Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετά τη Μακεδονία «τελειώνει» και ο Αλέξης...


Αν δεν μπει το «πράσινο τραίνο» στις ράγες του...

Της Κρινιώς Καλογερίδου​​

Το ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο ενόψει των επερχόμενων εκλογών, γιατί καλείται να πληρώσει τα λάθη του στην εξωτερική και εσωτερική πολιτική της χώρας, είναι γεγονός.

Γι' αυτό και στο Μαξίμου ο στενός κύκλος των συνομιλητών του σχεδιάζει ήδη τα βήματά του την επόμενη μέρα, με κύριο κριτήριο τη διαχείριση της ήττας απέναντι στο εσωτερικό του κόμματος, το οποίο φαίνεται να τηρεί σιγή ιχθύος όσο είναι ακόμα στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά τα ''μυστικά σχέδια'' αντιμετώπισης μιας μετεκλογικής εκδήλωσης κρίσης δεν ανακοινώνονται ούτε στους πιο στενούς, παλιούς συντρόφους του κ. Τσίπρα, τους εξ απορρήτων του άλλοτε, που μοιράζονταν μαζί τους τις σκέψεις και τα σχέδιά του.

Σ' αυτούς συμπεριλαμβάνονται ο Πάνος Σκουρλέτης (Γραμματέας ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ) και ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, οι οποίοι συγκεντρώνουν τελευταία, για πολλούς και διαφόρους λόγους, βλέμματα καχυποψίας σε βάρος τους...

Κι όσο μένει αμείωτη η ένταση και συνεχίζονται στη Μακεδονία οι διαμαρτυρίες και οι εκδηλώσεις δυσαρέσκειας του κόσμου απέναντι στην κυβέρνηση για τις επιλογές της στο εθνικό θέμα, τόσο εμφυλιοχωρεί στον ΣΥΡΙΖΑ η γκρίνια και η αναταραχή, αφού οι αντιδράσεις αυτές τείνουν να εμποδίσουν στους εκπροσώπους του την πρόσβαση στη Βόρεια Ελλάδα, να την καταστήσουν σχεδόν ''γκρίζα ζώνη'' για τα στελέχη της κυβέρνησης και την ηγεσία της.

Δεν έχει περάσει άλλωστε ούτε μήνας από το κύμα προπηλακισμών κατά των κυβερνητικών εκπροσώπων την ημέρα της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας, όταν οι τοπικές κοινωνίες αποδοκίμασαν πολλαπλασιαστικά την πρόθεση της κυβέρνησης να απαγορεύσει το εμβατήριο ''Μακεδονία ξακουστή''.

Αποδέκτες αυτής της λαϊκής οργής ήταν, αν θυμάστε, ο βουλευτής Πιερίας Χάρης Τζαμακλής κι ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Χρήστος Σίμος, οι οποίοι δεν άκουσαν μόνο τα εξ αμάξης, αλλά και το πολιτικό ανάθεμα του κόσμου, που τους φώναζε εν χορώ ''προδότες''...


Τα παρόμοια περιστατικά που ακολούθησαν στις Σέρρες (αποδοκιμασία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Σταμπουλή), στα Γρεβενά (κατά του Χρήστου Μπγιάλα), στη Θεσσαλονίκη (κατά του Σωκράτη Φάμελλου), στο Κιλκίς (κατά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά) και στη Θεσσαλονίκη πάλι (κατά του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου) εντείνουν το βαρύ κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπει να μη μπορεί πλέον να ελέγξει την μήνιν των ψηφοφόρων του στη Βόρεια Ελλάδα (και όχι μόνο), απόδειξη της χαμηλής του συσπείρωσης στις δημοσκοπήσεις.

Το κερασάκι όμως στην... τούρτα της Συριζαίικης κατρακύλας προσθέτουν τα τελευταία δυο περιστατικά που χτυπούν αμετάκλητα το ''ηθικό πλεονέκτημα'' του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώτο έχει να κάνει με την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος ότι ''η διορισμένη ( απ' τον Ιούνιο του 2015) Γενική Γραμματέας κατά της διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα εκπροσωπούσε παράλληλα, ως δικηγόρος, και τον ειδικό στις offshore Αρτέμη Αρτεμίου, γνωστού ''διαπλεκόμενου με το Μαξίμου'' δικηγόρου.

Επιπρόσθετα σε αυτό, με βάση νέες αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Νατάσα Ξεπαπαδέα ''εμφανίζεται να είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ξενοδοχειακής εργοληπτικής εταιρίας, την οποία ίδρυσε ο πατέρας της και η οποία παίρνει δημόσια έργα''.

Η Ν.Δ, αναφερόμενη στο ''τεράστιο σκάνδαλο'' - όπως το ονομάζει - ζήτησε ήδη δια της εκπροσώπου Τύπου της την απομάκρυνση της Ξεπαπαδέα απ' τη θέση της. Ωστόσο η κυβέρνηση καλείται να πάρει θέση και για ένα δεύτερο περιστατικό που αφορά έτερο ''διάσημο'' μέλος της, τον κ. Μανώλη Πετσίτη, γνωστό επισκέπτη του Μαξίμου, τον οποίο χρηματοδοτούσε ο Αρτεμίου από την Κύπρο. Είναι αυτός που συνόδευε, αν θυμάστε, τον Ν. Παππά στα ταξίδια του στη Βενεζουέλα, ενώ είχε ενεργή συμμετοχή στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ-ELFE (Πετσίτη, Λαυρεντιάδη, Κιτσάκου).

Όλα αυτά και άλλα πολλά (φανερά κι αφανέρωτα) έχουν θορυβήσει τον πρωθυπουργό, που δε διανοείται ότι το κόμμα του θα έχει τη μοίρα του ΠΑΣΟΚ, με κίνδυνο να ξαναβρεθεί στα χρόνια του 4 τοις εκατό, τότε που ήταν ''βάτραχος'' στην πολιτική σκηνή της χώρας. Ένας ''βάτραχος'' που δεν μπορούσε ποτέ να διανοηθεί πως θα μεταμορφωνόταν κάποια μέρα σε ''πρίγκηπα'' και θα αναλάμβανε τη διακυβέρνησή της...

Αυτός ακριβώς ο φόβος της κοινής μοίρας με το ΠΑΣΟΚ έκανε τον Αλέξη Τσίπρα να συμβιβαστεί ξανά και ξανά, μπροστά στο φόβο να απωλέσει την εκλογική του κυριαρχία και ηγεμονία. Το ζήτημα όμως είναι για εκείνον η αναζήτηση της συναίνεσης ανάμεσα σε δυο διαφορετικές κομματικές γραμμές ( στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ), για να μπορέσει να διατηρήσει το κόμμα του με αξιώσεις στην πρωτοπορία της πολιτικής σκηνής ως κόμμα εξουσίας.

Οι εκδοχές για να πετύχει αυτό το τελευταίο είναι περιορισμένες, γιατί ή θα πρέπει να απορροφήσει το ΠΑΣΟΚ ως ''ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική κίνηση'', (εκδοχή 1η), ή να ''σκοτώσει'' ο ίδιος το κόμμα του, ώστε να απορροφηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ (εκδοχή 2η).

Υπάρχει ωστόσο και το ενδεχόμενο να επιλέξει μια τρίτη εκδοχή. Να ιδρύσει δηλαδή νέο πολιτικό σχηματισμό (λίγο πριν ή μετά τις εκλογές), όπου με οδηγούς τους (ιδιοτελείς) ''γεφυροποιούς'' της Κεντροαριστεράς θα ''παντρέψει'' τα δυο κόμματα εις... σάρκαν μίαν, με προοπτική μέλλοντος 4-5 χρόνια και προδιαγραφές ''δημοκρατικής επανάστασης'', που θα είναι πολυσυλλεκτική και ετερόκλητη.

Μέχρι να μπει όμως το τραίνο του ΚΙΝΑΛ στις ράγες του ΣΥΡΙΖΑ, και αντιστρόφως, θα τρέξει πολύ νερό στ' αυλάκι και θα δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται προς διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές κατευθύνσεις, που θα έχουν κοινή συνισταμένη τους το βόλεμα των ημετέρων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, για να πετύχει ο αρχηγός του την άνοδο της συσπείρωσης του κόμματος και να έχει ελπίδες ανανέωσης της πρωθυπουργικής του θητείας...

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Υπαρχει και 3ο φιασκο για τους συριζαιους:


    http://www.ksipnistere.com/2019/04/novartis-2018.html

    "Φιάσκο Novartis: Ο «νέος μάρτυρας» Νίκος Μανίας είχε καταγγελθεί από το 2018 ότι δωροδοκείτο "

    Ο «νέος μάρτυρας» που εμπλέκει τον Ανδρέα Λοβέρδο στην υπόθεση, έχει καταγγελθεί από τον Ιανουάριο του 2018 από τους προστατευόμενους μάρτυρες Κελέση και Σαράφη ότι έπαιρνε χρηματικά ανταλλάγματα από τη Novartis
    Πρόσωπο που έχει καταγγελθεί από δύο προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, ότι είχε δωροδοκηθεί από την φαρμακοβιομηχανία, είναι ο μάρτυρας που εμπλέκει τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο. Η μαρτυρία του μάλιστα, χαρακτηρίζεται αναφορά και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος εμφανίζεται εδώ και πάνω από ένα χρόνο ως δυνάμει κατηγορούμενος από δύο προστατευόμενους μάρτυρες, υπάγεται στο καθεστώς των ευεργετικών διατάξεων της νομοθεσίας «για πρόσωπα που βοηθούν τις Αρχές».

    Πρόκειται για τον πρώην σύμβουλο του κ.Λοβέρδου, Νικόλαο Μανία, τον οποίο ήδη από τον Ιανουάριο του 2018 είχαν κατονομάσει ως δωροδοκηθέντα από τη Novartis οι μάρτυρες «Κελέση» και «Σαράφης». Μάλιστα, είχαν καταθέσει ότι η δωροδοκία προς τον σύμβουλο Νικόλαο Μανία, «γινόταν και μέσω εταιρειας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, που έχει συνάψει η Novartis με την εταιρεία συμφερόντων του (έδρα Σκωτία) Minte Ltd. Ελεγαν επίσης, ότι ο ίδιος, ο Νικόλαος Μανίας παρενέβαινε στην τιμολόγηση των φαρμάκων και «μετέβαλε τις τιμές προς τα πάνω εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της Novartis, αλλά και του ιδίου, καθώς λάμβανε γι' αυτό παράνομα χρηματικά ανταλλάγματα»....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]