Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bild: Μπλόκο της γερμανικής αστυνομίας σε 6.500 πρόσφυγες από την Ελλάδα


Εσωτερικό έγγραφο της γερμανικής αστυνομίας, που αναφέρει ότι άνδρες της όλο και συχνότερα εμποδίζουν το ταξίδι προσφύγων μέσω πτήσεων από την Ελλάδα στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της ΕΕ επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Bild.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σύμφωνα με την Bild, το έγγραφο, που είναι διαβαθμισμένο, δίνει και συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων: «Το 2018 ήταν 6500 άνθρωποι από τα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και της Ρόδου που αποκλείστηκαν από πτήσεις. Πρόκειται για συνολικά 1700 περιπτώσεις, ή για μιαν αύξηση του 26% σε σχέση με το 2017».

«Τα μέτρα που ελήφθησαν έγιναν επί τη βάσει διμερών συμφωνιών με την Ελλάδα για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών γερμανών αστυνομικών συνδέσμων», αναφέρει η εφημερίδα.

«Οι πρόσφυγες κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία στην πλειοψηφία τους ήταν κλεμμένα, χαμένα ή για αλλοδαπούς από χώρες της ζώνης Σένγκεν σε συνδυασμό με σχετικές άδειες παραμονής».


Νωρίτερα, η τουρκική Daily Sabah έκανε λόγο για φήμες ότι η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορα με την Ελλάδα, με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες να κατευθύνονται προς τον Έβρο, ενώ όπως σημειώνει, μόνο χθες οι τουρκικές αρχές σταμάτησαν 950 παράνομους μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν χτες 950 παράνομους μετανάστες κοντά στην Ανδριανούπολη, πριν περάσουν στην Ελλάδα. Οι μετανάστες είχαν λάβει την Πέμπτη το βράδυ μήνυμα στα μέσα κοινωνικά δικτύωση ότι η Τουρκία θα τους επέτρεπε να διασχίσουν τα σύνορα.

Λόγω της απόρριψης, οι δυνάμεις της αστυνομίας και της χωροφυλακής αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας κοντά στα σύνορα για να αποτρέψουν την εισροή μεταναστών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]