Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προπαγάνδα υπέρ της ανομίας από την κυβέρνηση


Από τον Χριστόφορο Μπουτσικάκη

Aν σε κάτι είναι πραγματικά ασυναγώνιστη η κυβέρνηση Τσίπρα, αυτό σίγουρα είναι η δυνατότητά της να εκπλήσσει με τον πιο αρνητικό τρόπο την κοινή γνώμη. Εκεί που νομίζει κανείς ότι τα έχει δει όλα, ακόμη και πρόταση ανταλλαγής του εμβληματικού «Δρομέα» του Κώστα Βαρώτσου με άγαλμα των Σκοπιανών, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει πάντα τον τρόπο να ρίχνει τον πήχη χαμηλότερα…

Οι αδιανόητες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τον νέο Ποινικό Κώδικα θα αποτελούσαν το απόγειο της κυβερνητικής προκλητικότητας, αν δεν ακολουθούσαν λίγο αργότερα οι ακόμη πιο σκανδαλώδεις δηλώσεις των στελεχών της. Σαν να μην έφτανε που αποθρασύνουν τους κουκουλοφόρους προτείνοντας τη μετατροπή της ρίψης μολότοφ σε πλημμέλημα, έχουν και το θάρρος να προσβάλλουν όσους είδαν τους ανθρώπους τους να χάνονται από την τυφλή βία. Δεν θυμούνται, λένε, να σκοτώθηκε κανείς από μολότοφ. Λες και δεν είναι άνθρωποι οι τρεις συμπολίτες μας που κάηκαν στη Marfin. Λες και οι οικογένειές τους δεν περιμένουν κάθε μέρα να βρεθούν οι δολοφόνοι! Την ίδια ώρα ανταμείβουν με μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο μια υποψήφια που έχει δηλώσει υπερήφανη για τον Ξηρό και τον Κουφοντίνα. Και σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, η ακραία ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ πάει χέρι χέρι με την πολιτική του. Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε σε διαβούλευση για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα προτείνεται επιεικέστερη αντιμετώπιση ακόμη και της τρομοκρατίας.


Και ας μη νομίσει κανείς ότι οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης περί ενδεχόμενης απόσυρσης των επικείμενων ρυθμίσεων μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν. Ακόμη και αν αποτραπούν αυτές οι απαράδεκτες αλλαγές, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πια δώσει αμέτρητα δείγματα γραφής για την ιδεοληψία του απέναντι στην ανομία. Από την ανοχή του στο άβατο των Εξαρχείων και στις εγκληματικές ομάδες που καταλαμβάνουν τα πανεπιστήμια ως την πλήρη αδιαφορία που επιδεικνύει για την εγκληματικότητα σε ολόκληρη τη χώρα. Ακόμη και να ήθελε να πιστέψει κανείς καλοπροαίρετα ότι αντιλήφθηκαν το λάθος τους, οι εμπρηστικές δηλώσεις των στελεχών τους αποδεικνύουν το αντίθετο. Είναι πια ξεκάθαρο ότι δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να παρέμβουν για να περιοριστεί η πρωτοφανής εγκληματικότητα. Αλλωστε, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο εξέδωσαν πόρισμα που συμπεραίνει ότι τάχα η βία στα πανεπιστήμια «δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί». Τη βία και την ανομία, όμως, θα τις αντιμετωπίσει η Ν.Δ., η οποία και θέλει και μπορεί να σηκώσει τα μανίκια για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Γιατί γνωρίζουμε καλά ότι η βία δεν είναι αριστερή ή δεξιά, αλλά απολύτως καταδικαστέα. Και γιατί έχουμε την αποφασιστικότητα να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών μας.

Θα αφήσουμε επιτέλους την Ελληνική Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και θα τη στηρίξουμε στο έργο της αποδεσμεύοντας το 20% των αστυνομικών από τα γραφεία προκειμένου να επιστρέψουν στους δρόμους και στις περιπολίες. Ταυτόχρονα, θα καταργήσουμε τον επικίνδυνο νόμο Παρασκευόπουλου και θα άρουμε αμέσως το άσυλο ανομίας στα πανεπιστήμια. Για να μπορούν οι νέοι μας να σπουδάζουν ελεύθεροι και να κυκλοφορούν τα παιδιά μας χωρίς φόβο στις γειτονιές.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]