Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δώδεκα επιθέσεις σε εκκλησίες στην Γαλλία σε μία εβδομάδα


Δώδεκα επιθέσεις σε καθολικές εκκλησίες έχουν καταγραφεί στη Γαλλία κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας σε μια σειρά «περίεργων συμπτώσεων αντιχριστιανικού βανδαλισμού». Η πρόσφατη εξέλιξη βανδαλισμού των εκκλησιών έχει προβληματίσει τόσο τους αστυνομικούς όσο και την ηγεσία της Καθολικής Εκκλησίας, η οποία όμως έχει παραμείνει σιωπηλή αν και οι επιθέσεις έχουν εξαπλωθεί στη Γαλλία.

Την περασμένη Κυριακή, βάνδαλοι έκαψαν φωτιά στην εκκλησία του Saint-Sulpice – μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκκλησίες του Παρισιού – λίγο μετά τις δώδεκα. Η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού και τώρα ψάχνουν για πιθανούς ύποπτους. Η αποκατάσταση της εκκλησίας από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη φωτιά θα κοστίσει αρκετά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Στο Νιμ (τμήμα του Gard), κοντά στα σύνορα με την Ισπανία, η εκκλησία της Notre-Dame des Enfants βεβηλώθηκε με ιδιαίτερα απεχθές τρόπο, όταν βάνδαλοι ζωγράφισαν ένα σταυρό με ανθρώπινα περιττώματα, λεηλατώνοντας τον Αγία Τράπεζα και κλέβοντας ιερά σκεύη τα οποία ανακαλύφθηκαν αργότερα ανάμεσα σε σωρούς σκουπιδιών.


Ομοίως, στην εκκλησία της Notre-Dame στη Ντιζόν, στα ανατολικά της χώρας, καταστράφηκε η Αγία Τράπεζα και τα ιερά σκεύη πετάχτηκαν σε όλο τον ναό. Στο Lavaur, στο νότιο τμήμα του Tarn, η εκκλησία του χωριού δέχθηκε πίθεση από νεαρούς άνδρες, οι οποίοι έστρεψανένα βραχίονα του Εσταυρωμένου για να φανεί ότι έκανε μια άσεμνη χειρονομία.

Στις περιφέρειες του Παρισιού, στο διαμέρισμα του Yvelines, αρκετές εκκλησίες έχουν βανδαλιστεί και παρ’ όλο που οι δημοσιογράφοι δεν ήθελαν να αποδώσουν τις επιθέσεις σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού όλες χαρακτηρίζονται από έναν εμφανή αντιχριστιανικό χαρακτήρα….

Ελεύθερος Κόσμος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]