Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bloomberg: Ο "εξπέρ" της αντιστροφής δημοψηφισμάτων Τσίπρας λέει ότι το Brexit μπορεί να σταματήσει


Στην περίφημη "κωλοτούμπα” του Αλέξη Τσίπρα εστιάζει δημοσίευμα του Bloomberg, με αφορμή την εξάμηνη παράταση που έλαβε το Brexit. "Ο Τσίπρας ξέρει κάνα δύο πράγματα για το πως να ακυρώσεις τα αποτελέσματα ενός δημοψηφίσματος”, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια της συνόδου ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο να αποτραπεί το Brexit, αφού, "εάν το βρετανικό κοινοβούλιο δεν εγκρίνει τη συμφωνία αποχώρησης μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες, η χώρα να αναγκασθεί να διενεργήσει ευρωεκλογές".

"Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ήττα των Brexiteers και ίσως ακόμη και η αρχή του τέλους για το Brexit”, πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Το Bloomberg υπενθυμίζει ότι έθεσε προς ψήφιση από τον λαό τη συμφωνία που του πρόσφεραν οι Ευρωπαίοι εταίροι το 2015 και επιχειρηματολόγησε εναντίον της. Κέρδισε στο δημοψήφισμα, μόνο και μόνο για να αντιστρέψει το αποτέλεσμα του και να δεχτεί τη συμφωνία, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση στις Βρυξέλλες.


"Η διαφορά είναι ότι, στην περίπτωση της Ελλάδας, η αντιπολίτευση υποστήριζε τη συμφωνία, κάτι που βοήθησε τον Τσίπρα να ξεπεράσει την ανταρσία των βουλευτών του οι οποίοι ψήφισαν εναντίον της στο Κοινοβούλιο. Η Μέι έχει αποτύχει επανειλημμένα να αποσπάσει αυτή την υποστήριξη, και όταν ρωτήθηκε την Τετάρτη για τις συνομιλίες της με την αντιπολίτευση, ήταν όλο υπεκφυγές, σύμφωνα με δύο διπλωμάτες που έχουν γνώση της συζήτησης", αναφέρει το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο κοινός παρανομαστής στις περιπτώσεις της Ελλάδας και της Βρετανίας είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας υποστηρικτών της ΕΕ. Μάλιστα ο Έλληνας πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να αγνοηθούν τα 6 εκατομμύρια Βρετανών που υπέγραψαν τη διαδικτυακή αίτηση για ακύρωση του Brexit. "Κατά ειρωνικό τρόπο, στην περίπτωση της Ελλάδας, οι υποστηρικτές της ΕΕ στο δημοψήφισμα χλευάστηκαν άγρια με έναν όρο αντίστοιχο του βρετανικού "remoaners””, καταλήγει το ρεπορτάζ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]