Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γαβρόγλου: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές


Στη διευκρίνιση ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές προχώρησε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου καθώς, όπως τόνισε: «Είμαι 72 ετών, νομίζω ότι κάποια στιγμή τα άτομα δεν πρέπει να συνεχίζουν, έχω μεγάλη ανάγκη να ζήσω μια πιο κανονική ζωή με την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Πιστεύω ότι ο υπουργός Παιδείας δεν πρέπει να κατεβαίνει στις εκλογές γιατί ο πειρασμός να ευνοήσει κάποιους είναι μεγάλος, κανείς δεν πρέπει να έχει τέτοια πρόκληση στην καθημερινότητά του».

Παράλληλα, μιλώντας στον news247 ο κ. Γαβρόγλου κάλεσε την ΟΛΜΕ να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια σημειώνοντας: «Ολοκληρώνουμε τη μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια για τη νέα αρχιτεκτονική των πανεπιστημίων μας και τον νέο τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Τελειώνει ένας δυισμός στην ανώτατη εκπαίδευση και αλλάζει η φιλοσοφία του λυκείου.

Όταν φωνάξαμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ δυστυχώς δεν είχαν να προτείνουν κάτι συγκεκριμένο. Εδώ και δύο χρόνια έχουμε το ίδιο πρόβλημα με τα συνδικαλιστικά όργανα. Όταν ψηφίσαμε τον νόμο για τα κριτήρια διορισμού των εκπαιδευτικών, τους ζητήσαμε προτάσεις. Απάντηση δεν ήρθε ποτέ.


Ακόμη, τόνισε: «Είναι ευχαριστημένοι με την τρίτη λυκείου όπως είναι σήμερα; Υπάρχουν παρατάξεις που αντιπολιτεύονται, που είναι εξαιρετικά κομματικοποιημένες. Στη διάρκεια της κρίσης το πολιτικό σύστημα αναγκάστηκε να σκεφτεί για τον εαυτό του, τι λάθη κάναμε.

Καλώ την αντιπολίτευση να μας πει τα δύο-τρία σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το λύκειο σήμερα. Κατά τη γνώμη μας είναι ότι πρώτον δεν υπάρχει ουσιαστικά τρίτη λυκείου, δεύτερον τα παιδιά μπαίνουν στο πανεπιστήμιο με ένα απάνθρωπο σύστημα που τα εξαντλεί και μετά ξεχνούν όσα έμαθαν στα φροντιστήρια».

Ακόμη, για τις αντιδράσεις πανεπιστημιακών ο υπουργός ανέφερε: «Όταν λένε ότι δημιουργούμε ανέργους, τους ρωτώ αν πας στο πανεπιστήμιο αποκλειστικά για να βρεις δουλειά. Τα πανεπιστήμια είναι για να μορφωνόμαστε. Ειδικά με την ψυχολογία υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τα νέα παιδιά. Το θέμα είναι αν οι καθηγητές θέλουν κι άλλους στα πόδια τους. Δεν είναι μια παροχολογία από την πλευρά της κυβέρνησης, έχουμε ήδη έργο, για παράδειγμα έχουμε ήδη δώσει καινούργιες θέσεις καθηγητών.»

Για τους διορισμούς εκπαιδευτικών: «Θα γίνουν 15.000 διορισμοί εκπαιδευτικών στην επόμενη τριετία. Η πλατφόρμα θα ανοίξει πριν το Πάσχα για τους 4500 διορισμούς εντός του 2019. Σύντομα, μετά το Πάσχα, θα γίνει προκήρυξη για τους επόμενους 10.500, 5250 για το 2020, άλλοι τόσοι για το 2021».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]