Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το σύνδρομο της ηττοπάθειας...


Έφτανε να δείξουν οι δημοσκοπήσεις ένα μικρό κλείσιμο της ψαλίδας (όπως ήταν αναμενόμενο μετά το μπαράζ παροχολογίας και την αύξηση της συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ καθώς πλησιάζουν οι εκλογές) και μερικοί στη ΝΔ άρχισαν να ιδρώνουν, όπως ο τερματοφύλακας πριν την εκτέλεση πέναλτυ.

Λες; Να την πάθουμε πάλι;

Εκείνες οι εκλογές του 2000 στοιχειώνουν πάντα τους οπαδούς και τα στελέχη της ΝΔ. Δεν το έχουν ξεπεράσει ποτέ!

Τότε έτρεμαν στη σκέψη ότι ο Λαλιώτης την τελευταία στιγμή θα κάνει κάτι και θα κλέψει τις εκλογές.

Παρά τις νίκες που πέτυχε ο Κώστας Καραμανλής το 2004 και το 2007.

Τώρα νομίζουν ότι ο Τσίπρας θα τα δώσει όλα και θα ξεγελάσει τους ψηφοφόρους.

Προσωπική μου άποψη: αν οι ψηφοφόροι ξεγελαστούν από τα καθρεπτάκια που τους μοιράζει ο Τσίπρας, καλά να πάθουν! Αφού μυαλό δεν έβαλαν από τα ψέμματα που τους έλεγε το 2014.

Αλλά, ας τα πάρουμε από την αρχή:

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ.

Όσον αφορά τις Ευρωεκλογές μερικοί ... ξεχνάνε ότι η ΝΔ ξεκινάει από το -3,74% του 2014.
Το ό,τι ο Κυριάκος έχει, προ πολλού, καλύψει αυτή τη διαφορά και προηγείται ξεκάθαρα του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι ένα κατόρθωμα από μόνο του κάτι το οποίο μερικοί δεν θέλουν να καταλάβουν και κάποιοι μάλιστα το απαξιώνουν κιόλας!


ΔΕΥΤΕΡΟΝ, από το 2014 μέχρι το 2015 η ΝΔ υπέστη δυο μεγάλες εκλογικές ήττες, τον Ιανουάριο του 2015 και τον Σεπτέμβριο του 2015. Κι ένα στραπάτσο στο δημοψήφισμα!

Οι μακροχρόνιες τάσεις του εκλογικού σώματος θέλουν χρόνο για να διαμορφωθούν, πολύ δε περισσότερο ν΄ αντιστραφούν. Νομίζετε ότι ήταν εύκολη δουλειά να προηγείται η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις; Συνέβη από... μόνο του; Αρέσει, δεν αρέσει, σε μερικούς είναι δουλειά του Κυριάκου! Επιτυχία του!

ΤΡΙΤΟΝ, μερικοί... ξύνονται για τη διαφορά! Για παράδειγμα μια διαφορά 5-6 μονάδων (δηλαδή ουσιαστικά πάνω από 8% αν συνυπολογιστεί από που ξεκίνησε), δεν τους κάνει. Θεωρείται... μικρή! Θα ήθελαν, ας πούμε, μια... διψήφια διαφορά ή ακόμα καλύτερα να γυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε... μονοψήφια ποσοστά!

Μη φάτε το βράδυ, θα έχουμε... γλαρόσουπα!

Από τη στιγμή που η εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ δεν επιστρέφει στο ΚΙΝΑΛ και παραμένει στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι άτοπο να μιλάμε για διψήφιες διαφορές! Εδώ δεν κατάφερε να φέρει διψήφια διαφορά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1990, που τον υποστήριζε το σύμπαν και ο Κώστας Καραμανλής μετά την οκταετία Σημίτη, θα το καταφέρει ο Κυριάκος μετά από τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ;

ΤΕΤΑΡΤΟΝ, στις ευρωεκλογές δεν κρίνεται η διακυβέρνηση της χώρας, άρα η χαλαρή ψήφος είναι δεδομένη και ως εκ τούτου ο ψηφοφόρος μπορεί να κάτσει σπίτι του, να τ’ αποφασίσει τελευταία στιγμή ή ακόμα και να κάνει την πλάκα του! Κι αυτό λειτουργεί πάντα σε βάρος του κόμματος που προηγείται!

ΠΕΜΠΤΟΝ, η νίκη είναι πάντα νίκη, ας μη γελιόμαστε! Πόσο μάλλον όταν ο Τσίπρας παριστάνει τον... άχαστο! Και εν πάση περιπτώσει, αν θέλουμε να θέσουμε ένα όριο στη διαφορά που θα μπορούσε να προκαλέσει εξελίξεις αυτή είναι το 3.74% του 2014. Τότε που ο Τσίπρας θεωρούσε ότι υπήρχε δυσαρμονία μεταξύ της κυβέρνησης Σαμαρά και της βούλησης του εκλογικού Σώματος!

ΕΚΤΟΝ, εκτός από τις Ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου θα έχουμε Περιφερειακές Εκλογές, αλλά και εκλογές στους Δήμους. Υποθέτω μπορούν όλοι να αντιληφθούν πόσο δυνατό θα είναι το μήνυμα αν οι υποστηριζόμενοι από τη ΝΔ υποψήφιοι στις Περιφέρειες καταγάγουν τον προαναγγελόμενο θρίαμβο, ενώ παράλληλα οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά, πατώσουν.

Τέλος, για να μη μακρηγορούμε. Προφανώς και δεν τα έχει κάνει όλα τέλεια ο Κυριάκος και έχω πολλά ράμματα για τη γούνα του, αλλά αυτά μετά τις εκλογές!

Τώρα προέχει η ήττα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Το έχουμε εξηγήσει πολλές φορές, παρέλκει να το επαναλάβουμε.

Αντί, λοιπόν, να μεμψιμοιρούν μερικοί για τη... διαφορά, πρώτα-πρώτα ας πάνε να ψηφίσουν και δεύτερον ας προσπαθήσουν να πείσουν έναν αναποφάσιστο να μην ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ!

Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης
AntiNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]