Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Από το Bella Ciao στο #τσίπρα_ciao (…που πλησιάζει)


«Τρολάρισμα» από την αντιπολίτευση στην πανελλαδική συνάντηση της «Προοδευτική Συμμαχίας» που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι

Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή που καταγράφηκε στη Σαββατιάτικη πανελλαδική συνάντηση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου, αλλά στην αντιπολίτευση «καρφώνουν» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας δεικτικά ότι «τον αφήνουμε να τραγουδάει το Bella Ciao μέχρι οι πολίτες να του πουν το οριστικό Ciao».

Ξεκινώντας από τη Νέα Δημοκρατία, η απάντηση που βγήκε από την οδό Πειραιώς ήταν ολιγόλογη, αλλά σε υψηλούς και με όρους social media τόνους, καθώς θεωρούν ότι η εμφάνιση και η ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανάξια λόγου.

Τα πυρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικεντρώθηκαν στην αντιδεξιά ρητορική του Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «ο κ. Τσίπρας που συμπορεύτηκε με τη Χρυσή Αυγή στις πλατείες της αγανάκτησης,
που συνεργάστηκε μαζί της για να ρίξει την προηγούμενη Κυβέρνηση, που καθυστερεί τη δίκη της εδώ και 4 χρόνια, και συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ ανακάλυψε ξαφνικά τον κίνδυνο της ακροδεξιάς».

«Η αποψινή του (σ.σ. χθεσινή) εμφάνιση είναι ανάξια περαιτέρω σχολιασμού. Τον αφήνουμε να τραγουδάει το Bella Ciao μέχρι οι πολίτες να του πουν το οριστικό Ciao» καταλήγει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο σχολιασμός της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς το ΚΙΝ.ΑΛ. χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «ως πολιτικό χορηγό της Χρυσής Αυγής και δημιουργό της παράταξης της νέας δεξιάς», κάνοντας παράλληλα λόγο για «φερετζέ μιας δήθεν προοδευτικής συμμαχίας».


Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής «ο κ. Τσίπρας τόσο με τις συμμαχίες του με τους ακροδεξιούς, όσο και με την αντιλαϊκή πολιτική του πήρε οριστικό διαζύγιο από την προοδευτική παράταξη» και θεωρείται «ο δημιουργός της παράταξης της νέας δεξιάς και ο πολιτικός χορηγός της Ακροδεξιάς».

«Τώρα ενώπιον της κρίσης των πολιτών, προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον φερετζέ μιας δήθεν προοδευτικής συμμαχίας. Να ρίξει στάχτη στα μάτια», τονίζεται από τη Χαριλάου Τρικούπη, με την ανακοίνωση του κόμματος να καταλήγει:

«Επιστρατεύει γυρολόγους, ακροδεξιούς και δεξιούς, νομίζοντας ότι μπορεί ακόμη να κοροϊδεύει τους πολίτες. Είναι σε πανικό και απελπισία. Πολύ αργά. Η αυλαία μιας αποτυχημένης προσπάθειας έπεσε. Οι εκλογές έρχονται. Τίποτα πια δεν μπορεί να τους σώσει».

Τι έγινε στο Γαλάτσι

Το βράδυ του Σαββάτου (6/4) πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου η πανελλαδική συνάντηση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» που οργάνωσε εν όψει ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ομιλία σε αυτήν του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε με την ευαρέσκεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία του κόσμου και τον ισχυρισμό του ότι αυτή η συμμετοχή «είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να ξεμπερδεύουν με τη μεγάλη αλλαγή που έχει ξεκινήσει εδώ και 4 χρόνια».

«Η παρουσία σας είναι η πιο αληθινή δημοσκόπηση που δίνει τον παλμό να δώσουμε ενωμένοι και να κερδίσουμε τη μάχη» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας στη συνέχεια αναφορά στις δυνάμεις που από διαφορετικές ιδεολογικο-πολιτικές αφετηρίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΥΡΖΙΑ:

«Είμαστε εδώ. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωράμε μπροστά με μεγαλύτερη ορμή, δύναμη και αποφασιστικότητα», υπογράμμισε. Δυνάμεις, όπως παρατήρησε, από διαφορετικές γενιές, πολιτικές καταγωγές και διαδρομές: δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες από τη τιμημένη γενιά της αντίστασης και του αγώνα για μια ελεύθερη πατρίδα, τη μεγάλη παράδοση του ΕΑΜ, τη γενιά του 114 και του Πολυτεχνείου, τον δημοκρατικό κόσμο της μεταπολίτευσης. Μέχρι τις νέες και τους νέους των αγώνων στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων».

Αλ. Τσίπρας: «Ψήφος στη ΝΔ, είναι ψήφος στον Βέμπερ και στην Ευρώπη του εθνικισμού»

Στην ίδια ομιλία, ο Αλέξης Τσίπρας προσδιόρισε, εξάλλου, ως κομβικής ιστορικής σημασίας δύο γεγονότα: την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τη Συμφωνία των Πρεσπών, που όπως είπε «αναδιατάσσουν τις πολιτικές προτεραιότητες και τις τοποθετήσεις όλων», καθώς επίσης και η άνοδος της ακροδεξιάς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο

Στην ομιλία του στο Γαλάτσι, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο εφιάλτης της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη θα τελειώσει, όταν αρχίσουν να τελειώνουν οι ανισότητες και «γι’ αυτό χρειάζεται ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για την Ευρώπη του 21ου αιώνα», βασισμένο στην ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ευρωπαϊκή Δεξιά και η Ακροδεξιά είναι αντίθετη ακριβώς σε αυτά τα σημεία και το αντικοινωνικό της όραμα εκφράζεται στο πρόσωπο του υποψηφίου του ΕΛΚ για την Προεδρία της Κομισιόν, κ. Βέμπερ, «ο οποίος έχει χτίσει πολιτική καριέρα στη Γερμανία προσβάλλοντας και απαξιώνοντας τον ελληνικό λαό και τις θυσίες του. Δεν μου προκαλεί έκπληξη που τον στηρίζει ο κ. Μητσοτάκης».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός προσπάθησε να εξωμοιώσει την ψήφο στη Ν.Δ. ως ψήφο «στον ανθέλληνα Βέμπερ που ήθελε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ» και «ψήφο στην Ευρώπη των μνημονίων, του ΔΝΤ, του διχασμού, του εθνικισμού».

Συνεχίζοντας τη σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μίλησε για διαρκή ακροδεξιό παροξυσμό από τη Ν.Δ., ένα κόμμα της κεντροδεξιάς «που έχει μετατραπεί σε ένα υβρίδιο επιθετικού νεοφιλελευθερισμού και άκρατου εθνικισμού, που πολιτεύεται μονάχα με ψέματα, fake news, λάσπη». «Θα δώσουμε τη μάχη με ένα οικονομικό κατεστημένο που κρύβεται πίσω από την κουρτίνα», όχι μόνο με τον κ. Μητσοτάκη, σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Σχολίασε ότι δεν αναφέρεται φωναχτά στο πρόγραμμα του «μην τυχόν και ακούσει ο λαός και ανατριχιάσει», «αλλά όσο χρειάζεται για να ακούν οι χορηγοί του».

Σημείωσε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι βαθιά αντιλαϊκό, περιγράφοντας ένα πρόγραμμα κοινωνικής ισοπέδωσης, με: ξήλωμα του κοινωνικού κράτους, απορρύθμιση της εργασίας, συρρίκνωση των μισθών, διευρυμένη φοροαποφυγή του μεγάλου πλούτου, διάλυση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και θέσπιση ασφαλιστικού Πινοσέτ, απολύσεις στο δημόσιο, επαναφορά του κανόνα 1 πρόσληψη προς 5 αποχωρήσεις στο δημόσιο, που θα έχει άμεση επίπτωση στη δημόσια υγεία, στη παιδεία και τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

Υποστήριξε ότι επειδή αυτό το πρόγραμμα προκαλεί ανατριχίλα στις λαϊκές τάξεις, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να αποκτήσει επιρροή σε αυτές μέσα από τη ρητορική της ακροδεξιάς και του εθνικισμού. Ρητορική στην οποία, όπως είπε, έχουν ρίξει όλη τους τη δυναμική στη διχαστική ρητορική, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Άποψη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]