Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ιταλία αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων


Τουρκία: «Πολιτικός λαϊκισμός» η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Ιταλία

Την έντονη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η απόφαση του ιταλικού κοινοβουλίου να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, με την τουρκική κυβέρνηση να κάνει λόγο για «λαϊκισμό» ενόψει εκλογών και να κατηγορεί την αρμενική διασπορά ότι «ξεγέλασε» την Ιταλία.

Χθες το ιταλικό κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα καλώντας την κυβέρνηση να «αναγνωρίσει επισήμως τη γενοκτονία των Αρμενίων και να δοθεί στο θέμα διεθνής προσοχή». Το ψήφισμα συγκέντρωσε 382 θετικές ψήφους από όλα τα κόμματα, καμία ψήφο ενάντια και 43 αποχές από το συντηρητικό κόμμα Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Όπως μεταδίδει η Hurriyet, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με σημερινή του ανακοίνωση «καταδικάζει σθεναρά» την υπερψήφιση του εν λόγω ψηφίσματος από το ιταλικό κοινοβούλιο, λέγοντας πως «το ψήφισμα της Ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων με ημερομηνία 10 Απριλίου 2019 είναι ένα νέο παράδειγμα της χρήσης των αρμενικών ισχυρισμών ως εργαλείου για εσωτερικά πολιτικά συμφέροντα». Σημειώνει, δε, πως η πρόταση του ψηφίσματος ετοιμάστηκε από το ακροδεξιό ιταλικό κόμμα της Λέγκας.


Το υπουργείο σημειώνει πως το να εγείρεται το ζήτημα των «αρμενικών ισχυρισμών πριν τις εκλογές ή στο πλαίσιο της αντίθεσης προς την Τουρκία αποκαλύπτει ξεκάθαρα την πολιτική φύση των ισχυρισμών αυτών και πως δεν συνάδουν με τα ιστορικά γεγονότα. Οι προσπάθειες αυτές όχι μόνο δεν ωφελούν καμία πλευρά, αλλά παράλληλα εμποδίζουν τον δρόμο για πρωτοβουλίες καλή τη πίστει».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε «άκυρο» το ψήφισμα, ενώ ο εκπρόσωπος του προέδρου Ιμπραήμ Καλίν έγραψε στο Twitter πως «η απόφαση του ιταλικού κοινοβουλίου για τη λεγόμενη γενοκτονία αγνοεί ιστορικά γεγονότα και σπέρνει νέους σπόρους έχθρας», προσθέτοντας πως η απόφαση «πυροδοτεί τον πολιτικό λαϊκισμό».

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, καταδίκασε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους το ψήφισμα της ιταλικής κάτω βουλής, τονίζοντας ότι η Ιταλία ξεγελάστηκε από τη διασπορά των Αρμενίων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]