σενάριο : Επειδή τό Αλέξη πολύ πιστό στό Ουάσιγκτον. Τό τελευταίο ψάχνει τρόπους παράτασης τής παραμονής του στήν εξουσία. Καί έχει βρεθεί ή φόρμουλα: Μέσω τής πολεμικής εμπλοκής μέ Τουρκία! Επειδή σέ μιά τέτοια περίπτωση τό σύνταγμα προβλέπει ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΕΜΠΟΛΕΜΟΥ ΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΑΥΤΟΥ. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΤΥΠΙΚΑ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ . Καί μεθοδεύουν καί σύντομη πολεμική εμπλοκή ΟΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΠΡΩΤΗ! Καί φυσικά τό Αλέξη θά φορέσει μάσκα πατριωτική! " Νικηφόρο" γιά μάς τό θερμό επεισόδιο.... Ό Ερτογάν ανατρέπεται..... Αυτό είναι τό πρώτο ημίχρονο. Διότι στό δεύτερο αναλαμβάνουν οί κεμαλιστές φιλοαμερικανοί... Καί γιά νά επιστρέψει ή Τουρκία στό "μαντρί" πρέπει νά πάρει δώρο κάποια νησάκια στό Αιγαίο καί μέρος Κυπριακής ΑΟΖ.Ίσως αγαπητή Κέλλυ όσα σού γράφω τά θεωρείς υπερβολικά. Όμως κράτα τα στό πίσω μέρος τού μυαλού σου. ΥΓ= Άν παρακολουθείς δηλώσεις Κοντζιά περί μοναχοφάηδων... Καίδηλώσεις Κατρούγκαλου ότι ή Τουρκία ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Καταλαβαίνεις νομίζω ότι ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ. ΑΠΛΩΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ

      Διαγραφή
  2. Πάνο, αυτά που μου γράφεις τα ξέρω, ξέρω και όλοι ξέρομε ποιους υποστηρίζουν οι Αμερικανοί που αυτοί σχεδιάζουν και ακολουθούν τα σκυλάκια τους οι εκάστοτε πρωθυπουργοί μας.Βλέπεις τον Ερντογάν και σηκώνει ανάστημα και η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι διαχρονική, εδώ αντιθέτως γλείφουν για την παραμονή στην καρέκλα και τσακώνονται για αυτήν.Το άσχημο είναι ότι οι πολίτες θαρρείς και έχουν υπνωτιστεί και δεν αντιδρούν στους Τσίπρα-Μητσοτάκη (ο επόμενος πρωθυπουργός της Μέρκελ).
    Από την άλλη οι δήθεν πατριώτες καραμανλικοί επειδή δεν θέλουν το μητσοτακέϊκο, υποστηρίζουν τον Τσίπρα χωρίς να ενδιαφέρονται για την πατρίδα μας, αρκεί να το διώξουν. Αυτά βλέπουν οι "φίλοι" Αμερικανοί και λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο δηλ. εμάς που αν και λιγοστοί αγαπάμε την πατρίδα μας.
    Τόσο χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή Κέλλυ δές εδώ http://www.freepen.gr/2019/05/blog-post_645.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Πανο,

      υπαρχει και το αλλο ενδεχομενο:

      να παραιτηθει ο τσιπρας νωριτερα, να αναλαβει ο κουλης μαζι με παραμαγαζα, να υπαρξει

      θερμο επεισοδιο με απωλεια βραχονησιδων και απο το πουθενα να βγουν "ηρωες" οι συριζαιοι!

      Διοτι το θερμο επεισοδιο για αυτοματη παραταση της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ, προϋποθετει νικη και

      μονο νικη!

      Ειναι σιγουρη ομως η νικη; Θα το ρισκαρει ο συριζαιος;

      Αν αναλογιστουμε τι εγινε σε Μανδρα , Ματι, οπως και με το γεωτρυπανο της ΕΝΙ

      ειναι τρομερο το ρισκο!!

      Διοτι ειναι τελειως αχρηστοι!!

      Το αποδεικνυουν ακομα και σημερα!!

      Το ολο σεναριο "φρακαρει" στο κατα ποσο θα υπαρξει συνεργασια ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σε περιπτωση μη

      αυτοδυναμιας.

      Ποιος θα αναλαβει την ευθυνη σε περιπτωση θερμου επεισοδιου και ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ ηττας;

      Διαγραφή
  4. Πάνο, πιστεύεις ότι σε περίπτωση θερμού επεισοδίου θα έχουμε την στήριξη της Ουάσιγκτον, όπως γράφει το άρθρο στο λινκ που μου έβαλες; μπορείς να μου θυμίσεις μια φορά που μας υποστήριξαν οι Αμερικανοί έναντι των Τούρκων, γιατί δεν θυμάμαι;μόλις ο Ερντογάν αλλάξει πλεύση οι Αμερικανοί θα μας ρίξουν μια Ελληνικότατη μούτζα ως συνήθως και μακάρι να μην βγούμε χαμένοι σαν την Κύπρο.
    Δεν έχω σε κανένα εμπιστοσύνη.Μόνοι μας είμαστε με τους εσωτερικούς εχθρούς να προσκυνούν την καρέκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απάντηση πρός αγαπητούς συνομιλητές ΓΜ καί Κέλλυ. Άν προσέξατε τόν σχολιασμό μου. Λέω πουθένα ότι θά μάς βοηθήσουν οί Αμερικανοί; Απλώς θά μάς χρησιμοποιήσουν γιά πολιορκητικό κριό καί χρησίμους ηλιθίους γιά ανατροπή Ερτογάν. Μέ δικές μας απώλειες [πόλεμος δι αντιππροσώπων].Καί όπως στό ποδόσφαιρο, μιά ομάδα "σαρώνει " στό πρώτο ημίχρονο. Καί στό δεύτερο μέ τήν ανάδειξη φιλοαμερικάνων στήν Άγκυρα οί ηττημένοι γίνονται θριαμβευτές μέ τήν βοήθεια τού Αμερικανού ρέφερυ. Όσο γιά τό πολιτικό προσωπικό πού καί οί δύο αναφέρετε. Θά φύγουν νύχτα ,αφού ούτως ή άλλως θά έχουν νά διαχειριστούν . Ένα εθνικό εδαφικό ακρωτηριασμό [καί θά έχουμε καί ειδικά δικαστήρια νά τό θυμάστε αυτό]. Καί όπως λένε οί γεροντάδες τής ορθοδοξίας προσωρινό. Αυτό τό γεγονός τής Ελληνοτουρκικής σύγκρουσης. Κλείνει τό κεφάλαιο "Μεταπολίτευση ". Όπως ακριβώς ξεκίνησε μέ ΠΡΟΔΟΣΙΑ . Καί όλα αυτά τά χρόνια είχαμε ψεύτικη δημοκρατία δυστυχώς.... Καί λέω τό εξης : η μεταπολίτευση καί ή ανατροπή τής χούντας. Έγινε μέ κανένα λαικό ξεσηκωμό [νά έχει έρεισμα καί βάση στό λαό; Καί λόγο πανηγυρισμού ή 23 Ιουλίου] Η ξεπουλήθηκε ή μίση Κύπρος καί προδόθηκε ό μισός Ελληνισμός. Γιά νά γίνει αλλαγή φρουράς από τούς στρατιωτικούς στούς πολιτικούς . Αυτοί είναι μερικοί προσωπικοί μου προβληματισμοί. Καί αποφεύγω τήν αναφορά στά "κόμματα" πολλά από τά οποία, υπό τό βάρος τώ γεγονότων θά εξαερωθούν. Όσο "μεγάλα" καί "ιστορικά" νά θεωρούνται.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]