Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελάχιστοι μιλούν για τα σημαντικά


Η μέχρι τώρα προεκλογική εκστρατεία χαρακτηρίζεται από έλλειψη «νεύρου», πάθους, αλλά και ουσίας. Σχεδόν όλοι επικεντρώνονται στο «φαίνεσθαι» και ελάχιστοι στο «είναι». Αυτό το νοσηρό φαινόμενο της πολιτικής τής επιφάνειας και όχι του βάθους εκδηλώνεται έντονα σε τούτη την προεκλογική περίοδο. Κανέναν Ελληνα πολίτη δεν ενδιαφέρει πραγματικά πόσο γυαλιστερό θα είναι το φυλλάδιο οποιουδήποτε πολιτευτή, πόσες φορές θα περάσει από μια κεντρική αγορά «για να σφίξει χέρια» και πόσο «σπιρτόζα» και άμεση θα είναι η εξυπνακίστικη ατάκα που θα πετάξει σε ανθυποψήφιό του. Αυτά που ενδιαφέρουν στ’ αλήθεια είναι όσα επηρεάζουν το παρόν και το μέλλον της χώρας. Για αυτά αποφεύγουν να μιλήσουν.

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής μια ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση για τον μείζονα κίνδυνο του ισλαμικού εποικισμού. Σε κανένα προεκλογικό τηλεοπτικό πάνελ ή σε χώρο δημόσιου διαλόγου δεν γίνεται λόγος για τη στάση που θα κρατήσουν κόμματα, αλλά και τοπικοί και περιφερειακοί συνδυασμοί στο οργανωμένο σχέδιο εποικισμού της χώρας από αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το έθνος, την Ιστορία, τη θρησκεία, τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό μας. Θα βάλουν μια τελεία σε αυτό, θα το πολεμήσουν ή θα κάνουν τα στραβά μάτια, μέχρι η Ελλάδα να καταντήσει χαλιφάτο και να επιβληθεί η σαρία;


Ουσιαστική συζήτηση θα έπρεπε να έχει γίνει και για τη Συμφωνία των Πρεσπών από τα κόμματα που διαφωνούν με αυτήν. Θα την ακυρώσουν; Θα την προσβάλουν στα διεθνή δικαστήρια, επικαλούμενα τις απανωτές παραβιάσεις από την πλευρά των Σκοπιανών; Τι θα κάνουν για να διορθωθεί η τεράστια ζημιά στα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών, που προκλήθηκε από την αναγνώριση «μακεδονικού» έθνους και γλώσσας από την κυβέρνηση; Ακρα του τάφου σιωπή επικρατεί και για τα εθνικά θέματα, την αντιμετώπιση της Τουρκίας και τις φήμες για σχεδιαζόμενη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους αρπακτικούς γείτονες. Αντί για επιχειρήματα, σχέδια, σαφείς θέσεις και στρατηγικές ακούγονται ανόητες απεραντολογίες, κενολογίες και εκκλήσεις στην Τουρκία να σέβεται τη διεθνή νομιμότητα! Λες και έγινε ποτέ σοβαρή πολιτική μέσω των εκκλήσεων και των παρακλήσεων...

Τα ίδια ισχύουν και για τα κρίσιμα για την πατρίδα μας πεδία της οικονομικής πολιτικής, της Υγείας, της Παιδείας, της ασφάλειας, της προστασίας του ελληνικού πολιτισμού και της γλώσσας μας. Ειδικά στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δίδεται καθημερινά ρεσιτάλ ευχολογίων, νεφελωδών σχεδιασμών και εύηχων, αλλά ανούσιων υποσχέσεων. Εκεί δεν έχει γίνει καν λόγος για το στοιχειώδες: την προστασία του αστικού περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση της μάστιγας του γκράφιτι και τους αστέγους συμπολίτες μας. Οι πολίτες αξιώνουν συζητήσεις, προτάσεις και αντιπαραθέσεις για τα ουσιώδη.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]