Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Το κυβερνών κόμμα θα σεβαστεί τα αποτελέσματα της επανακαταμέτρησης στην Κωνσταντινούπολη


Το κόμμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο φαίνεται να χάνει τις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα, δήλωσε σήμερα ότι θα αποδεχθεί τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν μετά τη νέα καταμέτρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, όποιος κι αν είναι ο νικητής.

«Θα σεβαστούμε τα τελικά αποτελέσματα μετά την καταμέτρηση, είτε είναι υπέρ μας είτε είναι εναντίον μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ομέρ Τσελίκ.

«Στο τέλος τέλος, η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή θα πει πως ο τάδε ή ο δείνα υποψήφιος κέρδισε με τόσες ψήφους διαφορά, και πρέπει όλοι μας να σεβαστούμε αυτό το αποτέλεσμα», πρόσθεσε, σε μια συνάντηση με ξένους δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή, η αντιπολίτευση κέρδισε την Άγκυρα από το AKP και προηγήθηκε με μικρή διαφορά ψήφων στην Κωνσταντινούπολη.

Όμως το κόμμα του Ερντογάν, καταγγέλλοντας «κατάφορες παραβιάσεις», ζήτησε και πέτυχε να γίνει νέα καταμέτρηση των ψήφων σε πολλές περιφέρειες των δύο αυτών πόλεων.

Στην Κωνσταντινούπολη, η διαφορά μειώνεται, με την αντιπολίτευση να δηλώνει σήμερα ότι διατηρεί ένα προβάδισμα σχεδόν 18.000 ψήφων μετά τη νέα καταμέτρηση περίπου του 50% των εκλογικών τμημάτων, έναντι 25.000 πριν από την καταμέτρηση.


Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη, Εκρέμ Ιμάμογλου, κατηγορεί το AKP ότι επιδιώκει να κερδίσει χρόνο μέχρι να «βγουν οι φάκελοι» που θα δείχνουν ενδεχόμενες καταχρήσεις στον δήμο.

«Είναι κούφιες εκτιμήσεις», δήλωσε σήμερα ο Τσελίκ. «Όλα είναι γνωστά: οι δημόσιες προσφορές, τα ποσά, οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου».

Ο Τσελίκ δήλωσε εξάλλου πως το κόμμα του, που διαθέτει την πλειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα, δεν θα βρισκόταν σε μόνιμο μπλοκάρισμα αν η εκλογή των δημάρχων της αντιπολίτευσης είχε επιβεβαιωθεί.

«Εργαστήκαμε πάντα με τους δημάρχους της αντιπολίτευσης, δεν θα υιοθετήσουμε μια στάση που θα τους κάνει τη ζωή δύσκολη εκ προθέσεως», είπε.

Υπενθυμίζοντας πως το AKP και ο εταίρος του στον συνασπισμό, το υπερεθνικιστικό MHP, συγκέντρωσαν το 52% των ψήφων σε εθνική κλίμακα, ο Τσελίκ είπε πως οι εκλογές αυτές ήταν «μεγάλη επιτυχία», ακόμη κι αν η απώλεια της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας επιβεβαιωθεί.

«Έπειτα από κάθε ψηφοφορία, ακούμε ‘ο Ερντογάν τελείωσε, το AKP τελείωσε’. Όμως αυτό είναι ένας ευσεβής πόθος», πρόσθεσε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]