Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καλογριτσαίοι και Μανολοπετσίτηδες


Βρε, βρε τα «παιδιά» της αριστερής όχθης.
Βρε βρε τα φρέσκα, τα νέα, τα ριζοσπαστικά, τα προοδευτικά «υλικά».
Βρε βρε τα άφθαρτα, τα αυθεντικά, τα σπουδαία, τα αθώα, του Καλογρίτσα τα ανιψούδια και του Μανολοπετσίτη τα φιλαράκια τα κολλητά.

Και τι δεν έκαναν για να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν ίσως και χειρότερα από τα παλιά. Να τα πάρω ένα ένα για να μην ξεχνάμε πως φτάσαμε τόσο μα τόσο «μακριά». Με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις τόσο για τα «δανεικά και αγύριστα» του Καλογρίτσα, όσο και του Πετσίτη την γεμάτη τη «βαλίτσα».

Ανάμεσα στα τόσα άλλα. Επαναφέρουν-τάχιστα- τη Δεξιά. Δεν υπάρχει μέρα που να μην ακούσω μια προτροπή. Από τυχαίο περαστικό που να λεει «βάλτε πλάτη να φύγουν όσο το δυνατόν συντομότερα».

Ανάμεσα στα άλλα. Με τις πράξεις, τις ενέργειες και τις αποκαλύψεις που σε κάνουν να πιάνεις τη μύτη σου, καταφέρνουν να κατασυκοφαντούν την Αριστερά. Οπως πάει το πράγμα και με τα γεγονότα να σκάνε σαν χειροβομβίδες, όταν σε λίγο θα ακούς αριστερά θα πιάνεις τη μύτη σου, θα φεύγεις μακριά και θα βουλώνεις τ αυτιά. Καλύτερος σύμμαχος κάθε είδους κατεστημένου, απ όλους αυτούς τους τάχα μου αριστερούς, δεν υπάρχει. Ούτε διαφημιστές της Δεξιάς να ήταν. Ούτε ενεργούμενοι να ήταν. Τέτοιο πράγμα δεν ξανάγινε.

Ανάμεσα στα άλλα. Πέτρα, πέτρα και πετραδάκι το πετραδάκι, οικοδομούν το δικό τους σύστημα, με τους δικούς τους ανθρώπους, με τα δικά τους στελέχη, με τους δικούς τους «ολιγάρχες», για τα δικά τους συμφέροντα. Και το οικοδομούν με διαστημικές ταχύτητες. Περίπου όσα οι προηγούμενες κυβερνήσεις κατάφεραν μέσα σε δύο, τρεις δειαετίες, εκείνοι το κάνουν και το επιτυγχάνουν μέσα σε μια τετραετία. Βάλε με το νου σου τώρα τι μπορεί να κάνουν αν στις εθνικές εκλογές καταφέρουν να βγουν πρώτοι. Ασύλληπτες ταχύτητες. Ασύλληπτος κυνισμός. Ασύλληπτος αμοραλισμός!


Ανάμεσα στα άλλα. Αντιγράφουν, με εξαιρετική ικανότητα, κάθε παλιό πολιτικό «υλικό». Και μάλιστα την χειρότερη εκδοχή του. Και μάλιστα την ύποπτη διαπλοκή του. Κοπιάρουν, μιμούνται, αντιγράφουν, αφομοιώνουν, ενσωματώνουν.

Κοπιάρουν Τσουκάτο. Μιμούνται «Τσοβόλα δώστα όλα». Αντιγράφουν οτιδήποτε από το παρελθόν. Αφομοιώνουν πάσης φύσεως πελατειακές σχέσεις. Ιδαιτέρως και κατά προτίμηση, του Ανδρέα του μεγάλου. Και ενσωματώνουν κάθε καρυδιάς καρύδι. Αδέσποτους πολιτικούς, μουσαφιραίους, περαστικούς, πολυχρησιμοποιημένους και αχρηστευμένους. Πολιτικούς κάθε είδους, κάθε κομματικής προέλευσης και κάθε χρήσεως. Δεν σε θέλει ο Κυριάκος; Ελα σε εμάς. Δεν σε βάζει η Φώφη; Ελα κόπιασε στο «φτωχικό» μας.

Και τέλος, ανάμεσα στα άλλα. Προκειμένου να στερεώσουν την εξουσία τους και να ολοκληρώσουν το «θεάρεστο» έργο τους, έχουν συνάψει συμμαχίες με όλους τους «ιμπεριαλιστές» Και μάλιστα με απέραντη εύκαμπτη προθυμία. Μπροστά στον ερωτικό εναγκαλισμό αυτών των «αριστερών» με τον Αμερικάνο , τον πρώην εχθρό, όλες οι πολιτικές και οι τακτικές όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν μετά την μεταπολίτευση μοιάζουν με αγώνα εμμονικό και παλαιοκομμουνιστικό!

Γι αυτό σας λέω. Και γι αυτό επιμένω. Μερικές φορές το «νέο» είναι εντελώς «παλιό» και εντελώς φθαρμένο. Και άλλες φορές το «παλιό» είναι «νέο». Το ρητό είναι γνωστό. Οπως λέμε «άνθρακας ο θησαυρός» έτσι και «καραδεξιός ο τάχα μου αριστερός»...

Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]