Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το "τουρκικό" κόμμα DEB αυξάνει τη δυναμική της Τουρκίας στη Θράκη;


Οι αριθμοί δείχνουν ότι όταν τουρκόφρονες Πομάκοι ή Ρομά είχαν επιλογή ανάμεσα σε «δικό» τους κόμμα και μειονοτικούς υποψήφιους η επιλογή ήταν καθαρή

Τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής δεν φανερώνουν κάποιον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της καθόδου στις ευρωεκλογές του αυτοαποκαλούμενου τουρκικού κόμματος στη Θράκη.

Δεν γνωρίζω αν αυτή η έλλειψη οφείλεται σε βεβαιότητα ότι οι τουρκόφρονες και οι εκβιαζόμενοι από το τουρκικό Προξενείο μουσουλμάνοι, θα προτιμήσουν τους -ούτως ή άλλως Προξενικούς- βουλευτές που περιλαμβάνονται στους συνδυασμούς των κομμάτων, ή θα παραβλεφθεί η επιτυχία του κόμματος αυτού, λόγω του ότι πανελλαδικώς είχε εισπράξει μόνον το 0,71% των ψήφων. Ίσως πάλι, να υπάρξει σιωπή, λόγω της φανερής υποστήριξης του τουρκικού Προξενείου προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν συμβαίνει το πρώτο, καταρρίπτεται ως επιχείρημα, επειδή κατά τις προηγούμενες ευρωεκλογές οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Μεστάν Οσμάν Ουμίτ του ΣΥΡΙΖΑ, Καρανταή Ηλιάζ της Ν.Δ. και Χατζόγλου Μουράτ του ΚΚΕ, αγνοήθηκαν πλήρως από τη μειονότητα, διαλύοντας τις αυταπάτες των ηγεσιών στην Αθήνα ότι θα αποσπάσουν ψήφους.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι όταν τουρκόφρονες, Πομάκοι και Ρομά είχαν επιλογή ανάμεσα στο «δικό» τους κόμμα και σε μειονοτικούς υποψήφιους σε ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΚΚΕ κ.λπ., η επιλογή ήταν καθαρή: ψήφος στο μειονοτικό κόμμα.

Αν πάλι υποστηριχτεί ότι το 0,71 πανελλαδικώς, δείχνει μικρή επιρροή των τουρκοφρόνων -οι οποίοι ήλπιζαν και σε ψήφους μουσουλμάνων από όλη την Ελλάδα όπου βρίσκονται μετανάστες με δικαίωμα ψήφου-, κι αυτό το επιχείρημα είναι έωλο, επειδή οι τουρκόφρονες στα διεθνή φόρα, δεν θα προβάλουν αυτό το ποσοστό, αλλ’ εκείνο που έλαβαν στους δύο νομούς της Θράκης.

Στη Ροδόπη και στην Ξάνθη ήταν πρώτο κόμμα. Στον Νομό Ροδόπης έλαβε 25.857 ψήφους (ποσοστό 41,64%) με δεύτερη τη Ν.Δ. (10.182 ψήφους και ποσοστό 16,36%). Στον Νομό Ξάνθης έλαβε 15.378 ψήφους (ποσοστό 24,97%) με δεύτερη επίσης τη Ν.Δ. (17,71%).


Στον Νομό Έβρου η δυναμική του ήταν ασήμαντη, λαμβάνοντας μόνον 1,46% (1.220 ψήφους), επειδή αφενός οι μουσουλμάνοι εκεί είναι μικρή μειοψηφία, αφετέρου είναι και οι περισσότεροι Αλεβίτες, αρνούμενοι εν πολλοίς -και δυναμικά ακόμη σε διοργάνωση πανηγυριού- την υποταγή στο Προξενείο. Όμως, το 41,64% στην Ροδόπη και το 24,97% στην Ξάνθη, με μεγάλο αριθμό Πομάκων, δεν είναι αμελητέα ποσοστά.

Ως προς την ανοχή, κατ’ ελάχιστον, της κυβέρνησης στην ανθελληνική πολιτική του Προξενείου και των τουρκοφρόνων, δεν έχω να πω πολλά, από την στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του είπε ότι εξετάζει το θέμα εκλογής μουφτήδων -πάγια απαίτηση της Άγκυρας-, αλλά και την τοποθέτηση των δύο προξενικών τουρκοφρόνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών. Εκεί δηλαδή που εξετάζονται και θέματα που αφορούν την Τουρκία! Πώς να το εξηγήσει αυτό κάποιος;

Συμφώνως, λοιπόν, προς τον ισχύοντα εκλογικό νόμο το DEB δεν προβλέπεται να συγκεντρώσει άνω του 3% για να εκλέξει ευρωβουλευτή. Ούτε η συμμαχία με το Ουράνιο Τόξο μπορεί να του προσδώσει όφελος. Όμως, όπως ανέφερα ανωτέρω, θα εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά το ποσοστό που θα λάβει στην Θράκη, και αν μάλιστα αυτό είναι μεγαλύτερο του 0,71%, τότε θα δραματοποιήσει ακόμη περισσότερο τον λόγο του στα διεθνή φόρα, καταφερόμενο κατά της Ελλάδος, όπως πράττει συνεχώς ανεμπόδιστο.

Οφείλω όμως, να παραθέσω μια καινοφανή άποψη, που καταγράφηκε στην εφημερίδα της Κομοτηνής "Αντιφωνητής", που αξίζει μελέτης. Υποστηρίζεται η κατάργηση του 3% με το επιχείρημα «Να εκλέγεται απευθείας κάποιος προξενολακές, υπό την αιγίδα ενός ρατσιστικού κόμματος, που έτσι δεν θα μπορεί και να κρύβεται πια πίσω από γελοίες ταμπέλες γιαλαντζί… ειρήνης, ισότητας και αδελφότητας και να μη χρειάζεται να φορέσει πρώτα τις γαλάζιες, πράσινες ή κόκκινες προβιές των ελλαδικών κομμάτων, υποκρινόμενος τον…δημοκράτη».

» Από τότε που μπήκε το πλαφόν του 3%, τα κόμματα αυτά έγιναν ο φερετζές των ρουφιάνων του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και πολλές φορές κατ’ ουσίαν υποχείριά τους (για λόγους ψηφοθηρικούς), με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα να κυκλοφορούν στα έδρανα της Βουλής αμφιφανείς τουρκοπρακτοράντζες, τύπου Αχμέτ Χατζηοσμάν και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, παριστάνοντας (τρομάρα τους) και τους… προοδευτικούς.

» Να τελειώνουμε με το πλαφόν λοιπόν, να κατέβει το κόμμα των τουρκοχαφιέδων αυτόνομο στις εκλογές και να πάει ο… κάθε κατεργάρης στον πάγκο του! Αρκετά πια με τις υποκρισίες»!

Ο Μακεδών
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]