Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανικός Τύπος: Ο κ. Τσίπρας εξαπατά με φανταστικές υποσχέσεις τους πολίτες


«Τον απλό πολίτη εξαπατά με φανταστικές υποσχέσεις και πολλοί πληρώνουν την τεθλασμένη πολιτική του με φτώχεια» αναφέρει σε αρθρογραφικό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να υποτροπιάσει η Ελλάδα ως προς τη δέσμευσή της να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις επειδή ο «αριστερός πρωθυπουργός συνεχίζει να θεωρεί «πράγματα του διαβόλου» τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις»,

«Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο Τσίπρας άλλαξε τη ριζοσπαστική πορεία του. Κυνήγησε τον Βαρουφάκη και αποδέχθηκε μεταρρυθμίσεις. Οι τουρίστες επέστρεψαν, αλλά η οικονομία έχει δομικά προβλήματα, επειδή ο αριστερός πρωθυπουργός συνεχίζει να θεωρεί «πράγματα του διαβόλου» τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Τον απλό πολίτη εξαπατά με φανταστικές υποσχέσεις πολλοί πληρώνουν την τεθλασμένη πολιτική του με φτώχεια. Σε λίγο θα γίνουν εκλογές, τα πράγματα δεν είναι καλά γι αυτόν. Η ανησυχία ότι με πλούσια εκλογικά δώρα θα πνίξει την ασθενική ανάπτυξη είναι μεγάλος. Ο κίνδυνος υποτροπής του Έλληνα ασθενή είναι επίσης μεγάλος», σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Εν συνεχεία επισημαίνει το πόσο γρήγορα εξελίχθηκαν τα πράγματα τα τελευταία χρόνια: «Στις 29 Ιουνίου του 2015 το ελληνικό δράμα άγγιξε τη κορύφωσή του. Οι τράπεζες έκλεισαν πίσω από μακριές ουρές στα ΑΤΜ. Η υπερχρεωμένη χώρα, που έπαιζε πόκερ με την Ευρώπη σε συνεχείς συναντήσεις κορυφής, ήταν 'τελειωμένη'. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης είχαν αποτύχει με τις μετωπικές αντιδράσεις απέναντι στους μισητούς δανειστές. Δεν πέρασαν 4 χρόνια και η εικόνα έχει αλλάξει ριζικά. Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται μετά από 8 χρόνια ύφεσης… το ποσοστό ανεργίας με 19% παραμένει μεν υψηλό αλλά σε σχέση με το 27% παλαιότερα έπεσε αισθητά»


Η αναμενόμενη εκταμίευση την ερχόμενη Δευτέρα άλλης μιας δόσης ύψους σχεδόν ενός δις ευρώ από την ενεργοποίηση μέτρων για το χρέος, αποτέλεσε το έναυσμα για το δημοσίευμα της Rheinische Post η οποία κάνει την παραπάνω αναδρομή στην πιο δύσκολη στιγμή της κυβέρνησης Τσίπρα που οδήγησε, όπως πιστεύει, στη ριζική μετάλλαξη της πολιτικής της. Τίτλος του σχολίου της «Η Ανάσταση της Ελλάδας».

«Την Παρασκευή (05.04) το Eurogroup αποδέσμευσε 1 δις ευρώ, που υποσχέθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο υλοποίησης κι άλλων μεταρρυθμίσεων. Το ποσό προέρχεται από τις αποδόσεις κρατικών ομολόγων της. Τέλος καλό, όλα καλά;» θέτει ακόμα ένα ερώτημα η αρθρογράφος.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]