Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοτζιάς για ΕΥΠ: Οποιοσδήποτε υπάλληλος μπορεί να παρακολουθεί οποιονδήποτε, και υπουργούς


Σε μια καταγγελία που προκαλεί ερωτήματα για τη νομιμότητα λειτουργίας της ΕΥΠ υπό την διοίκηση του κ. Ρουμπάτη, προχώρησε ο Νίκος Κοτζιάς υποστηρίζοντας ότι έχουν αλλάξει οι διαδικασίες και ο κάθε υπάλληλος της ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί οποιονδήποτε «ακόμη και υπουργούς».

Συγκεκριμένα, αναφέροντας ότι πρέπει να υπάρξει εκδημοκρατισμός των θεσμών μίλησε για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τονίζοντας πως
«ενώ παλιά όταν η ΕΥΠ ζητούσε να παρακολουθήσει τηλέφωνα εντός της χώρας, έδινε το τηλέφωνο, τον ιδιοκτήτη και τον λόγο, με μία τροποποίηση που έχει γίνει εσωτερική, δίνει μόνο αριθμούς τηλεφώνων, χωρίς να λέει, ούτε σε ποιον ανήκουν, ούτε για ποιο λόγο».
«Κατά συνέπεια» συνέχισε
«οποιοσδήποτε υπάλληλος μπορεί να θέσει ακόμα και υπουργούς σ΄ αυτόν τον κατάλογο τηλεφώνων και να τους παρακολουθεί».
Επί της ουσίας ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας και βουλευτής Νίκος Κοτζιάς καταγγέλλει τη λειτουργία της ΕΥΠ με συγκεκριμένες αναφορές εγείροντας ερωτήματα που χρίζουν απαντήσεων. Πολύ δε περισσότερο όταν αναφέρει ότι υπάλληλοι μπορούν να παρακολουθούν οποιονδήποτε χωρίς καμία αιτιολόγηση.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]