Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν είναι κακόβουλοι


Του Άγη Βερούτη

Είναι μεγάλος ο πειρασμός όταν αντιπολιτεύεσαι, και η απέναντι πλευρά πετάει το ένα μαργαριτάρι μετά το άλλο, να μπεις στη διαδικασία να χλευάσεις.

Οι άνθρωποι αυτοί που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας μας δεν είναι μόνο χαμηλής εκπαιδευτικής στάθμης, ούτε μόνο χαμηλής αντίληψης. Είναι και τα δύο σε υπέρτατο βαθμό αλλά, ακόμα χειρότερα, δεν το καταλαβαίνουν. Έχουν δηλαδή και έλλειψη αυτογνωσίας.

Από πού να ξεκινήσει κανείς και πού να καταλήξει; Κάποιος που δεν μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει «διάτρητος» στα απλά ελληνικά, κάποιος που δεν γνωρίζει πόσες μοίρες έχει ο κύκλος και δηλώνει διπλωματούχος μηχανικός αλλά πιστεύει ότι 360 μοίρες είναι η αναστροφή στην αντίθετη κατεύθυνση (180 είναι), κάποιος που επιμένει ότι οι αντίπαλοί του έχουν πάρει μίζες χωρίς όμως να βρει ούτε ευρώ στους λογαριασμούς τους, ενώ οι δικοί του συνεργάτες μεμιάς φανερώθηκαν να έχουν εισπράξει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, κάποιος που κατηγορεί για ρατσιστές τους αντιπάλους του αλλά είναι εκείνος που στοιβάζει τους μετανάστες ως άψυχα κορμιά, δεκαπλάσιους από όσους χωράνε, μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, κάποιος που πίστευε ότι οι θάλασσες δεν έχουν σύνορα.

Όπως δυστυχώς αποδεικνύεται από την πραγματικότητα, οι άνθρωποι που μας κυβερνούν σήμερα, ακόμα και αν ήθελαν να κάνουν σωστά πράγματα, δεν μπορούν. Δεν έχουν ούτε καν την αυτογνωσία να φέρουν άλλους ανθρώπους που μπορούν και να τους προσλάβουν για να κάνουν αυτά που χρειάζεται.


Το αποτέλεσμα είναι ότι έπειτα από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης, τίποτα από όλα όσα υποσχέθηκαν δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν. Μάλλον, κατάφεραν να κάνουν μόνο όσα έβλαπταν τη χώρα στα εθνικά θέματα, που όμως ήδη τα είχαν προαναγγείλει. Όμως πέτυχαν τα ακριβώς αντίθετα από όσα υπόσχονταν στα οικονομικά και στην καθημερινότητα.

Η απειλητική είδηση ότι ο Τσίπρας δεν σκοπεύει να κάνει εκλογές πριν από το τέλος της θητείας του ήταν μαχαιριά στην καρδιά της μεσαίας τάξης, που αδημονεί για να τον διώξουν με τις εκλογές άμεσα ώστε να μην κάνει άλλη ζημιά στη χώρα.

Προσωπικά, έχω πάψει να πιστεύω ότι οι άνθρωποι αυτοί θέλουν το κακό της Ελλάδας. Τόσο μεγάλη ζημιά μόνο από ανικανότητα γίνεται. Ούτε κακόβουλοι είναι ούτε αυταπατημένοι.

Είναι απλώς ανίκανοι.

Είναι αυτοί που η δασκάλα τούς πέρναγε τελικά την τάξη για να μη τους έχει στην αίθουσα και την επόμενη χρονιά. Είναι αυτοί που κανείς δεν θα τους προσελάμβανε ούτε για κλητήρες.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]