Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το αριστερό παραμύθι για τον εθνικισμό και τον πατριωτισμό


Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο

Μ ια συντριπτική νίκη που έχει πετύχει η Αριστερά σε παγκόσμιο επίπεδο, και κυρίως στην Ελλάδα, είναι να ενοχοποιήσει λέξεις που χρησιμοποιούμε ώστε τελικά να απομακρυνθούμε από συντηρητικές αξίες και έννοιες οι οποίες απεικονίζονται από αυτές τις συγκεκριμένες λέξεις.

Έτσι, ο όρος «εθνικισμός» κατηγορήθηκε σφόδρα από τους ινστρούχτορες της Αριστεράς, και κατάφεραν να περάσουν το παραμύθι στον λαό ότι έχει εξαιρετικά κακή σημασία ως όρος και ότι οι εθνικιστές είναι κάτι σαν τα μπάσταρδα παιδιά του Χίτλερ και του Βεελζεβούλ, και ότι όλοι τους επιθυμούν αιματηρούς επεκτατικούς πολέμους με τις χώρες που συνορεύουν στο κράτος τους, ενώ η επικίνδυνη επιθετικότητά τους αποτελεί και το φασιστικό χαρακτηριστικό τους.

Εν συντομία, το αριστερό παραμύθι μάς λέει ότι όποιος είναι εθνικιστής είναι και επικίνδυνος φασίστας. Αυτό το κίβδηλο αφήγημα διαδόθηκε αστραπιαία από τα συστημικά ΜΜΕ, που συμπορεύονται απόλυτα με το ορθοπολιτικό αφήγημα της Αριστεράς, για έναν γκρίζο μονοχρωματικό εθνομηδενιστικό κόσμο, όπου θα βασιλεύει η νοσηρή ατομικότητα και κάθε άνθρωπος θα συνιστά απλώς μια καταναλωτική και παραγωγική μονάδα, με μηδενική συνείδηση εθνικής, θρησκευτικής και οικογενειακής ταυτότητας.


Η αλήθεια όμως είναι ότι ο εθνικισμός ταυτίζεται απόλυτα με τον όρο του πατριωτισμού, και ότι την εσφαλμένη άποψη πως υπάρχει «ο καλός πατριωτισμός και ο κακός εθνικισμός» την προάγουν μόνο αριστεροστρεφείς άνθρωποι. Ο πολιτικός προσανατολισμός στη σύγχρονη εποχή μας δεν είναι μονοδιάστατος όπως ήταν παλιότερα, αν και μπορεί κάποιος να προβάλλει την πολιτική κλίση του στην παραδοσιακή μία διάσταση Δεξιάς - Αριστεράς.

Υπάρχουν όμως πολλές διαστάσεις: κρατισμός - οικονομική ελευθερία, (ευρωπαϊκή) ομοσπονδοποίηση - εθνική κυριαρχία, ελιτισμός - λαϊκότητα, ελευθεριότητα - συντηρητισμός, και από τις πιο σημαντικές διαστάσεις ο διεθνισμός με τον εθνικισμό. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποενοχοποίησε πλήρως τον εθνικισμό, όταν σε δημόσια ομιλία του τον Οκτώβριο του 2018 μίλησε γι’ αυτόν και δήλωσε: «Ναι, είμαι εθνικιστής (δεν είμαι διεθνιστής)».

Πρέπει κάθε συντηρητικός και δεξιός να ξεπεράσει τα αριστερά συμπλέγματα που του έχει επιβάλει το ορθοπολιτικό σύστημα. Αν απεχθάνεστε τον διεθνισμό, αν θεωρείτε καταστροφή την αθρόα και χωρίς έλεγχο μετανάστευση στη χώρα σας, αν αγαπάτε ειλικρινά την εθνική σας ταυτότητα, αν έχετε υπηρετήσει ως άντρας τη στρατιωτική σας θητεία με περηφάνια στον εθνικό μας στρατό για να υπερασπιστείτε την πατρίδα μας, αν ως γυναίκα έχετε γεννήσει νέα Ελληνόπουλα και έχετε αυξήσει τον εθνικό μας πληθυσμό, σας έχω νέα: Δεν είστε μόνο πατριώτες, είστε και εθνικιστές.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]