Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

FSB: Περίπου 1.500 τζιχαντιστές έφθασαν στην Ευρώπη από τη Μέση Ανατολή


Περίπου 1500 ξένοι τρομοκράτες που συμμετείχαν στις εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή βρίσκονται τώρα στην Ευρώπη, δήλωσε ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (ФСБ-FSB), Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ σε συνέδριο για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, σύμφωνα με το Ria Novosti.

«Περίπου 1500 από τους 5000 τρομοκράτες έχουν ήδη φθάσει στην ΕΕ από τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων. Ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς είναι ένοπλοι, οι οποίοι έχουν σταλεί για να συνεχίσουν στην Ευρώπη τις τρομοκρατικές επιθέσεις», δήλωσε ο Μπορτνίκοφ σε συνέδριο που διοργανώθηκε από την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών.

Παρά τις μεγάλες απώλειες στη Συρία και το Ιράκ, οι τρομοκρατικές ομάδες του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα και οι στρατιωτικές ομάδες που συνδέονται με αυτές εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρή απειλή.


«Διασυνδεδεμένα αυτόνομα κύτταρα απλώνονται από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη, την Κεντρική και τη Νοτιοανατολική Ασία, οι κύριες ομάδες πήγαν βαθιά στην αφρικανική ήπειρο, ιδιαίτερα στη Λιβύη», δήλωσε ο Μπορτνίκοφ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Οι παράνομες τρομοκρατικές ομάδες ενώνονται με τρομοκράτες από τη Συρία, θέτοντας σε κίνδυνο τις χώρες της Κεντρικής Ασίας.

The Hellenic Information Team
Βαλκανικό ΠερισκόπιοΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]