Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η εκδίκηση της Ιστορίας είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, κύριε Τσίπρα!


Της Κρινιώς Καλογερίδου

Η μνησικακία είναι, ασφαλώς, ένα από τα πιο αρνητικά συναισθήματα με ολέθρια αποτελέσματα πρώτα απ' όλα για το ίδιο το άτομο που την νιώθει, άτομο πιθανότητα πληγωμένο και προδομένο, που εξαντλεί την ενέργειά του για να βρει τρόπο να εκδικηθεί τον υπαίτιο της ''συμφοράς'' του.

Αντ' αυτού, βέβαια, παίρνει στιγμιαία μόνο ικανοποίηση και βλάπτει καθοριστικά την εξέλιξη του εαυτού του, αφού - αντί να επικεντρωθεί σε κάτι εποικοδομητικό - αναλώνεται σε φαντασιώσεις εκδικητικότητας, οι οποίες το οδηγούν σε μάταιες διαδικασίες που επιφέρουν μη επιθυμητά για το ίδιο το άτομο αποτελέσματα.

Στην περίπτωση ωστόσο της κοινωνίας, της οποίας το μένος εξετάζουμε σε πολιτικό επίπεδο, το αρνητικό αυτό στοιχείο του ψυχισμού της όχι μόνο δικαιολογείται, αλλά και επικροτείται με θετικό εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του πολιτικού αντιπάλου του προσώπου που διέπραξε την προδοσία σε βάρος της.

Όταν λοιπόν στις 25 Ιανουαρίου οι 153 βουλευτές [οι κυβερνητικοί και οι ομοϊδεάτες τους στο Σκοπιανό απ' την αντιπολίτευση (Θ. Θεοχαρόπουλος, Σ. Θεοδωράκης, Θ. Παπαχριστόπουλος, Γ. Μαυρωτάς και Ε.Κουντουρά)] ψήφισαν ''ΝΑΙ'' στην κρίσιμη ψηφοφορία για τη ''συμφωνία των Πρεσπών'' (Ιούνιος 2018), έπρεπε να ξέρουν τι θα επακολουθούσε, ή τουλάχιστον να το είχαν υπολογίσει σαν πιθανό ενδεχόμενο...

Το διάτρητο απ' τα 153 φαρμακερά βέλη σώμα της Μακεδονίας ήταν φυσικό να αντιδράσει ζητώντας εκδίκηση. Και ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να αποχαιρετήσει, οσονούπω, την ''Αλεξάνδρεια'' που χάνει..

Το 37,31 τοις εκατό των Εθνικών Εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015 έγινε χίμαιρα, ουτοπία, ψευδαίσθηση τυραννική, που τους ''θάβει'' κάθε μέρα βαθιά, βασανιστικά στη συνείδηση των προδομένων Μακεδόνων.


Ναι, η κυβέρνηση καταρρέει, βουλιάζει εξαιτίας του Μακεδονικού. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια!.. Πάνω, ψηλά, στην πατρίδα του Μεγαλέξανδρου, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως πληρώνουν το τίμημα της προδοσίας τους.

Το ίδιο συμβαίνει απ' άκρη σ' άκρη σ' όλη την Βόρεια Ελλάδα, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες κυβερνητικών βουλευτών ''να βγάλουν απ' την μύγα ξύγκι'', όπως λέει ο λαός μας, να αντιστρέψουν δηλαδή την πραγματικότητα και να αναδείξουν τα οφέλη της επίλυσης του ονοματολογικού.

Ναι, η οργή περισσεύει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στη Μακεδονία. Περισσεύει γιατί αυτός δεν ενήργησε ως πρωθυπουργός στο ευαίσθητο αυτό θέμα, αλλά ως κομματάρχης που υπακούει στις ιδεοληψίες του κόμματός του κι όχι στον εθνικό παλμό της πατρίδας του.

Και η μπάλα ετοιμάζεται να πάρει πολλούς... Ετοιμάζεται να πάρει όχι μόνο τον ''Πινόκιο'' της Αριστεράς, αλλά και τους εκλεκτούς του περιφερειάρχες εκεί (τον Θόδωρο Καρυπίδη, υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Δ. Μακεδονία και τον Χρήστο Γιαννούλη, της ΕΡΤ3, στην Κεντρική Μακεδονία), που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Τα ίδια και χειρότερα φαίνεται ότι θα υποστεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές και η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, που διολισθαίνει τραγικά στις δημοσκοπήσεις. Κοινώς, ''μαύρο φίδι που τους έφαγε'' τους κυβερνητικούς...

Και το τραγελαφικό είναι ότι σ' αυτήν την περίπτωση θα χρεωθεί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τις επιλογές του στην αυτοδιοίκηση. Το 2019 δεν είναι, βλέπετε, 2015... Τότε οι Μακεδόνες τον πίστεψαν αφελώς, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες και, προπάντων, οι Ελληνίδες (η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ), που τον ''ερωτεύτηκαν'' βλέποντας στα μάτια του τον νέο Ανδρέα Παπανδρέου, τον ''εθνικό γητευτή'' μας...

Και πώς ξεπλήρωσε την επιλογή τους; Με λάθη επί λαθών και ψέματα επί ψεμάτων. Με διχασμό του ελληνικού λαού, μεcapital controls, με φέσι 200 δισ. μετά την περήφανη διαπραγμάτευση, με υποθήκευση της περιουσίας της Ελλάδας για 99 χρόνια, με τρίτο μνημόνιο (που ήταν και το βαρύτερο όλων), με διάλυση της Παιδείας (απ' όπου εξοβέλισαν τους όρους: έθνος, πατρίδα, θρησκεία) και της Υγείας, με 10 δισ. νέα μέτρα, με αύξηση του ΦΠΑ στο 24 τοις εκατό, με μείωση των συντάξεων, αύξηση του ΕΝΦΙΑ, αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και τα νησιά, με εκτίναξη στα ύψη της ανομίας και της μετανάστευσης, με... με... με την προδοσία της Μακεδονίας!.. (''συμφωνία Πρεσπών'')

Ένα σώμα γεμάτο πληγές έγινε η Μακεδονία μας απ' τα 153 ''ΝΑΙ'' που τραυμάτισαν το κορμί της. Και με βάση το σκεπτικό που είχαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όταν ανεβοκατέβαζαν - όσο ήταν στην αντιπολίτευση - ''Γεμανοτσολιάδες'' τους ΝΑΙδες και τους ''Μερκελιστές'' του Σαμαρά, τώρα λούζονται κι οι ίδιοι τη λάσπη που έριχναν.

Ναι, στην Μακεδονία η οργή περισσεύει κατά των ''Γερμανοτσολιάδων'' και των ''Τσολάκογλου'' που έδωσαν όνομα, γλώσσα και εθνότητα στους παραχαράκτες της ιστορίας της. Κατά των ανθρώπων που ψήφισαν, στην ουσία, ''την κατάργηση κάθε κεκτημένου από ιδρύσεως ελληνικού κράτους''. Των ανθρώπων που έκαναν τα αντίθετα από όσα υποσχέθηκαν προ της εκλογής τους. Αυτών που άνοιξαν κερκόπορτες και πούλησαν τα ασημικά της πατρίδας τους...

Και όλα αυτά γιατί; Γιατί εζήλωσαν τις καρέκλες της εξουσίας και τον έπαινο των ''φίλων'' και ''συμμάχων'' μας, που έχουν εδώ και χρόνια άλλα σχέδια για τα Βαλκάνια και την Ελλάδα, τα οποία περιλαμβάνουν δυστυχώς την αυτονομία της Μακεδονίας μας...

Είναι σκληρό, το ξέρω... Και μένα με πονάει διπλά και τριπλά αυτή η δυσοίωνη προοπτική της, όπως και τους υπόλοιπους Μακεδόνες που κλαίνε κι οδύρονται μετά την υπογραφή της ''συμφωνίας'', αλλά... Η αλήθεια όμως πρέπει να λέγεται, όσο σκληρή κι αν είναι, όσο κι αν μας πονάει...

Ναι, οι συμπατριώτες μου θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω στις εκλογές που μας έρχονται. Και το χαστούκι που θα δώσουν στα 153 ''ΝΑΙ'' θα είναι πάρα πολύ ηχηρό, πιστέψτε με, έτσι που αυτοί που ψήφισαν αψήφιστα ανμπλόκ τη ''συμφωνία των Πρεσπών'', να βγουν απ' τις ράγες τους σαν ξεχαρβαλωμένα τραίνα και, αν είναι δυνατόν, και εκτός πολιτικής ακόμα, κεραυνοβολημένοι απ' την ίδια την Ιστορία!..

Η εκδίκηση της Ιστορίας είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο κι αυτό θα το βιώσουν, αργά ή γρήγορα, οι του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την τελευταία ίνα του κορμιού τους. Θα το βιώσει πρώτος και πάνω απ' όλους ο κ. Τσίπρας, ο μεγάλος ένοχος για τις πληγές στο σώμα της Μακεδονίας, που δε θα μείνουν ευτυχώς ατιμώρητες!

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]