Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο «ιός» της χαλαρής ψήφου χτύπησε τον ΣΥΡΙΖΑ και φέρνει εξελίξεις


Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Το πλέον ανησυχητικό εύρημα για τον Αλέξη Τσίπρα από όσες έρευνες πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα δεν είναι άλλο από την παράμετρο «συσπείρωση» του κυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος δείκτης του ΣΥΡΙΖΑ αντί να αυξάνεται, μοιάζει να φρενάρει, προκαλώντας πολλές απορίες και ερωτηματικά για το μέλλον του κυβερνώντος κόμματος.

Παρά τα όσα ήθελε να ελπίζει ο πρωθυπουργός, τα στοιχεία σε σχέση πάντα με την ευρωπαϊκή κάλπη, αποτυπώνουν σημαντική κάμψη στην εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο «ιός» της λεγόμενης χαλαρής ψήφου έχει προσβάλλει για τα καλά το κόμμα του κ.Τσίπρα. Ενδιαφέρον έχει το στοιχείο πως η αναλογία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την χαλαρότητα των ψηφοφόρων είναι 1 προς 3, κάτι που αποτυπώνει την μεγάλη πληγή του κυβερνώντος κόμματος μπροστά στην ευρωκάλπη.

Η αιμορραγία αυτή όμως δεν σταματά μόνο σε ευρωπαικό επίπεδο αλλά έχει παρενέργειες και στην εθνική κάλπη, με τις απευθείας διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ προς την ΝΔ να είναι σε σημαντικά επίπεδα.

Σύμφωνα με αναλύσεις του τελευταίου διαστήματος ένα 12% των ψηφοφόρων που ψήφισαν τον Αλέξη Τσίπρα στις τελευταίες εκλογές έχει στραφεί στην αξιωματική αντιπολίτευση, 200.000 ψηφοφόροι δηλαδή από την βάση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποφασίσει ήδη ότι θα ψηφίσουν Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα στην όλη εξίσωση, η οποία είναι δυσμενής για τον ΣΥΡΙΖΑ, αν προσθέσουμε και τη δεξαμενή των 200 χιλιάδων ψηφοφόρων που διαθέτει η ΝΔ , οι οποίοι την ψήφισαν τον Ιανουάριο του 2015 αλλά όχι τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, τότε είναι ξεκάθαρο πως η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση μπαίνει στην τελική ευθεία των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων από καλύτερη θέση σε σχέση με το κυβερνών κόμμα.


Επιπρόσθετα υπάρχει ένα ποσοστό 20% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αυτή την στιγμή δηλώνει αναποφάσιστο.
Ακόμα και σε αυτό το 20% όμως ένα μεγάλο τμήμα του δηλώνει ότι έχει φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και στρέφεται ήδη σε άλλα κόμματα.

Η παραπάνω δημοσκοπική ανάλυση δεν είναι άγνωστη για το Μέγαρο Μαξίμου. Η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός, γνωστός για το ένστικτο πολιτικής επιβίωσης που διαθέτει, διαβάζει και αναλύει τις δημοσκοπήσεις των εταιριών που εμπιστεύεται. Μέχρι σήμερα τα αποτελέσματά τους δεν πρέπει να τον χαροποιούν ιδιαίτερα.

Το σκηνικό λοιπόν μοιάζει ασφυχτικό για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος βλέπει τις μέρες να περνούν και τον ΣΥΡΙΖΑ να μην ανακάμπτει. Κάπου εκεί λοιπόν βρίσκουν έδαφος τα σενάρια για προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία εντός του Μαΐου, ακόμα και πριν από τις 26 Μαΐου.

Ορισμένοι μιλούν για την 19η Μαΐου και κάποιοι άλλοι πιο «πονηροί» για την 12η Μαΐου ως έκφραση του πολιτικού αιφνιδιασμού από την πλευρά του κ. Τσίπρα.

Υπάρχουν και εκείνοι όμως που επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός εγκλωβίστηκε στο ίδιο του τον σχεδιασμό και πλέον δεν μπορεί να ξεφύγει από τον αρχικό στοχο της εξάντλησης της τετραετίας. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι τελευταίοι, τότε ο κ. Τσίπρας θα οδηγηθεί σε μία κίνηση εξαιρετικά μεγάλου πολιτικού ρίσκου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον ίδιο και το κόμμα του...

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]