Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοινή παραγωγή S-500 με την Ρωσία προαναγγέλλει ο Ερντογάν μετά την αγορά των S-400


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι η αγορά του αμυντικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία είναι μια τελειωμένη συμφωνία, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα παραγάγει από κοινού με την Μόσχα αμυντικά συστήματα S-500.

Αμερικανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν την προγραμματισμένη αγορά της Τουρκίας των S-400 «εξόχως προβληματική», σημειώνοντας ότι αυτή θα θέσει σε κίνδυνο τη συνεργασία της Άγκυρας στο πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών F-35 της Lockheed Martin Corp.

Η Τουρκία είναι εταίρος στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35, αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων, όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμμαχος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην αγορά ρωσικών συστημάτων που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του αεροσκάφους.


Ωστόσο, ο Ερντογάν ανέφερε σε μια συνάντηση με ερωτοαπαντήσεις που είχε με φοιτητές στην Κωνσταντινούπολη η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ότι η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει τεχνικές εργασίες και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

«Εκείνοι (οι ΗΠΑ) δείχνουν τώρα μια κάποια επιφυλακτικότητα, αλλά αργά ή γρήγορα θα λάβουμε τα F-35. Δεν αποτελεί επιλογή (οι ΗΠΑ) να μην τα παραδώσουν», κατέληξε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]