Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πούτιν: Και άλλες συμφωνίες με Τουρκία για οπλικά συστήματα, μετά τους S-400


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κηρύσσοντας την έναρξη του Συμβουλίου κορυφής μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, δήλωσε ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την παράδοση στην Τουρκία των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 είναι προτεραιότητα για τη Μόσχα και την Άγκυρα.

«Σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση της συνεργασίας μας τίθενται ενώπιον των χωρών μας και στον στρατιωτικό-τεχνολογικό τομέα. Πρωτίστως πρόκειται για την υλοποίηση της συμφωνίας που αφορά την παράδοση στην Τουρκία των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400», δήλωσε ο Πούτιν.

Πρόσθεσε επίσης ότι γίνονται συζητήσεις για συμφωνίες και για άλλα οπλικά συστήματα πέραν των S-400.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι στον τομέα της στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας, για την Ρωσική Ομοσπονδία και την Τουρκία υπάρχουν και άλλες προοπτικές, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για την πώληση στην Τουρκία σύγχρονων ρωσικών οπλικών συστημάτων.


Ο Πούτιν ανέφερε επίσης ότι θα συζητηθεί και η ολοκλήρωση του αγωγού Turkstream που θα ενώσει ενεργειακά τις δύο χώρες, καθώς και η προγραμματισμένη κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και άλλων κοινών επιχειρήσεων.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι το σημερινό συμβούλιο κορυφής μεταξύ των δύο ηγετών θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας ανέφερε επίσης ότι οι δύο χώρες θα πραγματοποιούν κοινές περιπολίες στην περιοχή Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

«Βασικά, θα συμμετάσχουμε σε κοινές περιπολίες, τουλάχιστον από δύο πλευρές», δήλωσε ο Πούτιν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]